HAYATININ EN İYİ GÜNLERİNİ NEREYE GÖMDÜN?

21 Ocak 2019


Hayatımın en iyi günlerini çalışma hayatıma gömdüm.
Keşke Lidyalılar parayı bulmasalardı ve bizde para kazanmak için bir ömür harcamasa idik değil mi? Şimdi o günleri tekrar geri getirebilir miyim????????

Maalesef hayır.....

Dün bugün hava bir hayli güzeldi.  Ben de soluğu dışarıda aldım. Annemin ve ağbimin alınacak ilaçları vardı, eczaneden onları aldım. Güzelce bir yürüyüş yaptım anlayacağınız. Evin eksiklerini marketten aldım. Sütçüye süt sipariş ettim, yarın irmikli tatlı yapacağım tekrar. Havalar umarım hep böyle gider, gerçi sabah hafiften çiseliyordu ama oda bulut olarak geçti gitti. Hava güzel iken çarşaflar, nevresimler de yıkandı. Kardelenler kar olmadığı halde açmaya başladılar bahçede, sümbüller de çıkmış, topraktan baş çıkarmışlar, açmayı bekliyorlar.

Akşam izlediğim film aşağıda 




DÜĞÜN DAVETİYESİ

Düğün Davetiyesi - Wajib filminin konusu, İtalya'da yaşayan Filistinli Şadi (Saleh Bakri), kız kardeşi Emel'in (Maria Zreik) düğünü için memleketi Nasıra'ya döner. Adetleri gereği düğün davetiyelerini ailenin erkeklerinin elden dağıtması gerekmektedir, Bu sebeple Şadi ve babası Ebu Şadi (Mohammed Bakri) şehrin her yanına dağılmış akraba ve tanıdıkları ziyaret etmeye başlar. Gün boyunca onlarca eve girip çıkan baba oğul, bir yandan da hayatlarıyla ilgili birçok konuda zaman zaman neşeli, zaman zaman gergin konuşmalar yapacaktır. 

Yaşamak nasıl yaşayabileceğini seçmektir. 
( filmden bir replik)

28 yorum:

  1. Filmi mutlaka izleyeceğim,son zamanlarda bu tarz filmler ilgimi çekiyor.
    Yazının başlığını okuyunca acaba bu güne dek mükemmel bir gün yaşadık mi sorusu geldi aklıma,mükemmel bir günümüz olmuş olabilir ancak hayat hep inişli çıkışlı,kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım filmi seversin sevgiciğim. En iyi imkanlara sahip olanların bile hayatları inişli çıkışlı.

      Sil
  2. Ah bu lidyalılar....Hakikaten yoğun tempo kendimize vakit ayıramıyoruz.
    Film bizi dinlendirsin o halde..Seçki için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalsef kendimize en güzel günlerimizde stres yükledik şimdi o streslerin yarattıkları ile uğraşıyoruz.
      Sevgiler,

      Sil
  3. Filmi kayda aldım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş :) Zamanın değerini öğreten...

    YanıtlaSil
  5. mevsimler ayar değiştirdi o yüzden kardelenlere şaşırmıyorum.ve lidyalılar konusunda haklısın halt yemişler parayı icat edip:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle, ayarı bozuk havalar biraz güneş gördümü sümbüller topraktan çıkıveriyorlar. Zaman makinası olsa geriye dönüp parayı yok etmek lazım:))

      Sil
  6. Selam o filmi izledim. Meslek olarak öğretmenim boş günüm vardı. Beni en mutlu eden gündü. Bütün ev ahali evden çıkar ev bana kalırdı. Gün yarım gündü yazılı kağıt okuma çocuklar derse hazırlanma zamanını alırdı. Dülkediğin kadar varsın. Keşke bugünkü aklım o zaman olsaydı. Zaman değerli ancak çoğunu sanki boşa harcama yapıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız o zaman boşa harcammak için gayret sarfedeceğiz.
      Sevgiler,

      Sil
  7. Hayatımızın ilk 20-25 yılı toylukla, hayatı öğrenmek ve okumakla geçiyor.
    Sonrası da malum , iş hayatı derken kendimize zaman ayırmak için pek de vaktimiz kalmıyor... Anı yaşamaya çalışmalı ve anlık mutluluklardan keyif almalıyız o halde :)
    Güzel bir gün geçirmişsiniz. Paylaşım için teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
  8. Filmi not aldım. İlk dediğinize bende katılıyorum, biz paramızı kullanacağımıza para bizi kullanıyor...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  9. O filmi çok sevmiştim ben. Uzun bir süre adamların hıristiyan olduklarını da anlayamadıydım iyi mi. Allah, inşallah falan derlerken insan otomatikman müslümana bağlıyor :)

    YanıtlaSil
  10. çalışmadan olmuyor bu zamanda işte napalım böyle gelmiş böyle gidiyor..Allah sağlık versin...iş versin...çalışalım..Allah hepimize sağlıklı emeklilikler de nasip etsin inşallah...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet işte çalışmakta para için:)) neyse Allah iş versin de çalışılsın. Tez günde gelsin emekliliğiniz.

      Sil
  11. olsun ya sakin ama huzurlu günler ki. filmi merak ettim izlerim :)

    YanıtlaSil
  12. Ben sanırım epeydir mesleğimi yapmadığım için çalışmayı özlüyor ve ilk fırsatta iş yaşamına geri dönmeyi planlıyorum. İnan ki çalışmayanlar da çalışan, sosyal yaşamın içinde olan, kendi parasını kazanan insanları beğeniyle izliyor :) Dengeyi kurabilmek ve zamanımızı iyi değerlendirebilmek önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çalışmıyorsanız zaman tamamen size ait demektir. Çalışıyosanız da boş zamanlarınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz lazım. keşkeler olmasın hayatınızda.

      Sil
  13. Doğanın hallerini görebilmek...ne mutlu size :) Bizim buralarda açılma yok,buz gibi ortalık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ihşallah hep beraber baharı göreceğiz buralarda.

      Sil
  14. Ben hayatimin en güzel günlerini mutlulugu aramaya gömdüm 35yil aradiktan sonra buldum nihayet 😃

    YanıtlaSil