OKUDUM 1- HİÇBİR AŞK HİÇBİR ÖLÜM

03 Ocak 2019



ARKA KAPAK

Herşey yolunda giderken ilişkileri, insanlar, yaşamak güzeldir, iyidir; olumluluk penceresinden bakarız dünyaya. Bazı dönemeçlerde mutluluğu ve mutsuzluğu tanımlamaya çalışır kendimize sorular sorarız. Kaçırılmış fırsatlar 'Ah, keşkeleri'leri, 'Oysa ben...'leri getirir aklımıza. Gerçek duyguları neden birbirimize yerinde ve zamanında söyleyemeyiz? Kadın ve erkek, anne ve kız birbirlerinden ne ister, ne beklerler? İki insan arasında köprü olması gereken dil, kimi zaman neden geçit vermeyen yola dönüşür? İnci Aral, Hiçbir Aşk Hiçbir Ölüm'de bu sorulara yanıt ararken sevgiyi, nefreti, evliliği, özgürlük ve bağınlılığı ve anne-evlat durumunu anlatıyor. Hiçbir Aşk Hiçbir Ölüm, kadınlık serüveni üzerine oturtulmuş can yakıcı, yürekli bir hesaplaşma..." 


Sara ve kızı Simden'in evlilikleri, aşkları, nefretlerinin anlatıldığı güzel bir kitaptı.

İnsanın yaşadıklarının hemen tümünü daha önceden yaşamış ve daha sonrada yaşayacak olduğunu biliyordu. Şimdiki zaman geçmişten ve bir o kadar da gelecekten oluşuyordu ve geçmiş, gelecek zamandan bakılan eskimiş bir şimdiki zamandan başka bir şey değildi.
*****
Gidecek diye korkarak birini sevmek diye bir şey var. En çok acıtan da bu.
*****
Sevgiyi besleyen düş kırıklıkları, yalanlar ve kendi düşlerimize sıkı sıkıya bağlı kalmak değil midir? Bizden çalınmasına gönüllü olarak razı olduğumuz her şey değil midir sevgi?


7 yorum:

  1. Hayatta keşke..keşkeler olmasa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşkeler olmadan da insan olgunlaşamaz sibelciğim.

      Sil
  2. Gidecek diye korkarak birini sevmek diye bir şey var. En çok acıtan da bu.
    Evet çok doğru bir söz ....

    YanıtlaSil
  3. ay o magnolia mı tatlı. ben de iki günde bir şokella bir nutella kavanozu bitirdim. inci aral bunu okudum diğer kitaplarını da. iyi tabii hepsi :) dizi yazım geldii :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir kitaba benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet handan güzel ve akıcı buldum kitabı. Anne kızın hayatlarından karşılıklı düşüncelerinden bahsediyor.

      Sil