OKUDUM 9- BEYAZ KASIMPATI

29 Ocak 2019



Kore 1943. On altı yaşındaki Hana, tüm hayatını Japon istilası altında geçirir. Yaşadığı adanın bir geleneği olarak dalgıç olan Hana, çoğu Korelinin bilmediği özgürlüğü denizde tadar. Ta ki Japon askerlerinin güvenilir gördüğü ada sahiline ayak basana kadar… Hana, küçük kız kardeşini korumak için kendini feda eder ve Japon askerlerine esir düşer. Ailesini, sevdiklerini, evim diye bildiği toprakları ardında bırakmak zorunda kalan Hana, Japonya ordusuna hizmet etmek için Mançurya’ya gönderilir. Artık o bir Sakura’dır ve hayallerinde yuvasına dönmek vardır.

Güney Kore 2011. Emi son altmış yılını yaşanılanları unutmaya çalışarak geçirse de kız kardeşinin onun için yaptığı fedakârlığı bir türlü zihninden silemez. Bu vicdan azabından kurtulmak için geçmişiyle barışmaya kararlıdır. Tüm ailesini kaybetmesine, korkunç bir evlilik yaşamasına rağmen çocukları için bu saplantıdan kurtulmak zorundadır. Acaba Emi kendini affetmek için savaşın korkunç sonuçlarıyla yüzleşebilecek midir?

İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan ve günümüzde hâlâ etkisini gösteren gerçek olaylardan esinlenilerek kaleme alınan Beyaz Kasımpatı, koşullara rağmen kardeş sevgisinin her şeyden üstün olduğunu ortaya koyan bir başyapıt. Merak uyandıran, umut dolu bu romanı soluksuz okuyacaksınız.


Ne kadar çok kelime bilirsen o kadar güçlü olursun.
*****
Bütün savaşlar, Dünya kadınları ve kızları için suçtur.
*****
Acımak merhamettir.
*****
Sana borcu olan bir adama asla güvenme.
*****
Acı iyi bir öğretmendi.
*****
Söz ağızdan bir kere çıkar.
*****
Düşünmemek çok daha kolaydı, yokmuş gibi davrandığında aynı şeyleri defalarca yaşamak zorunda kalmıyordu.

9 yorum:

  1. İlginç bir kitap okumak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle okumalısın. Savaşta kadınların yaşadıklarını anlatıyor.

      Sil
  2. Tavsiye için teşekkür ederim ... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
  3. hıms tarih okumasam da pek bu kitabın ismi de içeriği de hoşmuş ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence okumalısın, tarihten ziyada bir parçalanan aile hikayesi.

      Sil
  4. Merhaba, yazınızı ve bloğunuzu inceledim. Çok hoşuma gitti. Bende bugün bir blog yazısı yazarak blogculuğa geçişe karar verdim sizin gibi birinin yorumuna çok ihtiyacım var yazımı inceleyip yorumlar mısınız acaba?
    https://magazintur.blogspot.com/2019/01/hint-cingeneleri-2019-ylnda.html?m=1

    YanıtlaSil