İZLEDİKLERİM

10 Şubat 2019


Marie Colvin haberciliğin gerçek anlamda yapıldığı bir dünyada savaş muhabiri olarak görevini sürdürmektedir. Neredeyse bütün hayatını savaş muhabirliği yaparak geçiren Marie Colvin, savaşın gerçek yüzünü insanlara gösterebilmek için hayatını korkusuzca riske atmaktadır. Korkusuzluğu ve cesaretine rağmen savaşın gerçek yüzünü göstermek istemeyen devletlere karşı savaş veren Marie Colvin, istila altında olan sessiz insanların sesi olabilmek için çok çaba sarf etmedir. Sri Lanka'da bir çatışmanın ortasında haber yaparken bir bombanın yakınında patlaması üzerine gözünün birini kaybeden Colvin, iyileşir iyileşmez tekrar görevinin başına dönecek kadar gözü kara biridir. Öyle ki savaşta olan ülkelerin diktatörlerine bile kafa tutacak derecede rahat bir muhabirdir. Savaşların gerçek gerçek bedellerini ödeyen insanların yaşadıkları zorlukları ve travmaları gözler önüne serebilmek için suriyenin humus şehrindeki kuşatmasında olan biten her şeyi dünya insanlarına aktarabilmek için Paul Conroy ile savaşın göbeğinde olan biteni göstermeye çalışmaktadırlar.


NOBEL ADAYININ KARISI

Joe Castleman sonunda Nobel Edebiyat Ödülünü kazanmıştır ve bu haber üzerine karısı ve oğlu ile birlikte Stockholm'e doğru yolculuğa çıkmıştır. Başta her şey yolunda gitmektedir, mükemmel karşılanan Joe ve ailesi otel odalarına geçerler ve Nobel gününün heyecanını yaşamaya başlarlar. Fakat tüm bunlar olurken aile içinde dalgalanmalar da baş göstermeye başlar. Joe'nun oğlu da Joe gibi bir yazar olmak istemektedir ve bu yüzden de babasından biraz ilgi beklemektedir. Ancak ailedeki asıl yaralı kalp oğluna ait değil eşi Joan'a aittir. Çünkü Joan ile Joe arasında çok önemli bir sır bulunmaktadır ve bu sırrı saklamak artık Joan için imkansız hale gelmeye başlamıştır!


BULUTLARIN ÖTESİNDE

Geçmişte sürekli yanlış işler peşinde koşan Amir uyuşturucu satıcılığı yapmaya başlamıştır. Bu fakir hayattan bir an önce kurtulmak isteyen Amir, kız kardeşi ile yeni bir başlangıç için büyük risk almıştır. Mumbai sokaklarında büyük bir kitleye ulaşmasına yeni satıştan alacağı pay ile ulaşacağını düşünen Amir, mal almak için gittiği yerde polis baskını ile karşı karşıya kalmıştır. Mekandan kaçmayı başaran Amir Mumbai sokaklarında polislerden kaçarken bir anda kız kardeşi Tara ile karşılaşır ve durumu ona açıklar. Tara kardeşini dinledikten sonra daha önceden de benzer bir durumdan göz altına alınan kardeşinin bütün hayatını hapiste geçirmemesi için suçu üstlenir. Tara polislere teslim olduktan sonra Amir bu durumu avantaja çevirmeye çalışacaktır.

12 yorum:

  1. Polisiye filmler şu ara ilgimi çekmeye başladı.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Mimledim seni blogcanım, cevaplarsan sevinirim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. 3 filmde çok iyiymiş notlarımı aldım. İkinci film için şunu düşündüm kitabı kadın mı yazdı acaba :)

    YanıtlaSil
  4. Üçü de güzele benziyor. Hatta linklerini eşime attım ki hemen bulabilirse izleyeyim.

    YanıtlaSil
  5. iki ve üçü not aldıım :)

    YanıtlaSil
  6. İlk iki filmi ben de yüklettim, izlenecekler arasında bekliyor.
    Sonuncu filmi duymamıştım ama güzele benziyor

    YanıtlaSil