ŞİMDİNİN HAKKININ VER, TADINI ÇIKAR

11 Aralık 2017


CARPE DIEM günü yakala, şimdinin hakkını ver, tadını çıkar.
Boş ver kimin kaç metrekare ev sahibi olduğundan.
Boş ver kim her akşam dışarıda yemek yiyormuş
Boş ver kimin ne marka kaç motor gücü arabası varmış.
Boş ver kimin yazlığı şurada imiş.
Boş verin kimin dağ evi olduğundan....
Hırs insanı tüketen yiyen bitiren bir duygu, ömrü bu şekilde tüketme.
Kalk şükret, ye şükret, oku şükret, gez şükret, sev şükret, çay iç şükret vs..
 hayat budur elbet...

Günler her zamanki gibi gidiyor, sabah kalkıyorum kahvaltı, ev işi, çamaşır , ütü...
Kalan zamanlarda el işi, kahve, okumak, film izlemek..


Kafa dergisi ve NANA kitabını okuyorum.


Kafa dergisinden.


2. Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında Nazi Almanyası’nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940’ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika’ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa’nın İngiltere’ye çok yakın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill’in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır.
Dunkirk, filmi, 2. Dünya Savaşı’nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi’ni karadan, havadan ve denizden gerçek olaylara dayalı farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor. 



Boston Polisi’nde görevli çavuş Tommy Saunders (Mark Wahlberg) için 15 Nisan 2013 günü önemli bir gündür. Boston Maratonu’nda sporcuları ve seyircileri koruma görevini üstlenen polislerden bir tanesidir. Yarış herkes için güzel bir atmosferde devam ederken hiç beklenmedik bir patlama meydana gelir. Hemen sonrasında tüm ekipler, Edward F. Davis (John Goodman) önderliğinde düzenlenen bir operasyonla şüpheli kardeşler Tamerlan ve Dzhokhar Tsarnaev’in peşine düşecektir. Patriots Day filminde işlenen 2013 Boston Maratonu’ndaki bombalı saldırı ve sonrasındaki geniş kapsamlı arama süreci, Casey Sherman ve Dave Wedge’in yazdığı Boston Strong: A City’s Triumph Over Tragedy adlı kitaptan uyarlandı.



Gerçek bir hikayeden uyarlanan dram-gerilim türü filmde Temmuz 2002’de meydana gelen uçak kazası ve 478 gün sonra gerçekleşen olaylar merkeze alınıyor. Schwarzenegger havada iki uçağın çarpışması sonucu eşini ve kızını kaybeden babayı canlandırıyor ve kazaya sebep olan hatayı yapan hava trafiği kontrolcüsünden intikam almaya yemin ediyor.

Filmlerini izledim.

Depresyona girmek aynen böyle birşey gerçekten, tın deyip beynen enerji düşüşü yaşıyorsunuz.







2 yorum:

  1. Her zaman sahip olduklarıma bakıp şükretmişimdir, kimin ne yaptığını da hiç bilmem. Onu bırak, yedi yıldır bu evde oturuyorum kapının önünde kimin, ne marka arabası var haberim yok. Benimki de biraz fazla mı ne :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın en güzel yanını keşfetmişsin o zaman. Şükret ve sev....

      Sil