OKUDUM-10- GÖZYAŞI KAPISI/ABRAHAM VERGHESE

17 Kasım 2012


Yazarın ilk kitabı imiş ve ben başarılı buldum.

Hintli bir rahibe ile ingiliz cerrahın yasak aşkından dünyaya gelen Marıon ve Shiva, annelerinin doğum sırasında ölmesi, babalarının kaybolmasıyla Hema ve Ghost tarafından büyütülürler. Aynı kadına aşık olurlar, ülkedeki darbe ile yaşayarak cerrah olurlar. Marıon ülkeden ayrılmak zorunda kalır ve amerikaya kaçar orada babası ile karşılaşır. Karaciğerinden rahatsızlanır, ikizi Shıva karaciğerinden bir parça verir fakat sonrasında ölür. Aile değerleri ve aşk konusunda yürek burkan bir kitap.Kitaptan ufak bir hikaye yazıyorum size:
"Bağdatlı cimri bir tüccar olan EBU KASIM, her ne kadar alay konusu olsa da, iyice eskimiş, defalarca tamir görmüş, terliklerini giymekte inat ediyormuş. En sonunda terliklerin görüntüsüne tahammül edemez olmuş. Ama terliklerden kurtulmak için her girişimi bir felaketle sonuçlanmış, onları pencereden attığında terlikler hamile bir kadının başına çarpmış, düşük yapmasına neden olmuş ve Ebu Kasım hapsi boylamış; terlikleri kanala attığında terlikler ana boruyu tıkamış ve su basmasına sebep olmuş.Ebu Kasım yeniden hapsi boylamış. Hikayedeki terlikler gördüğün ve dokunduğun her şeyi, kaderinin bir parçası haline gelen ektiğin ya da ekmediğin tohumları temsil ediyordu.Terliklerinden kurtulmaya başlamak için, önce onların senin olduklarını kabul etmen gerekir, bunu yaparsan onlar kendiliğinden giderler.Mutluluğunuzun anahtarı terliklerinizi kabullenmek, kim olduğunuzu kabullenmek, nasıl göründüğünüzü, ailenizi, sahip olduğunuz ve olmadığınız yetenekleri kabullenmektir. Terliklerin size ait olmadıklarını söylemeye devam ederseniz, hep arayarak, mutsuz ölürsünüz, her zaman daha fazlasını almanız gerektiğini hissedersiniz.
Sadece eylemlerimiz değil, yapmayı ihmal ettiklerimizde bizim kaderimizi belirler."














8 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor. Okumak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim sevdacığım 719 sayfa ama zevkli idi okumak.

      sevgiler

      Sil
  2. Öncelikle yeni sablonunuz hayirli olsun...:) Hikaye ilgi cekici... Bir firsat bulursam okuyacagim... Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekküre ederim petunyalarım allah iyi günler de kullanmayı nasip etsin yeni şablonumda
      sevgiler

      Sil
  3. yeni sablonunuz hayirli olsun hayirlara vesile olsun
    güzel paylasimlarda bulusmak ümidiyle

    YanıtlaSil
  4. hemen alınıp okunacak kitaplar listeme alıyorum ;D severim kişisel gelişim kitaplarını. Çok hoş bir blogunuz var, takibe aldım bende beklerim siteme, sevgiyle kalın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim marifetli cadı geliyorum sana hemen
      sevgiler

      Sil