OKUDUM POZİTİF DERGİSİ

29 Kasım 2017


POZİTİF dergisi ile ilgili açıklamam gereken enerji ve farkındalık, astroloji ve kişisel gelişim konularının yer aldığı bir dergi. Bu sayısı neşe ile kalbin bildiklerini hatırlıyoruz.

Beklentiler eksi gerçekler eşittir hayal kırıklığı.
*****
Para çok ta iyi bir şey ama aslında araç olduğunda.Para araç olduğunda insanlara yardım edebilirsin, gezebilirsin, kitap alabilirsin... Amaç olduğu anda işin içine hırs, ego, başkalarını küçümseme, herkesi kölen gibi görme gibi insani zaaflar gözümün önüne seriliyor.
*****
Aşk iki şey yapar. Önce o egoyu uzaklaştırır, sonra sana bir merkez verir. Aşk muazzam bir simyadır.
*****
Anlaşılmadığını düşünen insanın iki seçeneği vardır, ya kendini yargılar, sorgular ya da karşısındakini. Yargıladıkça sorgular,sorguladıkça da endişeleri artar. Bu duygularını karşı tarafa yansıtmaya başlar, dolayısıyla karşı tarafta ciddi bir duygu karmaşası oluşmasına neden olur.
*****
Çocukluk bir dönem değil, çocukluk hayatın ta kendisi! Çocuk öğrenme duygusudur; keşif duygusu, merak, araştırma, serüvencilik, maceraperestlik, hayal dünyası.... Hayal gücü çocuklarda vardır ve gerçek hayallerin ayak izini takip eder. Bizde ise hayal kurmak nedense, çok aşağılanır.
*****
Geleceğini göremeyen toplumlarda öfke patlaması olur.
*****
Dr. EMOTO, ilk su kristallerini elde ettikten sonra farklı suları inceledi. Örneğin zemzem suyunun ne kadar güzel bir yapıda olduğunu fark etti. Eğer su kristali altıgen yapıda, berrak ve güzelse o suyun sağlığa iyi geldiğini söyleyebiliriz. Mesela musluk suları, içindeki klor nedeniyle bu yapıda değildir.Klor bakterileri öldürse de doğa kanununa aykırıdır, bu nedenlede musluk suları güzel kristaller sergilemez. Çok kirli olmasına rağmen güzel bir kristal gösteren tek su, Ganj nehrinden gelen suydu. Bunun nedenini insanların Ganj nehrinde gerçekleştirdiği ritüellere ve dualara bağlıdır.
*****
Aşk bir öğrenme değil, bir gelişimdir. Senin tarafından ihtiyaç duyulan şey aşkın yöntemlerini öğrenmek değil,sevgisizliğin yönlerini bulmaktır. Engeller ortadan kaldırılmak zorundadır, barikatlar yok edilmek zorundadır, o zaman aşk senin içten gelen varlığındır. Bir kez engeller kaldırıldığında, taşlar yolundan kaldırıldığında akış başlar. O zaten oradadır, pek çok taşın arkasında gizlidir. Fakat aşkın kaynağı hali hazırda mevcuttur. O senin varlığının ta kendisidir.
*****
Hata yapabiliriz. Mühim olan hatadan dönme biçimimizve bunu karşımızdakine yansıtma biçimimizdir.
*****
Hepimiz hayatlarımızda sevgiyi çoğaltmak ve sürekli hale getirmek istiyoruz. Sevginin gücüyle cesaretlenip yolculuğumuzda ilerlerken, onun tüm ihtişamıyla yerleşip çoğalabileceği sağlam bir zemin kurmuş olmak gerekiyor. Yani güven zeminimizi beslemek ve genişletmek gerekiyor. Onun bakımını yapmak, hatta zemin yıprandikça hayatta ilerleyebilmemiz adına onu öncekinden daha sağlam bir hale getirmemiz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder