4. HAFTA ŞU ANDA PENCERENİZDEN GÖRÜNEN MANZARA NASIL?

22 Ocak 2018



Çisil çisil yağan yağmur....

Yan komşunun evini görüyorum, ufaklık Ömer ile camdan cama el sallıyoruz:)) Annesi zayıflamak için ( yeni 2. doğumunu yaptı) 2. kat merdivenlerini inip çıkıyor şu anda, kolay gelsin diyorum camı açıp.

Hazır camı açmışken dışarıyı izliyorum biraz, Yandaki yeni bina bitti balkon korkulukları takılacak, matkap çalışıyor. Bahçeye bakıyorum hepsi kıyafetlerini çıkarmış ağaçlar ve asmalar var. Tek açan çiçek kardelen çiçeği şu an, birde birkaç gül var mor, tomurcuk halinde. Güller güller... Budanmak için bekliyorlar.Kuyunun yanında ki U şeklindeki çiçeklikte sümbüller ve laleler çıkmaya başladı. Saksılara bakıyorum çoğu antrede ama dışarıda kalan bir kaç tane var, o da ne bir kaç tanede karanfil açmış. Baharda ne yapacağız.... Oysa daha kasım 73 teyiz kışın bitmesine 77 gün var bildiğim kadarı ile. 

Ispanak ekmedim bu sene bahçeye. Bakıyorum baklalar çıkmış ALLAH'ın izni ile. Yeşil soğanlar gayet güzel duruyorlar güzel bir kısır yapmak lazım yada doğrayıp dereotu ve maydanoz ile sarımsaklayıp, zeytinyağı ve lor karıştırmak lazım. Sabah kahvaltısına alternatif bir peynir üstüne çorata ve keten tohumuda ekledin mi tamamdır. 

Kokoreççi köşe başını tutmuş yine, birkaç ta köpek çevresine yerleşmiş, belki bize de bir şey düşer diye..

Yoldan şu an geçen araçlar vızır vızır, okuyan çocukların öğlen paydosu, arkadan hepsinin cıvıl cıvıl sesi geliyor..



Bakkal bahtiyar yine okuldan çıkan çocuklar tarafından kuşatılmış durumda, bakalım kuyruk ne zaman bitecek...

Kuyuya bakıyorum gülüyorum.. Canım anneciğim sen bu kuyuyu nasıl kazdın kendi başına diye düşünüyorum, gidip onu öpüyorum biraz mıncıklıyorum git başımdan sırnaşma diyor:)) Asmanın dalları telefon teli ile aşk yaşıyorlar, öyle bir sarılmışlar ki telefon teline nerede ise hattı kesecekler. 
Benim sarman oğlan camda beni görünce geldi, aşağıdan bana nağmeler yapıyor. Hazreti Süleyman konuşurmuş onlar ile ben bir şey anlamıyorum ama anlamak isterdim. Tek yaptığım karınlarını doyurmak, başlarını karınlarını okşamak. 

Guguk kuşu ( kumru) ötüyor bakıyorum kuyu motorunun üstüne tünemiş. Kim bilir motor kaç senelik rahmetli amcamın evi Kavacık' ta idi, sonra dediler ki 2. boğaz köprüsü oradan geçecekmiş, birde tam amcamın evinden, çok üzüldük güzelim manzarası olan bahçeli ev gitti yerine boğaz köprüsünün Kavacık kısmındaki ayaklarından biri geldi. Rahmetli apartman dairesine geçince bu motoru bize verdi o sene bu sene bize diplerden gürül gürül buz gibi su çıkarır... Camı kapıyorum, kenardaki koltuğuma oturmadan önce camda bulunan menekşeye iki söz ediyorum, iyi ki kışın sizler varsınız, ruhumuzu gönlümüzü renklendiriyorsunuz...



6 yorum:

  1. Sirin bahceleri cok severim taze taze koparip yemelik :) benim camdan cm agaclari gözkyor arkasindaki evleri görmezden gelebilirim bence 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki benim buralarda betonlaşıyor artık..

      Sil
  2. Ne kadar naif ve sıcacık bir yazı olmuş insanın içini ısıtan güzel bir paylaşım olmuş gerçekten şu soğuk kış günlerinde böyle güzel paylaşımlar görmek çok mutlu ediyor beni 😊❤yüreğine sağlık canım benim ❤sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hımm bugün şu anda yağmur yok. dışardan çocuk sesleri geliyor ve hava soğuk :) yapraklarını dökmüş ağaçlar var :)

    YanıtlaSil