GÜVEN DUYGUSU İLİŞKİNİN CAN DAMARIDIR.

30 Ocak 2018



Merhaba, bugün kuzenime torunu için bebek hediyesi götürdüm. Dayım ile biraz hoş sohbet ettik, cesur bebeği sevdik. Gelirken de kuzenim anneme iki adet çetik gönderdi:)) ben bebek hediyesi yelek, alt üst takım ve bebek yastığı götürdüm karşılıklı hediyeleştik.



Bunlarda 2017 yılı olarak şehrimiz bisiklet yılı uygulamıştı. Başka şehirde  var mı bilmiyorum ama üç adet bisiklet taksimiz oldu. Şu an yaşlılara, engellilere ve hamilelere taşıma yapıyorlar.




Bu da okuduğum kitaptan 





Filmini izledim, evli bir çiftin ayrılık hikayesi...


MOTORSİKLET GÜNLÜĞÜ

İki genç Arjantinli, 23 yaşındaki cüzzam uzmanı tıp öğrencisi Ernesto Guevara ve 29 yaşındaki biyokimyager Alberto Granado, gerçek Latin Amerika'yı keşfetmek üzere 1952 yılında yola çıkarlar. Film, bu genç adamları, yavaş yavaş Latin Amerika'nın zengin ve karmaşık insan manzaralarını ve sosyal durumunu ortaya çıkarırken izler… Epeyce romantik bir macera duygusuna sahip iki arkadaş, kırık dökük, 1939 model bir Norton 500 motosiklete atlayıp Buenos Aires'teki aile ortamlarını arkalarında bırakarak yola koyulurlar. Sekiz ay sürecek bu yolculukları sırasında motosikletleri bozulsa da, pes etmeden, hattâ bazen otostop yaparak ilerlerler. Yol boyunca rastladıkları insanlar aracılığıyla daha önce bilmedikleri, bambaşka bir Latin Amerika'yla tanışırlar; geçtikleri yollar ve manzara değiştikçe, ken di görüşleri de yön değiştirir. Machu Picchu'ya vardıklarında, muhteşem tapınak kalıntılarıyla İnka uygarlığının müthiş ağırlığı ve önemi iki genç adamı derinden sarsar. Peru'daki Amazon havzasında, gözlerden uzak bir cüzzam kolonisine geldiklerinde ise, pek çok insana ulaşamayan ekonomik sistemlerin tanımladığı ilerleme ve gelişmenin değerini sorgulamaya başlarlar. Bu kolonideki deneyimleri, gelecekteki ahlâki ve siyasi yaşamlarını belirleyerek, daha sonra bürünecekleri kişiliklerini şekillendirir… Hem Alberto Granado'nun, hem de daha sonra "El Che" olarak anılacak adamın güncelerine dayanan "Motosiklet Günlüğü", kendini keşfetmek üzere çıkılan bir yolculukta devrimci bir yüreğin kökenlerinin izini sürüyor. 


DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET

1930'lu yıllara inen "Murder on the Orient Express" filminde, İstanbul-Paris arasında sefer yapan Şark Ekspresi'nde cinayet işlenmiştir. Ölen kişi Amerikalı bir milyonerdir. Trende ise tam gereken adam Belçikalı dedektif Hercule Poirot vardır. Tren daha sonra yolculuk devam ederken kara saplanır ve Poirot olayı devlet yetkilileri almadan kendi çözmeye çalışacaktır. 

12 yorum:

  1. Basliga kesinlikle katiliyorum. Sırf bu nedenle 4 yıl gibi bir süre kimseyle görüsmemistm ama finali esimle yaptim 😁

    Güvenimin kirildigi bir yerde büyk konusmayayim ama duramam. Bebekde hayrli saglikli büysn insallah. Taksileride ilk defa gördm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek için dileğine sağol. Taksiler lüleburgazda ama nette hollandada filan görüyorum.

      Sil
  2. Sonuncu filme güya sinemada gidecektim, beceremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde izleyebilirsin handancığım. Bizim sinemaya pek gelmez böyle filmler.

      Sil
  3. Taksiyi nette görmüştüm. Çok güzel fkir bence...

    YanıtlaSil
  4. heeey motosiklet günlükleriii izlediim kitabını da okuduum :) heey alican yücesoy un filmi geliyoooo oleeey gitcem tabiii çok severiiim yaaaa bakırköy tiyatrosunda ooo :)

    YanıtlaSil
  5. Bisiklet taksiler sanki Babaeski'de değil miydi? Çok hoşlar :)) Filmleri de not aldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baaeski de değil. Bizim lüleburgazda
      http://www.hurriyet.com.tr/luleburgazda-bisikletli-taksi-donemi-40726835

      Sil
  6. Cesur bebeğe rabbim huzurlu güzel bir ömür versin. Hediyeleriniz ve taksileriniz hayırlı olsun :) taksiler çok sevimli görünüyor darısı istanbul'a diyelim belki havamız temizlenir biraz

    YanıtlaSil
  7. Çok sağolun, Allah babalı uzun ömür versin. Babası 40 günlük iken babasını kaybetti umarım oğlu ile uzun bir ömrü olur.

    YanıtlaSil