İZLEDİKLERİM 102 (2018-1)

02 Ocak 2018


ÇARPIK EVDEKİ CESETLER

Ülkemizde Çarpık Evdeki Cesetler ismiyle yayınlanan Agatha Christie romanının kadrosunda Glenn Close, Christina Hendricks ve Gillian Anderson gibi isimlerin yer aldığı beyazperde uyarlaması.
Hollywood’un son yıllarda özgün senaryo çıkarmak konusunda problemler yaşadığı aşikar. Özgün işler konusunda yaşanan bu kıtlık yapımcılara yeniden çevrimlere, uzun yıllar sonra gelen devam filmlerine ya da halihazırda yazılı olan kaynak materyallere yönlendiriyor.
Hal böyleyken son yıllarda roman uyarlamaları da git gide artıyor. Uyarlamaların git gide arttığı bir ortamda ise sıranın polisiye hikaye ve roman denilince dimağa çalınan ilk isim olan Agatha Christie‘nin gelmesi zor değil. Keza bu yıl Christie’nin Murder on the Orient Express ya da ülkemizdeki ismiyle Doğu Ekspresinde Cinayet isimli eserin birçok ünlü oyuncunun yer aldığı filmle vizyona girmişti (10.11.2017).
Ancak bu sene beyazperdeye uyarlanan tek Agatha Christie uyarlaması Murder on the Orient Express değil. Christie’nin ülkemizde Çarpık Evdeki Cesetler ismiyle yayınlanan Crooked House‘u bu yılın bir diğer Christie uyarlaması olacak. Son olarak Charlize Theron’lu Karanlık Yerler – Dark Places (2015)’ı yöneten Gilles Paquet-Brenner‘ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Glenn Close, Max Irons, Julian Sands, Christina Hendricks, Gillian Anderson, Terence Stamp ve Christian McKay gibi isimler yer alıyor.
Christie’nin kendisinin en iyi romanlarında biri olarak adlandırdığı Crooked House, büyükbabaları öldürülen Leonidas Ailesi’nin cinayeti çözmek için evin sakinlerinden Sophia’nın eski sevgilisi Charles Hayward’ın eve davet edilmesinin ardından yaşananlara odaklanıyor.


PARİS BEKLEYEBİLİR

Anne hayatında kavşak noktasındadır. Uzun süredir başarılı olan fakat dikkatsiz bir film yapımcısı ile evlenir ve beklenmedik bir şekilde, kocasının bir iş ortağı ile Cannes’tan Paris’e bir araba gezisi yapar. Yedi saatlik bir sürüş gezisi; güzel manzara, kaliteli yiyecek ve şarap, mizah, bilgelik ve romantizm içeren, Anne’nin duyularını yeniden canlandıran ve ona hayat için yeni bir şehvet tanıyan dönüşümlerle dolup taşan iki günlük bir maceraya dönüşür.


KAPAN
 Siyahi bir genç olan Chris, beyaz kız arkadaşı Rose ile birlikte, kızın ailesinin yanına onlarla tanışmaya gider. Fakat kasabada tuhaf şeyler olur ve burada yaşayan siyahlar, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan başka bir siyah, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, fakat bu o kadar basit olmayacaktır


KARANLIK ŞEHİR

Başarılı bir doktor çete bağlantılı bir saldırı da küçük kardeşini kaybeder. Kardeşinin ölümünün intikamını almak için bu ayrıcalıklı hayatından vazgeçip maskeli bir savaşçıya bürünür.

5 yorum:

  1. Ben de Agatha Christie üçlemesi yaptım. "Doğu Ekspresinde Cinayet" "Çarpık Evdeki Cesetler" ve "Then There Were None"ı ardarda izledim. Tam bir Christie zehirlenmesi oldu anlayacağın :p

    Bu arada "Kapan" güzel filmdi. Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilk defa Agatha filmi izledim. Kapan tamamen tesadüf eseri izledim beğendim.

      Sil
  2. Malesef pek film izleyemiyorum :( Ama izlemeyi ne çok seviyorum bilseniz. Filmlerin hepsi dikkat çekici. Bulursam bu yeni yılda izlerim belki :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Şu kapan filmini merak ediyorum çok ama gerilmekten korktuğum için bir türlü izleyemiyorum :)) Garip bir durum bendeki de :))

    YanıtlaSil