İZLEDİKLERİM 103

14 Ocak 2018



BİLİNMEYEN DÜNYA

Yeni boşanmış olan Carl ve Julie pek de iyi bir dönemden geçmemektedirler. Üstelik 19 yaşındaki kızları Hindistan’da kaybolunca, onu aramak için birlikte Himalayalar’a doğru yola koyulurlar…


GÖLGEDEKİ HAYALET

Yeni evlenmiş bir karı koca yeni bir eve taşınırlar. Çift yakın zamanda bir bebek beklemektedir. Evde geçmişte doğaüstü olaylar yaşanmıştır. Yalnız evli çiftin bu olaylardan haberi yoktur. Bebek doğar bir süre sonra annesi onda bir gariplik olduğunu farkeder. Kocasıyla durumu paylaşınca kocası evin geçmişini araştırmaya başlar. 


DİREN

Maud, hastalıklara ve yaralanmalara sık sık rastlanan bir çamaşırhanede 7 yaşından beri çalışmaktadır. Aynı çamaşırhanede çalışan George ile evlenen Maud’un hayatta en büyük dayanağı oğlu Sonny’dir. Bir paketi teslim etmeye giderken eylem yapan süfrajetlerin arasında kalan Maud, eylemciler arasında kendisiyle aynı çamaşırhanede çalışan Violet’ı görür. Maud’un harekete olan ilgisini fark eden Violet, onu süfrajet hareketine ve oy haklarını savunmaya ikna etmeye çalışır. Tüm risklerin farkında olan Maud, oy hakkı olmadan kadınlar için iyi bir gelecek olmayacağını anladığında, ilham verici bir lider olan kimyager Edith ile tanışır ve hareketin içine daha fazla girer. Bu arada, süfrajetlerin eylemlerini ciddi bir tehdit olarak gören hükümet, her yola başvururken, yenilikçi bir aygıt olarak fotoğraf makinesiyle şüphelileri belirlemeye başlar ve Maud’un Hükümet için ajanlık yapacağına inanırlar..

4 yorum: