İÇİ DOLDURULMAMIŞ CÜMLELERLE KENDİ KENDİME KONUŞUYORUM.

08 Nisan 2018


Herkese merhabalar, biraz ara verdik tekrar geldik.
İzmir'e günübirlikte olsa cenazeye gittik. Gideceğimiz gün bir güzel dolandırıldık. Ağbim terminale gidip biletleri alacaktı evde yoktu. Bahçede biri seslendi, teyze çocuğuna para getirdim diye. 
( bizimkiler pazarcı, arkadaşları ile aralarında para alışverişleri olur) 
Anneme sen bana 300 getir para üstü,  ben sana bin tl vereceğim demiş. Bizimki de oğlan yola çıkacak birinden para alacağı vardı da onu getirdi zannedip 200 tl vermiş, ben ne parası derken mutfak kapısına gittiğimde el çabukluğu ile ( buna tırnakçılık deniyormuş) 200 tl yi şu düğünlerde dağıtılan 100 tl ler ile değiştirmiş. Ben yanına gittiğimde fayans işi için para istemiş ağbiniz onu getirdim dedi. Ben de yanlış adres benim ağbim değil dedim gönderdim. Adam gitti birde  baktım paralar sahte, peşinden koştum nafile sokakta yoktu. Polise haber verdik, geldiler oradan da bir sonuç çıkmadı.
Birde yolculukta nerde ise ölüyorduk. Koru dağında kaza yaptık. Allaha şükür otobüs harici kimseye bir şey olmadı. ( ölen kişi sevdiklerini de yanına alırmışya. Ağbimi severdi belki de, beni zannetmem sevsin)
Cenaze defninden sonra gece hemen döndük. zaten hiçbir zaman kaldığımızı da hatırlamam. Bir kuzenin düğünü hariç hep düğün ertesi gün dönmüşüzdür. Fazla misafirlik bıktırır derler.

Yukarıdaki çiçek bahçeden çiğdem...


Ot dergisinden


Kütüphaneden aldığım kitaplar...



10 yorum:

  1. Hay Allah! Çok geçmişler olsun, bazen böyle üst üste gelebiliyor gerçekten..

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun canım tüm aksilikler üst üste gelmiş rabbim bir daha göstermesin inşallah tekrar başın sağolsun canım benim sevgiler ❤

    YanıtlaSil
  3. Geçmis olsun ama öyle güzel anlatıminiz var ki insanı tebessüm ettiriyor...

    Başıniz da sağolsun

    YanıtlaSil
  4. Çok çok geçmişler olsun :(
    Beterinden sakınsın..

    YanıtlaSil
  5. tırnakçılık ha ilginçmiş yaa. kaza geçmiş olsun. cevap diyil de sormak daha güzeel.

    YanıtlaSil