MUTSUZ BİR RUH BİR MİKROPTAN DAHA HIZLI ÖLDÜRÜR.

17 Mayıs 2018



Blog muhasebesini yaptıktan sonra günün muhasebesini yapalım:)))

Sabah erken kalktım, ortalığı biraz topladıktan sonra yürüyüşe çıktım. Bu sefer değişiklik yapıp gençlik parkına gittim.


Kuş sesleri eşliğinde, ağaçların altında yürümek güzeldi ama bir anda yağmur çiselemeye başladı. Nedense bizim burada çarşıda şakır şakır yağmur yağarken, evin olduğu yerde bir şey yoktur. İki tane de cooker cinsi yavru köpek vardı, bir tanesi ile aşk yaşadık resmen, kucağıma aldım beni tükürüklerine boğdu:)) Evin birkaç eksiğini aldım minibüs ile eve geldim.


İki sardunya aynı saksıda olunca ortaya çıkan tablo...


Kendime yeni bir güneş gözlüğü ve deodorant aldım. Çeşit çeşit gözlük kullanmayı seviyorum.


Geçen sene bir tanıdıktan köyden iri yapraklı nane  istemiştim, kökü ile getirmişti bir miktar. Ektim bu sene olduğu yerde çoğalmış, bende topladım yıkadım, kuruttum ve ufaladım.

Eve gelince film izledim.


Hichki filminin konusu,Naina Mathur sürekli tıkanıklık, kekemelik yaşadığı Tourette sendromu isimli bir hastalığı vardır. Hep bir öğretmen olmak istemiştir ancak çevresindeki insanlar onun bu rahatsızlığı nedeniyle başka meslek seçmeleri gerektiğini söylemektedir.Sonunda bir okulda öğretmen olarak iş bulur ancak kendini ispatlamak için birçok zorlukla karşı karşıya kalmaktadır.

Kesinlikle tavsiye ediyorum izleyiniz. Tourette sendromu ile ilgili daha önceden bir facebook reklamı vardı. Bir kısmı oradan esinlenilmiş.


CAN DOSTUM

Yaşamlarının kıymetini sadık bir köpek sayesine anlayan farklı insanların öyküsünü anlatan bir film.

Okumalara devam , KANTURA ve BİR PSİKİYATRİN GİZLİ DEFTERİ ni birlikte okuyorum.

Şimdi iftardan sonra çay demleyip dışarıda oturup okumaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Bu arada herkese hayırlı ramazanlar.


Annem malum yeni bir kelimeye daha imzasını attı. Camekanda oturur iken komşu bayan elindeki ( simit poğça ) poşetini göstermiş anneme. Annemden gelen söz.
Bu ne sanıyor kendini ben simit alamayacak kadar haciz bir insanmıyım. (aciz demek istedi kısacası.)
seviyorum onu:)))

Bana müsade iftar yaklaşıyor....

BAŞLIK  John Steinbeck


12 yorum:

  1. O güzel anneciğin ellerinden öperim çok hoş ve tatlı bir insan oldugu belli 😘😊haciz çok güzeldi 😊çiçeklerinde çok güzeller maşallah ne güzel açmışlar nanelerini de ağız tadıyla yeyin inşallah canım benim hayırlı ramazanlar sevgiler ❤😊gözlük güzelmiş güle güle kullan 😊

    YanıtlaSil
  2. Filmi merak ettim nasıl bir hastalık diye izliyim ben bunu

    YanıtlaSil
  3. Güzel ve keyifli bir gün olmuş. Hayırlı Ramazanlar💕

    YanıtlaSil
  4. başlık mikemmel :) haciz mikemmel :)

    YanıtlaSil
  5. Haciz süpermiş:) Çok güldüm

    YanıtlaSil
  6. Ahhh o köy nanesinin tadı hiçbir yerde yoktur dimi ama 😊

    YanıtlaSil