HANGİ PERDELER HANGİ YARALARA SARILACAK?

21 Temmuz 2018


Bahçeden açmış olan glayöllerim ile herkese merhaba.
Sıcaklar ile biz insanlar rahatsız oluyoruz ki bitkiler nasıl olmasın. Elimizden geldiğince sulamaya akşam güneşi battıktan sonra başlıyoruz. 
Dün itibari ile emeklilik talebi yapmış bulunmaktayım. Allah kısmet ederse Ağustosta maaşım bağlanıyor.


Parkta çay içip kitap okuduğum günlerden biri...
Sıcakta harareti bastıran çaydan vazgeçemiyorum. 2 ajda bardak çay ve bir türk kahvesi müdavimiyim. Garsona sipariş vermem hemen oturduğum anda çayım önümdedir. Alıştılar artık:)))



Bu gün sirkeli yağlı biber turşusu yaptık. Kavanoz dolmadı yarın biber alıp ilave edeceğiz. Köyden bir amca sebzelerini taze taze satmaya getiriyor karşı evin önüne ondan alacağız. 
Turşuyu nasıl yaptınız derseniz; 1 büyük şişe üzüm sirkesi, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 kaşık toz şeker büyük bir tencereye alınır. Ateşe konur. Bu arada biberler yıkanır, sapları koparılır, uçlarına boylamasına az bir çentik atılır. Daha sonra kaynayan sirkeli suda renk değiştirinceye kadar ( sararıncaya kadar) ve biraz da yumuşayana kadar karıştırılır. Büyük bir tepsiye alınır , 1 demet maydanoz ve 1 baş  sarımsak doğranır, tuz ile birlikte biber harmanlanır ve şişeye doldurulur. 1 hafta sonra yemeye başlayabilirsiniz.


Çantamın motiflerini eklemeye başladım.



Frankfurt, 1946. David Bermann (Moritz Bleibtreu) ve Yahudi arkadaşları Nazi rejiminden kaçabilmiş ve Amerika’ya gitme hayalleri kurmaktadır. Ama savaş sonrası gerekli parayı nasıl kazanacakları sorundur. Harika bir iş fikri ile bu sorunu çözebilme şansları olmuştur. Ama asıl sorun Bermann’ın geçmişidir. Soykırımda hayatta kalmayı başaran David Berman ve arkadaşlarının tek bir amacı vardır; en kısa zamanda Amerika'ya gitmek. Bunun için de paraya ihtiyaçları vardır. Ama savaş sonrası gerekli parayı nasıl kazanacakları sorundur. Harika bir iş fikri ile bu sorunu çözebilme şansları olmuştur. Ama asıl sorun Bermann’ın geçmişidir. Akıllı ve çekici ama ödün vermeyen Amerikan görevli Sara Simon, Bermann’ın savaş zamanı yaptıklarını sorgulamaya devam etmektedir. Sara Simon ödün vermeden sorgulamaya devam etse de Bermann’ın gittikçe artan cazibesinden kurtulması zorlaşmaktadır..

Filmini izledim.


8 yorum:

  1. eh güzel bir günmüş yaniiii :)

    YanıtlaSil
  2. Hayatının başlayacak yeni dönemi hayırlı olsun, çok çok daha güzel günler olsun yaşanacak.

    YanıtlaSil
  3. Kendine ayıracak bol zamanın olacak ne güzel! Bir sürü film, kitap ve gezi seni bekliyor. Umarım hepsini keyifle yaşar, bizimle de paylaşırsın
    * Film ilgimi çekti. Not aldım hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten 4 senedir evde idim arkadaşım,yaşa takılmıştım. gezi olayları için planlarım varda uygulayabilirsek ne mutlu

      Sil
  4. Glayöller şahane! Maşallah diyeyim:) Emeğinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, bakımını yaptıktan sonra hepsi güzel.

      Sil