İLGİYE MUHTAÇLIĞI VARDIR HER DAİM KALBİN

07 Eylül 2018




Yağmur ışıklarının süzüldüğü bir gökyüzü ile merhaba hepinize.

Çarşamba günü kalktığımda telefonu elime aldığımda, en yakın dediğim bir tanıdığımızın ölüm haberini aldım. Apar topar ağbimi aradım. Kırklareli'ye pazara gitmişti. Bana hemen sen gel serginin başında dur ben cenazeye katılayım dedi. Hemen terminale gidip otobüs ile Kırklareli'ne gittim.  Ben sergide durur iken ağbim Lüleburgaz'a dönüp cenazeye katıldı. Daha sonra saat 15:00 civarı geri geldi, bende sergiyi teslim edip döndüm. Maalesef her şey ateş pahası. İnsanlar yastık kılıfı soruyor 6 lira diyorsunuz çifti mi diyor?
Maalesef çifti 6 lira olan bir şey kalmadı. Tüccardan aldığımız malı bir sonrakine aynı fiyata alamıyoruz. Tek nevresim 35 tl iken takım mı dediklerinde sinir olmak içten değil bu iş birazda sabır işi inanın. Takım fiyatları 85 tl ne yazık ki.
Dün de ağibim Namık Kemal hastanesinde göz kontrolüne gidecekti, beni yine sergide durmam için sabah Tekirdağ'a götürdü.
O hastaneye gitti ben yine sabır göstererekten sergi bekledim satış yaptım. Yan tarafımda Bülent var satış yapan yazdan kalma ihracat fazlası askılı tshirt ve şort satıyor. 2 tanesi 5 lira diye bağırıyor. Birde serginin bir tarafında poşetle satılan takımlar var tanesi 20 lira. Kadının biri poşeti açıyor, içindekini beğenmiyor hop atıyor 2 tanesi 5 liklerin içine, böyle böyle kadın 4-5 paket açmış herhalde ki Bülent sinir küpü malları ayırmaya çalışıyor,en son patladı kadını sergiden uğrattı:))



Benim sinir olduklarımı sorarsanız eğer, umarım pazara gittiğinizde beni anlarsınız. 

Mal fiyatı sorulurken ben tanesi 6 yada 10 vs diyorum. Kadın çiftimi diyor ya ben fıttırıyorum. birrrrrrr

Bir de sergide mallar dağınık yani ( bölüm bölüm) yastık, havlu, mitil, önlük, paspas, yorgan, nevresim gibi. Kadın yastığa bakıyor elindekini pat yanındaki havlu bölümüne atıyor bu beni sinir ediyor ikiiiiiiii

İkincisi de yastığı yada havluyu katlıyor bana uzatırken ikisini 10 liraya ver diyor, hani yapsa 50-100 tllik alışveriş indirim yapayım ama yastık kılıfının neyini indireyim birde taçın malı düşünün yani.
üçççççççç

Siz siz olun sergide malı alacakmış gibi katlayıp, malı katlı bir şekilde sergide bırakırsanız eğer, pazar hırsızları için kolaylık sağlıyorsunuz demektir. Dağınık malı çantaya koyması zordur ama toplu halde çantaya koyması kolaydır. Malı katlayan ve öyle bırakan ya hırsıza hazırlık yapıyordur ya da bilmeden o olayı gerçekleştirmiştir. Lütfen baktığınız malı katlı bir şekilde bırakmayın bu sadece bizim mallarımız için değil değil herkesin malı için geçerlidir. Kazak tshirt vs de olabilir
dörtttttttt

Bir de sakın askıdan mal istemeyin. Askı nedir derseniz, Yukarıdaki mandal ile tutturulmuş eşyalar askı olarak adlandırılır. Bu askı malları sabittir. Hepsi diğer mallar ile karıştırılmaz. Askı malı tozlu güneşte rengini atmış olabilir bu sadece modelleri ve çeşitleri göstermek için yapılan bir olaydır. Aynı mal renk olmasa bile sergide mevcuttur. Orda aldanmanızı istemem. Malı askıdan indirtmeyiniz lütfen. Renk alternatifleri sergide mevcuttur.
beşşşşşşşşş

Pazarlık sünnettir, ama daha sabahın ilk müşterisi isen siftah yapılmamış ise lütfen pazarlık istemeyin. Siftah bizden, bereket Allahtandır. Bana gel deki abla ben çeyiz için 10 tane yastık koruyucu mitil alacağım ben o malı sana tanesi 6 liradan hesaplar 60 lira demem de 55 derim. İşte orada sana indirimi yapmış olurum. 
Ben sabah erken gittiğim alışveriş dükkanında ne veresiye yazdırırım ne de pazarlık yaparım.  Siftah yaptın mı diye sor pazarlığını öyle yapınız.
altıııııııııııııııı

Sergilere oturmayınız çocuk oturmayınız, Sergi tezgahı devrilebilir.y
yediiiiiiii

ve son olarak aldığınız, lütfen aldığınız malı kullanmadan önce bir kere yıkayınız. 

Hadi bu kadar pazar muhabetinden sonra birer kahve içelim. Pazar konusunda sorusu olana da cevap verebilirim.





HALİL CİBRAN


12 yorum:

  1. demek ki sergideeee sakin olmak lazııım hihihi :) ilk fotoyu nasıl çektin muhteşem yiaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle deep:)) sakin olmak en önemlisi.
      resmi lüleburgaza döner iken aracın içinden çektim. Az öncede facebookta bir video paylaştım oda avustralyada yağmurun bulutlardan inişini gösteriyordu ki muhteşem bir görüntü. izleyebilirsen eğer
      https://www.facebook.com/teslafizikkulubu/videos/410219242838560/

      Sil
    2. senin foto çok etkileyici. izlicem tabisideeeee :)

      Sil
  2. Vallahi okurken ben yoruldum Rabbım sizlere kolaylıklar ve sabırlar versin inşallah canım benim :) Resimler çok güzel olmuş emeğine sağlık ...Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  3. Saydığınız her konuda haklısınız. Allah kolaylık versin:)
    Ve başınız sağ olsun.

    YanıtlaSil
  4. bir turizm şehrinde yaşıyorum ve çocukluğumun büyük bir kısmı sergilerde, fuarlarda geçti. gerek hediyelik eşyalar gerekse kitaplar sattım ve o yaşta bezdim hayattan. hatta bir dönem sizin gibi nevresim, havlu, paspas sattığımı bir dönem de olmuştu. kitap satmak hiç bir zaman rahatsız etmemiş olsa da diğer şeylerde insanların muamelesi, kurdukları cümleler, fiyatlar oldukça uygunken hâlâ fiyat kırmak için çabalamaları insanı çileden çıkartır cinsten o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat kırmanın da bir usulü adabı var, hesabı var.Çileden çıkmamak için sabır diyorum sadece.

      Sil
  5. Sergilerle ilgili ilginç noktalara parmak basmışsın.Hiç düşünmeden ben de katlardım baktıklarımı :)

    YanıtlaSil
  6. Pazarcıların işi çok zor. Babam çerez satardı. Onu seçmeye çalışan insanlar olur. Nohutun leblebinin nesini seçersin ki. Bilirim o müşteri profilini ve bazen pazarda alışveriş yaparken bozduğum müşteriler bile olur. Ben sergide kıyafet bakıyorum kadının biri gelmiş "bu kötü malı şöyle bu paraya olur mu" Alma git öyleyse. Seni silah zoruyla mı tutuyorlar orada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın arkadaşım. Malın iyisi kötüsü olmaz, bütçene göre fiyat vardır malda.Geçen sene NAFNAF'ın hırkasını ihracat fazlası olarak 10 tl ye aldım pazardan.

      Sil