SEVDİĞİM ÇİÇEKLERLE BEZENDİ GÜNÜM

10 Eylül 2018


Bu gün çiçekler ile uğraştık sabahtan. Artık kış geleceği için çiçekleri iyi ve kötü olarak ayırıp ardiyeye almak için hazırlamak lazımdı, bir kısmını hallettik. 
Annem dün incir ağacının dallarını kestirdi, Çok boy verdi dallara çıkıp toplayamıyoruz. Bir de bitişikteki komşu dadandı akşamları karanlıkta ağaca çıkıp 3 senedir topluyor bize kalmıyor. Ben anneme yapma etme ağaç canlı varlık desem de dallarını budattı Allah'tan gövde duruyor. Bugün de sabahtan dalları parçaladı biraz. Müge Anlı başlayınca bıraktı. 


KAFA dergisinden.

Saat 11 civarı ben çarşıya geçtim. İlk önce ayakkabı tamircisine uğradım, kapalı imiş.Saat 12 den önce gelmiyormuş. Parka gittim oturdum, biraz kitap okudum. Çift kitap okuduğum için bir tanesi devamlı çantamda bulunur. Ya da hiç yoksa yenisi alınır. Biraz instagram, facebook ve twitter baktım.


Tekrar ayakkabıcıya gittim spor ayakkabımın tekini tamire bıraktım.
Oradan pazara geçtim. Ağbim ev mutfak alışverişini yapmış, oradan patlıcan ve üzümü alıp eve çıktım. Bu arada bayan arkadaş aradı biraz üzüntülü idi. Ailevi durumlardan dolayı bir şeyler yaşamış, ona üzülmüş, biraz konuştuk benim şarzım bitmek üzere idi kapatmak zorunda kaldım. Yarın kısmetse uğramayı düşünüyorum kendisine.


DEEP'in tavsiyesi üzerine yukarıdaki diziyi izlemeye başladım. 6 bölümlük bir dizi, şu an 3. bölümdeyim.

Filmleri artık kışa izleyeceğim herhalde şu ana kadar 149 film izlemişim 2018' te sene sonuna kadar 200 olur belki.


Tam mevsimine girdik değil mi? Ben daha örgü battaniyelerimi çıkarmadım ama yağmurlar başladı, bir an önce çıkarmak lazım:)))



12 yorum:

  1. Eylül ayı elbette bu şarkısız olmazdı :) Filmi de sanırım geçen hafta izlemiştim yeniden, güzeldi :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  2. Bende çantamda kitapla geziyorum. Eşim diyor ki çek çekli valizle dolaş. Sana ancak yeter :)

    YanıtlaSil
  3. İncir ağacına üzüldüm ama yeniden büyür sanırım...
    Ben de bugün ayakkabılarımı verdim tamirciye, bizimki şıp diye yapmaz ama ancak haftaya alırım...
    Kitap keyfin şahane olmuş ♥

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kökünden kesilmediği için dallarını tekrar verecek. Ayakkabımı dün verdim bu gün aldım ben, umarım seninde çabuk yapar.
      Sevgiler,

      Sil
  4. "Müge Anlı başlayınca bıraktı." hafif bir tebessüm oluştu bunu okuyunca: Biraz kendi yakınlarımı buldum sanırım bu cümlede :)
    Dizi ne ile alakalı acaba, logosunda mantis olması ilgimi çekti: Çok sevdiğim bir türdür ve dizi ile bir ilişkisi var mı merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yaşlıları bu tür programlardan alamıyoruz nedense. Dizide 13 tane cinayet işleyen bir bayan hapiste iken, onun cinayetlerine benzer cinayetler tekrar başlıyor.Yeni katilin bulunması için yapılan işbirliğini anlatıyor.
      bu adreste
      http://sadevederin.blogspot.com/2018/08/la-mante.html
      detaylı anlatımı mevcut.
      Sevgiler,

      Sil
  5. :) film iyisiin, mante iyiydi, bir dolu iyi dizi var yaaa, ilk foto ne güzeeel :) eylül en güzel aaay :) müge anlı hihi :)

    YanıtlaSil
  6. Şu karanlıkta ağaca dadanan komşuya takıldım :) Hiç hoşlanmam bu tür insanlardan. Ne ayıp şey... Ağaca ben de üzüldüm tabii; ama anneniz de haklıymış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma güzelim ağaç sırf o yüzden kesildi inanki.

      Sil