GÖRMEK İSTEYEN İÇİN, ÇİÇEKLER HER ZAMAN VARDIR. (HENRI MATISSE)

09 Aralık 2018


Kırağı düşmüş sabahlardan merhaba hepinize. Güneş var ama eşek donduran güneşi. Ağbim geçen hafta harici bu hafta işe gidebildi. Yağmur söyle bir çiseledi geçti. Annem hergün ne yemek yapacağız derdinde. Bugün topalak yapalım  dedik ve onunla uğraştık.  Dün hastanede idim biraz üşütmüşüm, iğne vurundum. Oradan ağbimim işleri vardı çarşıda onu hallettik. 
Bugün sabahtan geç kalktık hepimiz, annem yumurtalı ekmek yapmış onun kokusuna uyandık. Kahvaltıyı yaptıktan sonra, evde ince bulgur olmadığı için markete gitmem gerekti. Bu arada kuaförüm okumak için kitap istemişti,ona uğradım onu bıraktım. Karşısındaki parkta kahve içtim. Arkadaşı aradım gelsin diye ama morali bozuktu telefonda ağlıyordu. Gelemeyeceğini söyledi. Anlaşılan biri tarafından üzülmek zorunda bırakılmıştı. Konuşalım dedim daha sonra dedi. Umarım fazla önemli değildir.
Eve geldim topalak yapmaya başladık, akşamdan nohutu ıslatmıştık. Soğanı ve salçasını katıp pişmek üzere ocağa koyduk. Sonra kıyma soğan rendesi karabiber tuz ve ince bulgur karıştırarak, minik köfteler yaptık. Nohutun pişmesine yakın içine kuru acı biber ve köfteleri ekledik. Köftelerde pişince altını kapattık.


Elimdeki filmleri izlemeye çalışıyorum. Galiba artık taşıyıcı hardiske yükleteceğiz herhalde.


AŞKA GÜVEN

Uzun yıllar tecrübelerine dayanarak oluşturduğu aşksız ve mutlu dünyasını korumaya çalışan bir kadının hikayesi. Veronica, duygulardan, aşktan kendini uzun süredir uzak tutmaktadır. Böyle şeyler insanların mutsuz hissetmesine sebep olduğu için uzun süredir bir ilişki yaşamamıştır. Ancak en yakın arkadaşının ona karşı olan duygularını açıklaması ile bu iş tamamen değişecektir. Brandon ismindeki bu arkadaşı ile ilişki durumunda eksiler ve artıları karşılaştıracaktır.



13 yorum:

  1. Ah o ne yemek yapacağız derdi başımın belası. Herkesin zevkine uygun yemeği bul yap. Çiçek ne güzel bu arada:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın bir yoğurtlu biber bile yetiyor. Çiçek annemin sardunyalarından

      Sil
  2. Oh afiyet olsun güzel yemekmiş, geçmiş olsun bu arada

    YanıtlaSil
  3. bayılırım bu yemeğe.bakınca acıktığımı hissettim :) afiyet olsun.filmi bugün izledim ama yarısına kadar .kalanı başka zamana.beni çok sarmadı .

    YanıtlaSil
  4. işte izlemediğim bir film daha. merak ettim

    YanıtlaSil
  5. Nohutu köfteli hiç düşünmemiştim, güzel fikir :)

    YanıtlaSil
  6. eşek donduran mıııı allah seni valla kahkaha attıııım. matisse çok severim. picasso da çok severmiş onu. o zamanlar en büyük rakibi hem dee :) yumurtalı ekmek of of bayılırım. jane seymour nasıl güzel kadın yaaa :) bu yazın çok lezzetliydiii hihihi :)

    YanıtlaSil
  7. Matisse hakli.Bir de burun lazim ama. Bir kasim ya da aralik aksami Goztepe sokaklarinda arkadasimla yururken burnuma taze ama hulyali bir cicek kokusu geldi. Etrafta cicekci de yok ve hava kararmis.Bu noktadan sonra gozler devreye girdi. Merakla saga sola bakindim ne bu ne bu diye. Sonra baktim kucuk gruplar halimdeki ciceklerinden bu guzel kokuyu gonderen utanga bir yeni dunya degil miymis? Simdi hala bu aylarda bile bazilarinda cicekler duruyor. Solmadan koklayin.Kisin bile cicekleri acan meyveler var.Bu guzellik resm-i gecidinin kiymetini bilelim.

    YanıtlaSil