NE İNİŞ VAR NE ÇIKIŞ...

04 Aralık 2018


Merhaba,
Soğuklar geçti, hava normale döndü.  Ağbim bu hafta işe gitmeye başladı. Yarın ayağındaki şeker yarası için Kırklareli'nde plastik cerrahiye çıkacak. Umarım tedavi olabilir. 
Bu arada İstanbul'dan kuzenlerim geldi. Sohbet ettiler yediler içtiler yattılar gittiler. Anlattıkları bir olaya güldüm, İzmir'deki kuzen İstanbul'dan daire aldı, oğlu tiyatro eğitimi görüyor.Ara sıra ziyarete geliyor oğlunu. Bu gelişinde bize de geldiler. İstanbul'daki kuzen ile evleri yakın. Neyse biz Akseki'liyiz , biraz cimri insanlardır bunlar. Nedense bende bu özellik yok. Emine ablam ( İstanbul'lu kuzen) manava gidiyor sandıktaki dökülmüş üzümleri alıyor Manav bundan 2 tl alıyor. Bunu duyan Pınar ablam( İzmirl'i kuzen) aynı manava bir gün sonra gidiyor o da sandıktaki dökülmüş üzümleri alıyor, yalnız manav bundan 5 tl alıyor:))) Bunun sebebini de kıyafetlere bağladılar. İstanbul'lu pejmürde giyinmiş, İzmir'li yakası kolları kürklü panço giymiş. Tabi manav kürkü gördü bunda para var dedi,  onun için 5 tl ye verdi üzümleri diyorlar. Bu insanlar ki trilyonluk insanlar 5 tl ve 2 tlnin hesabını yapıyorlar. Gel de gülme:)))) İzmirli olanlar İzmirin gizli sakıp sabancısı olarak anılıyorlar düşünün artık.

Dün çarşıya gittim, bankada işim vardı onu hallettim. Sonra kuaföre uğradım, saçlarıma düz fön çektirdim,kısa ve gür olunca papağan gibi oluyorum.  Daha sonra parka gittim çayımı içtim. Migrosa gidip dergilerimi alayım dedim sonra vazgeçtim. Perşembe günü alırım dedim.
Annemin beli ağrıyor. Açık bel fıtığı ameliyatı olmuştu, bel yine ağrıyor, Eczaneden vicks istedi onu aldım. Sonra eve geldim. Odun al kömür al derken akşam oldu.
Akşam da kitap okumaya devam ettim. Hayatım bir kısır döngü gibi aynı çizgide devam ediyor. Ne iniş var ne çıkış... Gerçi tutarlı bir hayatım olduğu için senden iyisi yok diyorlar ama, yine de insan farklılık arıyor...



22 yorum:

  1. Özlemciğim annene de abine de acil şifalar dilerim, inşallah hemencecik çok daha iyi olurlar, sağlıklı olmak güzel bir nimet... Rutinde de ferahlık vardır bana göre, sakin, aynı, inişsiz, çıkışsız...Ama insan evladıyız ya herşey bir zaman sonra sıkıcı da geliyor, ne istiyoruz bazen anlamadığım zamanlarım benim de oluyor. Ferahlıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun dileklerin için sağol güzelim. Rutinde bir süre sonra sıkıyor özellikle kış olunca eve kapanıyorsun, bu da fazla sıkıcı.

      Sil
  2. Aynen öyle gerçekten bende farklılık arıyorum yani 😊abine de çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir üzüm olayına çok güldüm 😀😊keyfli bir gün olmuş sevgiler canım benim 😊

    YanıtlaSil
  3. Bir tanıdığımın cimri bir kayınpederi var.Geçmişte öyle bir fakirlik çekmiş ki anlatsam sayfalar dolar. Gel zaman git zaman çalışıp çabalayıp epey para biriktirmiş, eşi ve kızlarıyla. Bir elden çalışıp iş sahibi olmuş çocukları ve adamcağız para biriktirmeye ve harcamamaya öyle alışmış ki, belli bir madi gelire ve yaşa geldiği torun torba sahibi olduğu halde para harcamıyormuş. En son damadına ve çocuklarına 'ne olur bana yardımcı olun, beni uyarın, kendim ve ailem için para harcabileyim' demiş. En azından bu adamcağız farkına varmış kendinin. Diyeceğim o ki, insanlar için cimrilik bir yerden sonra alışkanlık oluyor ve vazgeçemiyorlar, hastalık gibi.
    Tutarlı hayat konusunda da, kış günü renkli farklı ne yapılır anlamam mümkün değil. Ben yaz insanıyım ve kış gelince kabuğuma çekiliyor, yapacak birşey bulamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cimrilik te bazı yere kadar dediğin gibi. Sen artık trilyonluk olmuşsun 1 kilo üzüm sana ne derki para olarak. Sıkılmamak için evde el işi yaratacağım kendime son düşüncem o.

      Sil
  4. Evdekilere geçmiş olsun. Rutin güvendir :))

    YanıtlaSil
  5. Bol şifa diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. İnsanların ufak hesaplar peşinden koşması gerçekten ilginç ve komik :) Geçmiş olsun ve bazen hayat durağan oluyor geçici bir durum mutlaka bir renk gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun, evet 1 kilo üzüm 10 tl çok komik bir rakam.

      Sil
  7. Ailenize geçmiş olsun öncelikle.
    Günlük hayatlarımız bir koşuşturmaca içinde geçiyor. Öyle veya böyle derken belli bir rutinin içinde olmak kaçınılmaz oluyor. Benim de ev kütüphane dershane üçgeni içinde geçiyor hayatım. Ama rutin güvenlidir kesinlikle yıldız arkadaşımızın da dediği gibii :)

    YanıtlaSil
  8. öncelikle acil şifalar dilerim...kuzenlerle ailenizle dolu dolu bir haftasonu geçmiş...hergün mucizelere gebedir....bir bakmışsınız harika çıkışlar oluyor hayatınızda ....neden olmasın....sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. :) kısır döngü değil kısır yap seeeen :) güzel hayat kiiii :)

    YanıtlaSil
  10. Kalk gel buraya, buluşalım, İstanbul gezelim, bak nasıl havan değişir :)

    YanıtlaSil
  11. 15 tatilde gelmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  12. öncelikle geçmiş olsun.bazen böyle süreçler olabiliyor...böyle zamanların ardından hep yeni bir renk yenibir oluşum ya da başka bişey doğar...

    YanıtlaSil