OKUDUM 46 ŞİFACI

07 Aralık 2018



Ülkenin en ünlü ve en zengin ailelerinin nasıl birden ortadan kaybolduğuyla ilgili bir haber üzerinde çalışan gazeteci Johanna, kimsenin aklına bile gelmeyecek bir planı devreye sokmak üzere olan bir adamın, ya da herkesin bildiği ismiyle Şifacı'nın kara listesinde artık ilk sıradadır.

Johanna kaybolalı 24 saat olmuştur. Kocası Tapani'ye bıraktığı son şey ise yanlışlıkla kaydettiği bir telefon görüşmesidir. Dünyanın unuttuğu bir şair olan Tapani, Noel'den iki gün önce hayatın cehenneme döndüğü, metro tünellerinin sele kapıldığı, terk edilmiş araçların sokaklarda alevler içinde kaldığı Helsinki'de hem hayatta kalmaya çalışan çok az insandan biri olacak, hem de umutsuzca kaybettiği karısının izlerini kendisine bırakılan ipuçlarıyla arayacaktı. 

Çerezlik bir kitaptı, ama polisiye tadı alamadım nedense. 

Bilmen gereken her şeyi bildiğini düşündüğün müddetçe mutlu olursun. Şimdi bilmediğin şeyler olduğunu öğrenince kendini kötü hissediyorsun. Ne kadarını bilmek istiyorsun, bunu bir düşün.
*****
Dostluklar kavga ya da çatışmayla değil hayal kırıklığı ve fiyaskoyla sona eriyordu demek ki.
*****
Yazmaya devam etmenin benim için yaşamaya devam etmekten bir farkı yoktu. Ancak ben okur bulmak için yazmıyordum. İnsanlar bir gün daha hayatta kalabilmek için çalışıyordu. Bu nedenle şiir onların ilgi alanından uzakta kalıyordu. Benim yazma sebebim tamamen kendimle alakalıydı. Günlerimi şekillendiren ve anlamlandıran şeydi yazmak. Kelimeler, cümleler, kısa satırlar....Bunların hepsi hayatımın giderek kaybolan düzenini sağlıyordu. Yazmak dün, bugün ve yarın arasındaki hala kopmamış olan ince bir iplikti benim için.
*****
Hayatta hiçbir şeyi beceremiyorsan bile ağır ağır yürümeyi öğren.

10 yorum:

  1. ödül de almış ..arada böyle kitaplar çok iyi kafa dağıtıyor bence ...sevgilerimle...sağlıcakla kalın....

    YanıtlaSil
  2. Fena değil gibi duruyor polisiyeyi ahmet ümit kitaplarıyla sevdim ben,kişisel gelişim kitaplarım bitsin bakarım bunada.

    YanıtlaSil
  3. Konusu ilgimi çekti, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Elimdeki kitabı bitirip okuyabilirim aslında.. Tanıtım için teşekkür ederim: ) Bu arada sizi ve blogunuzu yeni keşfettim.Bana da beklerim😊

    YanıtlaSil
  5. Güzelmiş, okuruz birgün :)

    YanıtlaSil
  6. ay baksanaa bu şey de mi iştee, kuzey polisiyesi, ben de okucam bunuu, sen de yanda görmüştüm, ben kuzey hayranıyım yaaa yine de okurum bunuuu :)

    YanıtlaSil
  7. kitap elimde ama hal sıra gelmedi:)

    YanıtlaSil
  8. hepinize yorumlar için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil