MİM ÇOCUKLUK ANISI

16 Ağustos 2018


Benim yazacağım ilk çocukluk anım aşağıda hala hatırladıkça güleriz.
Şehrimizdeki yazlık sinemalar birer birer kapanıp, yerlerine yazlık düğün salonları olurken yaşadım ben bu anımı.
İstanbul 'da oturan teyzemin kızı bize yaz tatiline gelmişti. 17-18 yaşlarında idi, bense taş çatlasın 6-7 yaşlarındayım. Komşumuz rahmetli şehri yenge, kızı Şengül abla, güler ablam ve ben o gece böyle bir yazlık salona düğüne gittik. Tabi onlar fıkır fıkır oğlanlarlar ile işaretleşiyorlar falan, derken dansa kalktılar. Bana da anneme söylememem için salonda dağıtılan dondurmalardan kendi payına düşenleri verdiler. Obur olduğum o zamandan belli oluyor:)))
Düğün bitti yaya olarak eve geldik. Bu arada teyzemin kızı ile dans eden oğlan bizi eve kadar takip etmiş. Neyse ertesi gün oldu, ağbim çarşıya indi. Devamlı oturduğu çay ocağına oturmuş. Çayını içer iken yanına arkadaşı gelmiş ordan burdan derken, 
-Akşam bir kızla tanıştım, düğünde dans ettik 
- Hayırlısı olsun demiş ağbim. 
-Kız İstanbuldan buraya teyzesine misafir gelmiş, teyzesinin evine kadar takip ettim demiş. 
- Nerede bu ev demiş ağbim.
- Kuştepeye doğru, yalnız bahçede bir şeftali ağacı vardı, dalları yere değiyordu deyince. Ağbim bizim ev  olduğunu anlıyor.
Eve geldi, anneme bağırdı neden saldın bunları diye.

 ( bahçemizde bursa yarma şeftali ağacı vardı dalları yere değer, ağaçlar ile desteklerdik. Olgunlaşmaya başladığında leğenler ile toplar, komşular ile paylaşır reçel yapardık.)

Bir başka anım ise İstanbulda geçer. Amcamlar kirada oturuyor bu arada kendi evlerini inşa ettiriyorlar. İnşaata gezmeye gittik amcamın kızı ile işte binayı gösteriyor filan, bende bir şarkı tutturmuşum söyleye söyleye geziyorum.


İstersen evlenelim davullarla zurnalarla kısmını söyler iken odaya su tesicatçısı çırak girdi, ablamı gülmek aldı. Ben alı mor oldum.
Ablam eve dönerken yaşınız da uygun demez mi, kahkahaları bastık.


6 yorum:

  1. Çok güzeldi ama 😊😁 keyfile okudum gerçekten ne kadar güzel anilar emeğine sağlık canım benim 😊❤ bu arada şeftali çok severim 😊 sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ikisi de çok tatlıııııııı :)

    YanıtlaSil
  3. Çocukluk anılarının masumluğu kadar bir masumluk yok sanırım :)))

    Bu arada şimdiden iyi bayramlar diliyorum ♥

    YanıtlaSil
  4. Okumak gerçekten keyifliydi. :)))
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum, benim bloguma da beklerim. :))

    YanıtlaSil
  5. Abiye de nasıl denk gelmiş bu durum böyle :)

    YanıtlaSil