GÜÇLÜ DEĞİL ZAYIF OLMAK

06 Temmuz 2018



Sevgili arkadaşlarım,
İnsan dediğin zaten zayıftır. Biz, sadece kendimizin zayıf olduğunu sansak da, duygularımız var olduğu sürece hepimizin bir yanı zayıftır. Taştan yaratılmadık ki, tabii zayıf olacağız.
Duygularımız bizden sürekli bir şeyler ister. Doyurulmadığı sürece de mız mız çocuklar gibi sızlanır durur ve bir süre sonra da canımızı acıtır. Bu durum hepimiz için böyledir.
Ancak sizin de gördüğünüz gibi toplumda bazı insanlar çok güçlü duruyorlar. Evet, güçlüler çünkü duygularıyla hayatın gerçeklerini barıştırabilmiş kişilerdir bunlar.
Duygularla mantık yani gerçekler nasıl barıştırılır dediğinizi duyar gibiyim. Zekânın en güzel tarifi bence şu; Bir insan hayata ne kadar iyi uyum yapabiliyorsa, o kadar zekidir, o kadar akıllıdır. İşte bilim adamları bu soruyu böyle yanıtlıyor.
Kimse annesinin karnından güçlü biri olarak doğmuyor. Çalışıyor, çabalıyor, bilmediğini öğreniyor, dış dünya ile olduğu kadar kendi iç dünyasıyla sıkı bir savaşa giriyor ve sonunda güçlü olmayı başarıyor.
Bunlar kolay şeyler mi? Değil tabii, bu hale gelebilmek için kimbilir ne acılar yaşıyorlar ama sonunda kazanan onlar oluyor.
Başkalarına yatırım yapmak yerine kendinize yatırım yapın. Onlardan önce kendinize değer verin, körü körüne bir şeylerin peşine düşüp çareyi başkalarında aramayın.
Unutmayın ki çare sizde, sizin içinizde…
Dr. Gülseren Budayıcıoğlu

7 yorum:

  1. Ahhh bu kadının yazılarına bayılıyorum Kral kaybederse kitabını hep okumak istedim ama nasip olmadı elime geçirirsem okuyacagım dediklerimdendir hala.Yazıya dönecek olursam aslında biraz da bencil olmamızı söylüyor ve bence haklıda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı olduğunu bilmiyordum,İyi ki belirtmişsin.

      Sil
  2. "Değer vermek" önemli bir ayrıntı. Maalesef bunu kendimize uygulamayalı epey zaman oluyor. Şu sıra çeşitli sosyal ağlarda "beğeni", "takipçi" gibi nicel artımları veya azalımları "değer" sanan bir kesim var; ancak bu da fazlasıyla yüzeysel kalıyor. Mazallah intenet kopsa yıkılacak insanlar böyleleri. Yaşamak aslında kendine değer vermekle başlıyor. İnsan bunu kendi iradesi dışında yaşıyor ve nefes alıyor; eğer sonradan iradesi çerçevesinde sürdürebilirse işte o zaman mutlu oluyor. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben takipçi yada yorum sayısına önem vermiyorum doğru olan benim mutlu olma değerim oraya bir yazı bir resim koymak.

      Sil
  3. Çok doğru, çok beğendim vallahi. Başkalarına yatırım yapmaktan çok kendimize yapmak, hele ki bu devirde artık neredeyse yaşamanın ilk gayesi niteliğinde.
    Bir de bence değer vermek ile çıkar ilişkisi arasında kocaman bir fark var, bunu artık anlamalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlişkiler artık çıkarsız olmadığı için değer ile karıştırıyoruz.

      Sil
  4. ah ah güçlüler kaba oluyolar :)

    YanıtlaSil