SIRADAN BİR PAZARTESİ

05 Ağustos 2019


Bundan önceki postuma hayırlısı olsun dualarınız için sağolun. Bizde günler aynı sabah kalk kahvaltı yap, bulaşık yıka akşam yemeği yap sonra bir yerlere kıvrıl. Malum havalar çok sıcak . Bu arada evdeki elektrikli aletler bir bir bozulmaya başladı. İlk önce ütü bozuldu, servisine gidip bozulan kısmını söyledim bana kaça mal olur tamiri dedim, bilmem açıp bakmam lazım dedi, altı üstü suyu hemen boşaltıyor içinde  tutmuyor ve kızmıyor . Nuh dedi peygamber dedi bir fiyat aralığı söylemedi. Komşunun elektrik süpürgesi bozulduğunda tamir fiyatına yenisini alıyordu resmen. Akabilinde 15 gün sonra tekrar bozulmuştu. Ben de vermeyeceğim ulen tamire para dedim. Gittim bu gün yenisini aldım. İyi mi yaptım kötümü bilemedim. Bu arada çamaşır makinası da bozuldu:)) Gidip yenisini al yapamadım ama galiba onun da yolu yenisi alınacak gibi. Ta 90 lı yıllarda alınmış ve halen kullanılan bir makina kendisi. Gelen servis kömürü bitmiş dedi. Kömür bitince çalışmıyormuş umarım o kadar ile kurtuluruz. Çamaşır makinası elin ayağın resmen. Ütüyü komşudan alıp yapabiliyorsun da çamaşır makinası öyle olmuyor. Temizlikte çok yıkadık çok ütü yaptık sonuç bu oldu. Bu arada klima da kırt kırt yapmaya başladı kapattığımızda o da buz kırıyormuş:))))))) ona da bakım çıktı yapılması gerekilen. Geldimi hepsi üst üste geldi. Ben de geçen hafta içinde kuaföre gidip röfle yaptırdım aman moral bulayım dedim.....
Kitap okuyamıyorum hala elimden bıraktım ya , tekrar başlaması zor geliyor. Bayram günlerinde belki elime alırım..
Sevgiler hepinize...

23 yorum:

  1. Makinalar SOS veriyor demek. Rahmetli annem derdi ki "Allah yapısı bozuluyor da kul yapısı bozulmaz mı?"

    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  2. Ev yenilenince kıskanmış elektrikli aletler, bizi de değiştir yenile diyorlar :)) Şaka tabi üstüste kelimesini iyi bilirim İlkbahar da bize de aynısı olmuştu. Tek tek gelin dedik te dinlemedilerdi :(( Ama şunu biliyorum eski makinalar çok daha uzun dayanıyorlar, yeniler en fazla 10 yıl.
    Röfleni güle güle kullan, iyi olmuş toptan yenilik, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eski makinalar çok uzun süre dayanıyorlar, yenilerin garanti süresinin bitmesi ile bozulduğunu biliyorum se 10 yıl dedi bayağı uzun bir süreymiş o da. Röfle için sağol,

      Sil
  3. Yeni eve yeni aletler yakışır demiş, kendilerini imhaya başlamışlar sanki...
    Röfleni güle güle kullan Özlemcim... saçlar da yenilenmek istemiş... Sizin evde nesneler arası gizli bir antlaşma mı var, hayırdır... :)

    YanıtlaSil
  4. :))) anlaştılar sa da zor zamanda olmayacak bir anlaşma yapmışlar.

    YanıtlaSil
  5. Biz son 5 yılda 2 makine değiştik baya zorluk çektik ödeyebilmek için.Yapılsalarda garantisi yoktu.Sizinkisi çok iyi dayanmış bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski makinalar dayanıklı oluyor ama yeni alımlar daha garanti süreleri bitmeden bozuluyorlar tekrar. Allah sizde de kolaylık versin 2 makina az para değil...

      Sil
  6. Yenisini almakla bence en iyisini yapmışsınız çünkü, zaten iki katı parasına gelirdi tamiri. Uzun ömürlü elektronik alet bulmak çok zor, hepsi bir senenin sonunda alarmlarını yakıyor gibi. :)

    YanıtlaSil
  7. Benim de ütüm, buzdolabım ve çamaşır makinam peşpeşe bozulmuştu. Kötü örnek oluyorlar birbirlerine :) Umarım çamaşır makinası tamir olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman Handan buzdolabı dursun yerinde birde o çıkmasın:)) tamirciyi bekliyorum.

      Sil
  8. Bazen bazı şeyler üst üste gelir. Makinalar,aletler zamanımız geçti dese de biz onlara alışmıştık terk etmeyelim diyoruz. Çamaşır makinaları eskileri daha uzun ömürlü. Size kolsylıklslar diliyorum.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. Bir önceki yazıyı okumamıştım, birkaç gündür uğrayamadım buralara. Bu yazıyı görünce geri dönüp baktım:) Güle güle oturun, güzel güzel ısının :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. bazen üst üste yaşanıyor böyle durumlar :)
    umarım düzelir, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Bu yaz bizde de öyle. Rutin işlerin dışında çocuklar ve ben kendi havamızda takılıyorum. Fotoğraf işleme, kitap okuma...birazcık serinlesek artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ama değil mi? serinlik yolda geliyor bizimkiler geceleri pikeleri üstlerine almaya başladılar.

      Sil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. hımm, evdeki eşyaları değiştirme zamanı gelmiş demekkisii :)

    YanıtlaSil