UUR BÖCE'NİN MİM SORULARINA CEVABIMDIR.

18 Aralık 2012




Sevgili UURBÖCE beni mimlemiş bende kısaca cevaplayım istedim.


1-Mantığın mı yoksa Duyguların mı ön plandadır?







Duygu insanı olduğum için genelde duygularım ön plandadır. Hepimiz et, kemik ve duygulardan oluşuyoruz, fakat yerine göre mantığı da kullanabiliyor muyuz çok ince bir soru????????
O kadar çok yoğun yaşarım ki duygularımı, bazen sessizliğimin içerisinde o gözyaşlarım sel olur....

Bir de internette bir test uyguladım, çıkan sonuç

Test Sonucu:

Dengeli bir insan olduğunuzdan, duygularınızın size aniden hükmetmesine izin vermiyorsunuz. Ancak, duygusal bir durumla karşılaştığınızda, hislerinizi çekinmeden ortaya koyabiliyorsunuz. Dozunda bir duygusallığa sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Düşüncelerinizi kendinize saklamayı sevmiyorsunuz ama gereksiz açıklamalardan da kaçınıyorsunuz.


2-İnsanlar niye mutlu değiller?Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?





*Bana göre insanlar devamlı bir başkası ile yarış halinde oldukları için, beklentilerini yüksek tuttkları için ve insani değerlerini yavaş yavaş öldürdükleri için mutlu değilller.
*Herkesin birbirinden bir çıkar beklentisi var, uygun düşersen çıkarlarına senden iyisi yok, uygun düşmezsen senden kötüsü yok. Akşam kuzenimlede bunu konuştuk biz. İnsan diyalogları azalmış durumda.
*Teknolojiye yeniliyormuyuz sizce? Aklıma çocukluğum geldi. İzmirde rahmetli izzet dayının yaşlıca bir annesi vardı, kadın TV ye arkası dönük otururdu. Sebep olarak ta onu şeytan olarak görmesi idi. Çocukken ahh nasıl olur falan derdik. Yaş kemale erince, sanki biraz hak verir gibi oldum. Tv 'de izlenen hayatları kendilerinde faaliyete geçirebilmek için insanlar çok büyük bir hırs sahibi oldular, çevrelerini yakıp yıkmaya başladılar. Kişiler arası diyaloglar bozuldu diye düşünüyorum. Kendi hayatlarımızı değil, dizilerdeki hayatları yaşamak için yaşıyoruz sadece. Aynı mutfağa sahip olabilmek için, aynı villaya sahip olabilmek için vs.
*Birde reyting sağlayabilmek için yapmayacağımız şey yok nedense. Geçen gün ben odada kitap okuyorum, annemde salonda FOX TV evlilik programı izliyor. Sunucu programa katılan bir beye GAMGAMSTYLE  dansı yaptırıyor. Ardından da, o insanla dalga geçiyor. Bazı insanlar sizce, diğer insanları eğlendirmek için mi bu dünyaya gelmişler?????????
Katılanda hata demeyin, bence bu davranışları yapanlar hatalıdır.
*Çocukların artık birer teknoloji canavarı haline geldiğini görebiliyorsunuz değil mi? Bilgisayar ve oyunlardan başını kaldıramıyorlar. El yazısı ödevler değerlerini yitirdi, yerini bilgisayar çıktısı A-4 kağıtları aldı. Yakında kalem tutmayı unuturlarsa insanlar hiç şaşmayacağım.Oysa önceden bir seksek, yakartop,saklambaç vs gibi karşılıklı oynanan oyunlar vardı.  Arkadaşlık, kardeşlik, paylaşımcılık, yardımcılık gibi değerlerimizi ön plana çıkarırdı bunlar. Kaçınızın çocuğu bunlara sahip?????? Kaçınızın çocuğu markası olmayan bir ayakkabıya vs değer veriyor???
* TV ve İNTERNET acaba belli saatlerde yayın yapılsa da, insanlar sohbetlerini, komşuluk duygularını, akrabalık duygularını geliştirse diyorum. Sanki bu değerler de, yitirilmiş toplumumuz da.
Gün gelmiş amcasının evinde misafir olmuş, yemiş içmiş, bir süre sonra kendisini para açısından geliştirmiş, gelmiş amcasına, yengesine GARİP AMCACIĞIM, GARİP YENGECİĞİM  diye hitap etmeye başlamış, o bir tas çorbanın da hatırı kalmamış demek ki........ Para sahibi olduk ADAM MI olduk?
*Kardeşlik duygusunu yitirmiş bir toplumda yaşamaya başladıysak eğer ahlak değerlerimizi kaybetmiş olmuyor muyuz sizce?
Yeni yeni alışveriş sistemleri çıkardık. HELAL VE HARAM GIDA diye? Size şunu sorsam osmanlı imparatorluğunda yahudi, musevi, müslüman, hıristiyan tüccarlar birlikte çalıştı. Birbirlerinden alışveriş yaptılar. O zaman haram alışveriş yoktu da şimdi niye türedi? Şu an biz türkler ikiye ayrıldık helal gıda satan helal gıda satmayan? Bu mantık nasıl bir mantık??????
*PARAYI ihtiyaç karşılama aracı olmaktan çıkardık, Kişisel gelişimlerimizin en ön noktasına yerleştirdik. Para beni kişisel veya insanlık olarak ne kadar geliştirir? Şöyle geliştirir. 60 liraya çanta alıp çeşit çeşit kullanmak varken 1,5 milyar liralık bir çanta almak ve gösteriş yapmak var.Bilmem hangi ülkede tatil yapmak var, bilmem hangi marka kıyafet kullanmak var, bilmem kaç tane ayakkabı sahibi olmak var, bilmem ne marka araba sahibi olmak var.........
**ALLAHIN SANA TAKDİR ETTİĞİNE KANAAT GETİRMEK VAR.
**HIRS YAPARSAN HEM KENDİNİ HEM  ÇEVRENİ KAYBEDERSİN.
**YARIŞIN SADECE KENDİNLE OLSUN, BİR BAŞKASI VEYA ONUN SAHİP OLDUKLARI İLE DEĞİL.
**SEN SADECE KENDİNİ GELİŞTİR. AMA BUNU GERÇEKLEŞTİRİRKEN DE ÇEVRENDEKİLERİ EZME.
Kitaplardaki bu değerler, kelimeler yok mu oldu? Hani evren yaratılırken ilk önce kelimeler vardı?


3-Çok para harcayıp keşke almasaydım yada harcamasaydım dediğin bir şey var mı?

Olmaz olur mu....... Ben bir çanta hastasıyım. ama sanmayın ki onlarca çantam var. En fazla 3-4 tane. Bu yaza çıkarken POLARİS firmasından krem rengi bir çanta aldım. Yaşadığım şehirde ilk defa açılan bir böyle firma oldu ve bende reklam ve marka olayına kandım. Ben bu yaz o çantayı kullandım, uzun süre kullanırım diye düşünüyordum, Fakat çanta sürtünmekten yer yer soyuldu. Herhalde taktırdım bir yerlere filan dedim üzüldüm. Yine kışa girerken mecburen bir çanta aldım. Niye mecburen onu da açıklayayım. Bu yaşta sırt çantası taşımak abes gelmeye başladı, her ne kadar ruhumuz genç te olsa, büyük çanta düşündüm . Elimdekiler küçük, istanbula vs gitsen yanında yedek çanta taşımak zorundasın bende bunu sevmiyorum, büyük çanta olduğunda bir kaç parça eşyayı atıyorum içine öyle gidiyorum. 2  AY oldu bunda da soyulma var, başka çantacıya gösterdim. ÇİN Malı imiş, kaliteli firma, kaliteli mal diye aldığım yer beni bu konuda resmen şoke etti. Bir daha değil çanta ayakkabı için bile adım atmam. Bir de , bazı insanların çeşit çeşit aldığı yemek takımlarına, fincan takımlarına vs kızarım. Gündelik kullandığın bir, misafir için bir yetmiyor en az 3-4 yemek takımı alıyoruz. 
Aynı misafirin önüne aynı takımla yemek çıkarmaya çekiniyorsak eğer, demekki çevremiş geniş değil ki hep aynı kişileri yemeğe alıyoruz ki yemek takımı çeşitliğine gidiyoruz diye düşünüyorum.......... 
Kitaba verdiğim paraya acımam,
mobilyaya verdiğim paraya acımam,
beyaz eşyaya verdiğim paraya acımam,
hele de gidaya verdiğim paraya hiç acımam, yemeklerim günlüktür, en geç ertesi gün biter, aman arttı dondurucuya kaldırayım, sonra bir ay sonra tekrar çıkarır yerim diye düşünmem. Dondurucum sadece yapılacak besinlere ayrılmıştır, besin artıklarına değil..........
Artan pilavi koyup, 4 ay sonra çıkarıp kadınbudu köfte yapan insanlar tanırım ben ve bu durumu iğrenç bulurum..........
Aynı eşyadan, aynı işlevi gören şeyleri çeşit çeşit evde biriktirmenin anlamı yok. Tek olsun işlevi yerinde olsun yeterli.



4-Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?




Tam olarak hak ve adalet insanıyım. Bu uğurda kazandığım sessiz başarılarım vardır. Bazı konularda SUSMAK asaletin göstergesidir. O an için susarsın, ama başka bir zaman o konuda yeri geldiği için söylenmesi gerekeni de söylersin.


5-Tok gözlü müsün yoksa herşeyim olsun diyenlerden misin?





Vallahi para, mal, makam konularında gözüm tok. Olsaydı şimdiye kadar çoktan hırs yapmıştım.
Yeni işe başlayan elemanlarımızdan birisi, dışarıdan 2 yıllığı 4 yıla tamamlamayı düşünüyor. Bu çok güzel bir olay bende destek verdim kendisine. Şöyle dedi, eğer bitirirsem ben bu görevde kalmam, daha yükseğe geçerim. uçtu uçtu kuş uçtuuuuuu:)))))
Amirlerimiz sırtını fazla sıvadı galiba:)))))))))))))))







Bence hedefi yanlış koydu gibime geliyor, ilk önce kendini geliştirmek yerine, bana göre başka hedefler seçti. Umarım istediği gerçekleşir derim, ama maalesef kendinden bir ben değil de bir ....... yaratmak istiyorsa o yanlış diye düşünüyorum. Ayrıca eleman yükseltme limitlerini de tekrar gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şimdiden aç gözlülüğümüzü ortaya koyduk bakalım basamak olarak kimleri alacak ayak altına göreceğiz....
Yalakalık mı ön plana geçecek, yoksa kişilik mi ? hep beraber bekleyip göreceğiz.
NASIL İZLEYECEĞİZ?
SESSİZCE KENARDAN İZLEYECEĞİZ:))))

İhşallah mezun olmuşuzdur sorulardan ???????


HAYAT YAŞANMASI GEREKECEK KADAR ÇOK GÜZEL, ONU KARMAŞIK HALE GETİREN SİZLERSİNİZ.


2 yorum:

  1. çokk teşekkürler canım harika cevaplar vermişsin. Çok haklısın insan oğlu nereye gidiyor diye soruyorum ben de kendime..

    YanıtlaSil