İZLEDİKLERİM -48-

04 Kasım 2015


Bir radyoda program yapan Cengiz’in düzenli bir işi ve mutlu bir aile yaşantısı vardır. Bir pazar günü hayatını alt üst edecek bir olayla karşılaşır ve o günden sonra tüm olumsuzluklar üst üste gelir. Cengiz artık biricik kızı Günce ile bir başına kalmıştır ve hayatta ondan başka kimsesi yoktur. Yıllar geçer ve Günce beş yaşına girer, ancak sorunlar biteceği yerde büyüyerek devam eder. Cengiz bu kez hayatının belki de en büyük kâbusuyla karşı karşıyadır; kızı Günce’yi kaybetme riski…
Her anımızı dolu dolu yaşamak yerine onu planlayarak vakit kaybettiğimiz gerçeğini çarpıcı bir hikâye ile gözler önüne seren film izlenmeye değer.



Geçmişte Kongo Maden Bakanı’na düzenlenen bir suikaste karıştığı yönünde deliller bulunduğu için casusluğu bırakmak zorunda kalan Jim Terrier adlı uluslararası ajan , artık Afrika köylerine temiz içme suyu sağlayan bir organizasyonda çalışmaktadır. Ancak eski patronları, cinayetteki rolü nedeniyle onun peşini bırakmaz ve yerini tespit ederler. Rahat edebilmek için adını temize çıkarmak zorundadır. Bu yüzden sevgilisinin yanına, Barcelona’ya döner ve sonra Avrupa’yı şehir şehir taramaya başlar. Yalnız aklına getiremediği birşey vardır, sevgilisini ona karşı kullanabilme ihtimalleri…



Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikaye geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile Alman avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alıyor. Brittle kardeşlerin cinayetiyle suçlanan Schultz'u özgürlüğüne kavuşturmak Django'ya bağlıdır. Zira Schultz özgürlüğüne karşılık, Django'dan zorlu bir görev ister. Görevi başarıyla tamamlayan ve özgürlüğüne kavuşan Django gene de Schultz'un yanından ayrılmaz; üstün avcılık yetenekleriyle şimdi ki hedefi Broomhilda'yı bulmak ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaktır.


 Babası kontaa karşı geldiği için hapise atılır ve oradada öldürülür. Annesi küçük oğluna intikam yemini ettirir ve henüz küçük yaşta iken anneside hastalık sonucu yaşamını yitirir. Hayatta yanlız kalan küçük çocuk bir akşam üzeri donmak üzere iken bir papaz tarafından bulunur.



Dawson ve Amanda lisede birbirlerine aşık olan ancak yolları ayrıldıktan sonra bir daha görüşmeyen iki eski aşıktır. Lise bitmiş ve aradan 20 yıl geçmiştir. Şimdi en sevdikleri arkadaşlarından birini kaybetmişler, cenaze töreni için birlikte büyüdükleri kasabaya geri dönmüşlerdir. Yıllar sonra yaşanan bu büyük buluşma, bu süreçte akıllarından çıkaramadıkları büyük aşklarını yeniden alevlendirmeye yeter. Ne var ki 20 yıl önce yakalarını bırakmayan, ayrılmalarına neden olan güçlerin bugün çok daha büyük tehlikeler yarattığı gerçeğiyle karşılaşırlar. 





2 yorum: