İZLEDİKLERİM -53-

05 Aralık 2015


AŞKIN DİLİ

Martin, Gustave Flaubert hayranı eski bir Parislidir. Normandiya kasabasında pastane işleten Martin, bir İngiliz çiftin kendisine yakın bir çifliğe taşındığını öğrenir. Üstelik bu çift isimlerini birer Flaubert kahramanı olan Gemma ve Charles Bovery'den almıştır. Sadece ismen değil yaşayış ve hal tavırları olarak da dikkat çekicidirler.
Filmi yarım bıraktım cinselik yüklü filmleri sevmiyorum. Tavsiye etmiyorum.



ŞEYTANIN GÜNLÜĞÜ/ Chronicles.of.Evil.2015

Choi polis şefi olarak görev yapmaktadır. Görevinde çok başarılı olmasından dolayı ise bir üst rütbeye geçer. Bunu kutlayan Choi kutlama gecesi sonunda eve dönmek için taksiye biner. Ancak bindiği takside taksici onu soymaya kalkınca gerilim dolu sahneler baş gösterir.



İSKELET GÖLÜ -2012-

Savaştan dönen bir asker geçirdiği derin travmanın etkisinden kurtulamamıştır. Kendisini hala savaşta zanneden bu adam ormanda insanları kendi teknikleri ile avlamaya başlar. Bu şekilde hayatını idame ettiren adam bu sefer gözüne bir soyguncu çetesini kestirmiştir.



AŞK UĞRUNA / SUITE FRANCAISE



1940 yılında Fransa’da II. Dünya Savaşı’nın ilk işgalleri yaşanmaktadır. Genç ve güzel bir kız olan Lucile Angellier, üvey annesinin evde gözetiminde, savaşta esir düşen babasından haber almak için beklemektedir. Bir yandan Paris’ten gelen savaş mültecileri küçük kasabaya yerleşmeye çalışırken, diğer yandan Alman askerleri kasabalıların evlerini bir bir işgal etmeye başlar. Lucile evlerine yerleşen Bruno von Falk adlı yakışıklı askerden, başlarda hiç hoşlanmaz ve kendisini geri çeker. Fakat günler ilerledikçe iki genç arasında aşka sürüklenen bir çekim oluşur. Ama karşılarında savaşın en trajik yüzü durmaktadır.

İnsanların gerçek yüzlerini görmek istiyorsan  savaş başlat.



ÖLÜMSÜZ AŞK


Bir çağ değişirken doğmuş olan Adaline Bowman, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla 'ödüllendirilir'. 29 yaşında yaşlanmamaya başlar ve yıllar boyunca insanlardan mümkün olduğunca uzak, izole bir hayat sürmek zorunda kalır. Bu süreçte dünyanın sıradışı değişimine de tek başına tanık olur ve bunun zorluğunu tek başına atlatmayı başarır. Bu yalnızlık karizmatik Ellis Jones ile tanışına kadar sürer... Ellis Jones, Adaline'e hayatı gerçek anlamda yaşamanın nasıl bir his olduğunu hatırlatacak, bir adım daha ötesine geçerek gerçek aşkı yaşamasını sağlayacaktır. Adaline, genç adamın ailesiyle geçireceği bir hafta sonunda yine sırrının ifşa olması tehlikesini yaşayınca hayatını sonsuza dek değiştirecek bir karar verir...


Bunca sene yaşadın ama bir hayatın olmadı.
Dikkatsiz olma, küçük hatalar seni tökezletir.



HAYALLERİMDEKİ KADIN /MANGLEHORN 2014


Senelerce sevdiği bir kadın tarafından terkedilen bir adamın hayalleri ve hayatı birden başına yıkılır bununla birlikte ne yapacağını bilemez yakın arkadaşları onu teselli etmeye ve başka şeylerle ilgilenmesi gerektiğini anlatmaya çalışacaktır.

Dünyada bir sürü kötü insan var alçaklar, düzenbazlar, ama hep hayvanlar zarar görüyor.
Bu hayatta hepimizin ilişkileri var, derin pişmanlık hissettiğimiz ve sıkıca tutunduğumuz şeyler var.



PARAMPARÇA / ALOFT  2014

Nana hayatını çocuklarına adamış ve onlara bakmaya çalışan biridir. Yaklaşık yirmi sene önce yanında giden oğlu ile aralarında çok büyük yollar vardır. Bu durumun farkına varan bir gazeteci onları buluşturmak ister. Buluştuklarında konuşulacak tam yirmi senelik şey vardır.

Acıdan kaçamayız, ama acıya direnmek.... 
Tüm sorunların sebebi budur.
Herkes bir şeyler almak istiyor, vermek farklıdır  daha zor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder