DOST KALPLERE İHTİYACIMIZ VAR

13 Kasım 2018


Hafta sonu sorunsuz geçti, bol kitap okumalı bir de nasılsa bir film izledim. Pazartesi sabah erken kalkıp stabil aynı olan günüme başladım. Kalvaltımı ettim, ortalığı toparladım biraz saat 10 gibi evden çıktım kuaförüme gittim. Dipboyam gelmişti ama Sancar o gün orada değilmiş boyatamadım. Ağbim pazarcılar odasına gidecekti evraklarını istemişti benden. Bayağı bir mesafe var şehrin bir ucu biz bir ucu orası:))) Yürüyerek gitme kararı aldım. Yavaş yavaş yürümeye başladım tam şehrin ortasında pastahane de kahve molası verdim. Yukarıdaki kahve sunumu ile kahvemi içtim. Tepsinin sağ kulpu kırık kusura bakmayın:)))
Daha sonra yoluma devam ettim. Pazaryerine vardım. İlk önce komşumuz çiçekçinin sergisinde durdum. Annem babamın mezarına ekmek için mor kasımpatı istedi. 


Ben de bu kasımpatıları aldım. Pazar günü gidip ekecekler.
Ağbimin sergisine geçtim. Evrak çantasını aldı yürüyerek oda çarşıya gitti. Ben saat 12 den 14 e kadar sergide idim satış yaptım. Birinde anlaşamadık orta yolu bulduk. 45 tl ye sağlam yorgan hazırlardan sattım. Bir tane kadın geldi 1 havlu 2 yastık aldı 100 tl verdi. bende de bozukluk yok, yan sergide bozdurdum. Para üstünü verdim. Kadın tuttu geri geldi para üstünü almadım dedi. Gelin şimdi burdan yakalımmmmmmm. Ben verdim hanfendi sizden 15 tl aldım 85 tl geri verdim dedim. Yok sen adama bozdurdun vermedin dedi, zaten şüpheliyim 1 fazla yastık kılıfı aldığından kadının.... Bir de utanmadan para üstü vermedin diyor. Cüzdanınızı kontrol edin dedim, ha öylemi dedi cüzdanı açmadan bide sergiden ayrıldı gitti. Beni aptal gördü galiba, ama bir yastık aldım parayı da geri alırım dedi herhalde. Neyse ağbim geldi, anlattım senin yerine olsam malı geri alır parasınıda iade  ederdim dedi. Dedim 1 yastığı  götürdü galiba? o da son zamanlarda bu para üstü olayları ve mal hırsızlığı çok oluyor dedi. Birde sergide bekler iken beni bir esnemek tuttu, gözlerimden yaş geliyor resmen. Dedim ya sergide nazar var ya da bende:))) Hemen, 3 kulvalllah 1 Elham okudum esnemem kesildi.
Ağbim de pazarcılar odasında kavga yapmış. Her ay 15 tl bağışı zorla fişleri teslim ettiğimizde alıyorlar. Bunun yasal olmadığını, senede 1 defa alınması gereken paranın her ay alınmasını doğru bulmadığını, eğer bu ayda alırlarsa elindeki diğer ayların muhasebe belgeleri ile savcılığa suç duyurusnda bulunacağını söylemiş. Zınkkkkkkkkkk bağışı almamışlar.
Elimde çiçek ile yürüye yürüye eve geldim. Annem ayvalardan ayva reçeli yapmıştı dün. Onu kavanozladık biraz yandaki 2 komşuya verdik.


Ayvaları soyup ufak ufak doğruyoruz, çekirdeklerini ayrı biriktiriyoruz. Ayvaları kaynayan suda yumuşatıyoruz. Daha sonra şeker ve sıcak su dolu ( göz kararı)  tencereye ayvaları alıyoruz, çekirdekleri yıkayıp içine atıyoruz. Karanfilde koyup reçel kıvamına geldiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.


MARA

Kate Fuller adındaki adli psikolok kadının gizemli bir davaya bakması ve gizemli olaylar ile dolu yolculuğuna odaklanıyor. Davanın merkezinde yer alan 8 yaşındaki küçük kız boğularak ölmüştür. Olayın cinayet mi yoksa kendiliğinden mi olduğu belirsizdir. Kate, bu olayın normal olmadığı kanaati taşıyan ender kişilerdendir ve bulduğu ip uçları ile bir sonuca ulaşmayı hedeflemektedir. Bir süre sonra gizemli olayların patlak vermesi ile işler içinden çıkılmaz bir olaya dönüşmeye başlamıştır.





9 yorum:

  1. Nasıl haram mal boğazlarından geçiyor insanların, inanamıyorum .

    YanıtlaSil
  2. Evet ayva reçeli yapma zamanı geldi artık. Almalı pazardan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ağaçta kalan son 3 taneyi romanlar çalınca pazardan aldım reçellik ayvaları, sana da kolay gelsin.

      Sil
  3. Çok severim ayva reçelini, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. ha haaa sergi nazarı :) film ilginçmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Nazarın neye değeceği belli olmaz. tavsiye ederim korkudur o film

      Sil
  5. Ayva reçeli çok lezzetli görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil