İÇSELLEŞTİREMEDİKLERİM

22 Kasım 2018


Sen . Evet sen! Sana diyorum!Şu an beni okuyorsun. Dur! Bunun sıradan bir şey olduğunu düşünme. Yahut seni tanımadığımı ve sana seslenme ihtimalimin olmadığını aklından çıkar. Evet direkt sana sesleniyorum. Şu andan itibaren seni tanımlayan herşeyi bir kenara bırak. Adın, yaşın, cinsiyetin, bulunduğun yer vs. Hepsini unut! Salt ol!Emin ol okuduğun bu yazı bittiğinde direkt sana seslendiğimi anlayacaksın. Şu an reel hayatından zaman ayırıp bu yazıyı okumaya başladıysan bil ki doğru kişisin. Çünkü sadece senin karakterine sahip bir insan bunu yapabilir. Ancak  okuyan bir insan başta kendini sonra dünyayı değiştirebilir.Neler düşüneceğini, neler hissedeceğini en başından beri biliyorum. Şimdi bunu daha da fark etme zamanı. Sana ..... ay içerisinde birkaç sorumluluk vereceğim ve bu sorumlulukları yerine getirmeni isteyeceğim. Her bir sorumluluğu istediğin sıra ile gerçekleştirebilirsin ama tamamlamayı lütfen unutma, yarım bırakma.

1- Dışarıda, sokakta, parkta, okulda nerede istersen cebinden çıkardığın 1 lirayı yere düşürmeni istiyorum. Düşür ve farkına varmamış gibi yoluna devam et.
2- Özellikle markete gir 1 litre su al karşına çıkan ilk ağacın dibine dök.
3- Hayatında senin için değerli ve bunu pek hissettiremediğin bir insana hiç olmadık bir anda bir mesaj at. İçinde " seni seviyorum yazsın.
4- Çevrendeki herhangi bir çocuğa hayatında kullanabileceği önemli olabilecek bir bilgi ver. Ona bir şey öğret. Mesela suyun kaldırma kuvvetini yahut Mozart'ın Requiem'i nasıl beslediğini anlat.
5- Bir sokak hayvanının karnını doyur, yaralı ise tedavi ettir, onu korunaklı bir yere taşı.
6- Trafik kurallarına uymayan birini ihbar et. Plakasını al, polisi ara ve ayrıntılı bir şekilde yaptığı ihlali anlat.
7- Damlatan bir musluğu sıkıca kapat. Mutlaka karşına çıkacaktır.
8- Yerden 10 tane sigara izmariti topla poşete, çöpe at.
9-  Bir gün belirle ve o gün içinde en az yedi kere senin için bir şeyler yapan insanlara "teşekkür ederim" de.
10- Bir yaşlıyı sevindir. Bilirsin küçük şeylerle mutlu olurlar. Unutma o anki bir tebessüm bütün geçmişe nüfuz eder.
 Eminim bunların birçoğunu zaten yapıyorsundur. Fakat bu kez her birini hissede hissede, her bir ayrıntısını gözleye gözleye gerçekleştir. Güven bana bu listeyi tamamladığın zaman daha farklı bir hayata adım atacaksın. Önce kendine inanacaksın ve bu coğrafyada görmesen de en azından hissederek yalnız olmadığını idrak edeceksin. Hep bir ağızdan aynı şarkıyı söyler gibi belki onlarca, belki binlerce gönüllü, kocaman bir ağda bir araya gelecek. Belki başkalarının da bu insani zincire katılmasına sebep olursun. Belki içinden bir türlü çıkamadığın yalnızlık hissini bir kenara fırlatırsın. Belki deva olmanın kudretini bütün hücrelerinde hissedersin. Belki umutsuzlukların artık rafa kalkar. Belki artık bütün sabahlar içindeki o huzurla başlar. Hem belki böylece 
" denize ulaşır içimizdeki nehirler bir gün ve yine yazı bekleriz"


KAYNAK: KAFKA OKUR SAYI 19
MUSTAFA SİLİCİ.

beğendiğim bir yazı idi, sizinde okumanızı istedim.

7 yorum:

  1. Çok güzeldi. Hepsini çok olağanmışçasına yapmamız gerekiyor halbuki.

    YanıtlaSil
  2. çok beğendim Özlemciğim... Aralarında yapmadıklarımı da sayende en kısa zamanda yapacağım... <3

    YanıtlaSil
  3. heey yapılabiliir buuuu güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  4. Yapmadıklarım var içlerinde. Aklımda bulunsun :)

    YanıtlaSil
  5. Evet hepsinin yapılması gerek çocukları sevindirmek de çok mutlu ediyor insanı :) Bu arada TNK nin şarkısını da çok severim :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir yazı bu, bu defa farkında olarak yapmalı hepsini..

    YanıtlaSil