OKUDUM 39- MİMOZA SÜRGÜNÜ

01 Kasım 2018


Deneme okumayı seviyorsanız eğer okuyabilirsiniz. Nazan BEKİROĞLU'nun kalemi ağırdır. Romancılığı kadar deneme yazılarını da beğendim. Alıntı yapılacak çok satırları var, hepsini yazmaya vakit yetmez. Bir çok konu ile ilgili yazılmış denemeleri keyifle okuyabilirsiniz.

Dünya nimetinde gözüm yok ama bir zeytin ağacının gölgesinde bir bardak çay olursa olsun.
*****
Ruhu hayattan tiksinince artık şikayetlerini tutmayıp buruk bir kalple konuşmaya başlayanlar var.
*****
Çocuğun zamanı yok. Her daim cennette gibi duruşu bu zamansızlıktandır. Sadece yaşadığı an'ın içindedir o. Dünsüz ve yarınsız. Masumiyeti, ân'ı yaşayışından kaynaklanır. Masumiyetin yitimi bu yüzden o denli acıdır.
*****
Camı ancak elmas keser, elması kesen de yine elmastır biliyorsun. Taş ise camı kesmiyor, kırıyor. Cam kırıkları ellerinde, ortalığı temizlemek de sana kalıyor, öyle yorgunsun.
*****
Mahremiyetin alanı daralmıştır reçel kaynatmak ya da salça kurmak sokağın bütün kadınları aynı anda ilgilendirir. Kadınlar kapı önlerinde oturur ikindi sonrası çay vaktidir. Bir fincan kahvenin hala kırk yıl hatırı vardır. Yeşil erik olur ya hamile kadınların payı göz ardı edilmeksizin toplanır. Pişenin kokusu aspiratörlerle emilmez, komşunun göz hakkı peşinen bilinir ki Kazanılmış bir haktır çocuklar sokakta oynar ama babaların eve gelme vakti her şeyin sus pus olduğu eski zamanlardan kalmadır.


2 yorum:

  1. bi romanını okumuştum deneme okuyabilirim eveeet :)

    YanıtlaSil
  2. Denemeleri severim, ama biraz ağır dili var demişsiniz. Bu biraz ürkütmedi desem yalan söylemiş olurum. Bakalım bir gün okuyabilirim.

    YanıtlaSil