OKUDUM 19- RÜYALAR ANLATILMAZ

16 Nisan 2019


Pilar, aniden ortadan kaybolan kocası Eyüp’ün başına kötü bir şey geldiğinden şüphelenmektedir. Çünkü kocasının habersiz ortadan kaybolması için bir sebep yoktur. Polisi arayan Pilar kocasının İstanbul uçağına binerek memleketine gittiğini öğrenince çaresizce evde beklemeye dayanamayıp soluğu İstanbul’da alır ve orada kocasının yıllardır görüşmediği ve kendisinin de ilk kez tanıştığı ailesinin yardımıyla Eyüp’ü bulmaya çalışır. Uyku problemleri çeken, uykuları kâbuslarla bozulan, ancak uyandığında hiçbirini hatırlamayan Eyüp’ün bir psikoloğun tavsiyesiyle tuttuğu rüya günlüğü de Pilar’ın yanındadır. Ancak günlüğün sayfaları ilerledikçe rüyalar kâbuslara devşirilecek, korkunç bir aile sırrı ortaya çıkacaktır

Yaşanmışlar unutulur ama yazılmışlar asla!
*****
Herkes neden her şeyi bilmek istiyor ki? Halbuki bildiğinin ağırlığıyla ezilir insan. Bildiğine ya teslim olur ya kurban.
*****
Keder her zaman mutluluktan daha çok saygı görüyor, başkalarının acısı, kendi şansıyla avunmak isteyenlere için için iyi geliyordu.
*****
İnsan içinde sakladıklarıyla yorulup kirleniyor en çok.
*****
İnsanlardan az şey beklemek hayal kırıklığı riskini azaltıyordu.
*****
Ölülerle konuşmaya çalışmanın dirilere bir faydası yok. Onlar kendilerini arayan sözcükleri sahiplenmeye yanaşmıyorlar. Ne söyleyecekse , yaşayanlara söylemeli insan. Vakit varken söylemeli.
******
 insan nedense en çok sevgisine kıymet vermeyenleri seviyordu.
*****
Aşk başka bir gezegene taşıyordu insanı, iki kişiden ibaret küçücük bir gezegene. Hava diye birbirlerinin nefesini soludukları yepyeni bir evrene.
*****
Evlat olmaktan memnun kalmamış olanlar, babalıktan medet umarlardı. Babasından görmediğini evladına göstermek kendi yapmadıklarını onda görmek, yaşanmamış bir çocukluğu temize çekebilmek için.
*****
Ruhunun hafiflemesine hiç izin vermiyorsun. Herkesle dövüşüyor, her şeyle savaşıyorsun. Böyle yaparak rahatlarım sanıyorsun. Ama bak , öfke en çok taşıyana yük, o yükün altında nasıl da eziliyorsun.

6 yorum:

  1. Alıntılar çok güzel. Özellikle, 'insan nedense en çok sevgisine kıymet vermeyenleri seviyordu.' cümlesindeki anlam tanıdık geliyor.

    YanıtlaSil
  2. en sondaki cümle çok içime oturdu, not ettim ben bunu :)

    YanıtlaSil
  3. insan nedense en çok sevgisine kıymet vermeyenleri seviyordu.Bu sözün altını çizmek gerekir çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. insan nedense en çok sevgisine kıymet vermeyenleri seviyordu.Bu sözün altını çizmek gerekir çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. nermin yıldırım başlıcam okumayaa. zeynep saraç fatma erdek nermin yıldırım bi de sevinç çokum :)

    YanıtlaSil