İZLEDİKLERİM - 49-

08 Kasım 2015


Güzel Batsheba Everdene, kendisine miras kalan büyük ve bakımsız çiftliği çekip çevirmek için Weatherbury köyüne gelir. Dürtülerinin etkisiyle hareket eden Batsheba, köydeki üç erkek (atılgan ama sorumsuz Çavuş Troy, saplantılarının tutsağı olan çiftçi William Boldwood, sadık ve becerikli Gabriel Oak) arasında bocalarken, duygusal bir eğitimden geçecektir...
19. yüzyıl sonları İngiltere’sinin kırsal ortamını ustalıkla betimleyen ve Batsheba’nın canlı bir portresini sunan Çılgın Kalabalıktan Uzak, yazarı Thomas Hardy’ye büyük ün kazandırmıştı. Mizahî, melodramatik, pastoral ve trajik öğeleri ustaca harmanlayan roman, Hardy’nin her zamanki ihanet ve aşk acısı temalarını işlemekle birlikte, yazarın en sıcak, en eğlenceli yapıtlarından biridir. Bir çok kez sinemaya uyarlanmıştır...




Birbirlerini daha önceden hiç tanımayan 6 kişi, daha önceden herşeyiyle planlanan bir banka 

soygununda buluşurlar. Bir hatadan dolayı herşey çok farklı bir seyir alacaktır. Bu soygunda 

beraber olmaları tesadüf müdür? Yoksa her biri çok daha büyük bir oyunun birer piyonu mudur?




bir yudumluk hayatı doya doya yaşamaya çalışan kanser hastası Volkan ve Serhan’a yol arkadaşlığı yapıyoruz... Bu kez onlara Özlem Tekin de eşlik ediyor... 
Kendilerini acımasız zamanın gerisinde ve uçurumun kenarında bulan iki dost, yarının olmadığını biliyorlar ama “Her şeye rağmen yaşamak güzel!” deyip bir kez daha düşüyorlar yollara. Kaderin yanlarına kattığı can yoldaşı Özlem Tekin de onları yalnız bırakmıyor...



Brian Gilcrest orduda silah uzmanı olarak çalışan bir görevlidir. Çevresindekiler tarafından pek sevilmeyen Brian'ın tek arkadaşı Jeremy adında akıllı bilgisayardır. Yeni görevi Hawaii'deki askeri üsse gidip yeni geliştirilen casus uydu sistemini denetlemektir. Bu görevde Lisa Ng ile birlikte çalışıp sistemin başlatılmasına az bir süre kala tüm güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerdir. Ancak Brian burada evli ve iki çocuklu olan hayatının aşkı Tracy ile karşılaşacak; kendini keşfedeceği yeni bir deneyime adım atacaktır. 


İyi birer kariyer sahibi olan Florence ve Vincent Lorey çifti, boşanmaya ve kendi hayatlarını yaşamaya karar verirler. Ancak her ikisi de çocukların velayetini alma konusunda niyetli değildir.


Şehirde yaşayan Jenn ve Alex çifti, doğa aşığı Alex'in ısrarları üzerine Kanada'daki ıssız bir ormanda kamp yapmaya gider. Ormandaki ilk gecelerinde beklenmedik bir misafir, kapılarını çalar. Brad adındaki bu yabancı da onlar gibi bir gezgindir ve Alex, adamın Jenn ile ilgilendiğinden şüphe etmeye başlar. Çift, gitmeyi planladıkları Blackfoot Trail bölgesi için hemen yola koyulurlar. Alex ısrarcı bir şekilde yolu hatırladığını iddia etse de gitgide ormanların derinliklerinde kaybolmaya başlarlar. Aradan üç gün geçtiğinde halen yollarını bulabilmiş değillerdir. Açlık, susuzluk ve doğal koşullara karşı verdikleri bu yaşam savaşı, halihazırda kırılgan olan ilişkilerini daha da zedeleyecektir.


5 yorum:

  1. Çılgın kalabalıklan uzakta filmi son zamanlarda hep karşıma çıkıyor ..parça parça izleniyor film benim için ..inşallah bunu da izlerim..çok iyi yorumlar okudum film hakkında ..aklımda Sen Dünyada Yokken filmi hala var Özlem abla o tür filmler izlersin önerin üzere izleyeceğim bu tür yayınlarını daha büyük ilgi ile okuyorum ..sevgiler güzel bir gün geçirmen dileği ile.

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka severek izleyeceğini tahmin ediyorum Sevgi, sen dünyaya gelmeden kitabını okumuştum ben.onu da ben not aldım izleyeceğim kesinlikle. Bir sonraki postta seveceğin bir film olduğunu düşünüyorum..
    Sevgiler güzelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabırsızlıkla bekleyeceğim haftanın bir gününü film gecesi ilan ettim güzel film tavsiyeleri arıyorum :)sevgiler benden.

      Sil
    2. sevgiciğim, benim de üye olduğum bir site var istersen tavsiyelere oradan da bakabilirsin.
      www.isteofilm.com,
      Sevgiler,

      Sil
    3. Göz atayım hemen teşekkür ederim.

      Sil