İZLEDİKLERİM -59-

24 Ocak 2016


EN ŞİDDETLİ SENE / 2015

1981 yılının kışında, New York'ta geçen gerilim dolu hikayede göçmen bir ailenin yaşamına odaklanıyor. New York şehri tarihinin en çetin dönemini geçirirken New York'a yerleşen Anna ve Abel Morales çifti karşılarına çıkan fırsatları değerlendirip bir yandan işlerini büyütürken, diğer yandan şehrin yolsuzluk, şiddet ve suç sarmalında ayakta kalmaya çalışmaktadır. Petrol sektöründe çalışan Abel, piyasanın şartlarının ve rakiplerinin acımasızlığını keşfeder. Sonrasında mücadele edebilmek için tek yolun en az onlar kadar vahşi olmaktan geçtiğini fark eder. Abel yasal yolları bırakıp ailesi için kurduğu tüm düzeni yok edecek olan bu tehditlere karşı savaşmak zorunda kalacaktır.

Hepimizin hırsları var, bazen onlara ulaşmak için yardım gerekebilir.


SON AYİN / 2013


Şeytani bir ritüel sırasında bir tarikat aracılığıyla şeytani bir bebek doğuran Nell Sweetzer oradan kaçtıktan sonra üstü başı kir içinde ve korkmuş bir şekilde ormanda bulunuyor. Nell doktorlar tarafından muayene ediliyor ama geçen birkaç ayı hiç hatırlayamıyor. Sadece yaşananların sonucunda ailesinin öldüğünü biliyor. Davreauxya taşınıyor ve terapist Frank Merleün yardımıyla hayatını bir düzene sokmaya çalışıyor. Hatta Chris isimli bir gençle çıkmaya ve yerel bir otelde çalışmaya bile başlıyor.
 Ama Nell bir şeylerin yanlış gittiğini hisseder.


SEN DÜNYAYA GELMEDEN / 2012

Gemma ve Diego Saraybosna’da tanışmışlardır. Gemma'nın hayatı Diego’ya aşık olması ile beklenmedik şekilde değişmiştir. Fakat Diego, Bosna savaşı sırasında hayatını kaybeder, Gemma ise başka bir ülkeye savrulur. Savaş bittikten yıllar sonra Gemma oğulunu da yanına alarak Diego'nun öldüğü topraklara geri döner. Geçmişte yaşananları ve Diego'nun izlerini Saraybosna'da arar...
Film, aşkının peşinden savaşın ortasına giden Gemma ile savaşın en gerçekçi acılarını yaşayan Diego'nun tutkulu aşkları konu ediniyor. Margaret Mazzantini 'nin romanından uyarlanan film kitabını da okumuştum.

Şiir tanrının insana duyduğu özlemdir.
*****
En garip aşk hikayeleri en iyi olanlardır.
*****
Artık bir annesin, bir tapınaksın.
*****
Mucizeler gerçekten vardır.
***** 
Aşk insanın kapısını bir kez çalar, deniz gibi dalgalıdır ama hep aynıdır.



ÖLÜM TİMİ / 2013

Güvenlik güçlerinde görev yapan doron (liron levo) ,yeni bir operasyon için lübnan’a gönderilir.amacı kod adı 3 numara olan hizbullah üyesi teröristi yakalamaktır.özel bir ekiple lübnan’a geldiği an işlerin o kadar kolay olmayacağını anlayacaktır.karşılarında yeni ve hiç tanımadıkları bir düşman vardır…

Seni öldürmeyen şey güçlendirir.



 HAYALETİN İNTİKAMI / 2015

Dan Kay’in Tim Robin’in hikayesinden uyarladığı film, anne-baba-oğul ilişkisine odaklanıyor. Cadılar Bayramı gecesinde başlayan hikayemiz ise bir çiftin genç oğullarının gizemli bir şekilde kaçırılmasıyla başlıyor. Bu olaydan bir yıl sonra oğullarının varlığını oldukça korkutucu bir şekilde hissetmeye başlayan çift, buldukları ürkütücü ipuçları sayesinde oğullarını New York’ta aramaları gerektiğini anlıyor ve ardından da çok eski sırlarla dolu bir maceranın içerisine düşüyorlar.


2 yorum:

  1. Saraybosna filmini merak ettim acaba eger Hollywood ise bakış acılarını görmek isterim. Keza hiçbirnzaman bosnalılara el uzatmadılar savasta. Digerleri Arasında bakamayacağım filmler var artık gözüm gönlüm kaldırmıyor bazı şiddet ve korkunsahnelerini. Iyi seyirler size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen dünyaya gelmeden kitabından sinemaya aktarılmış, kitabını okumuştum
      http://yuregiminiklimi.blogspot.com.tr/2013/05/herkese-merhamet-duyulmaz-ve-yilin.html
      ben izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Hollywood tarzı bir aşk filmi değil, aşk, çaresizlik, ve savaşın kadınlara en acı vahşeti olan tecavüz sonucu doğan çocuklar.. tek olumsuz yanı bence bu filmin savaşın ortasında çocuk sahibi olmak için yapılan uğraş. Ancak türk oyuncu saadet ışıl aksoy'u filmde rol olması da güzel bir olay.

      Sil