İZLEDİKLERİM -58-

10 Ocak 2016


AŞK SÜRÜŞÜ / 2014

Wendy (Patrician Clarkson), aniden sona eren evliliğinden dolayı şoke olmuştur. Önceleri arabayı her zaman eşi kullandığından artık on bağımlı olmaktan kurtulmalı, kendi ayakları üzerinde durabilmeli ve araç kullanmayı öğrenmelidir. Yeni hocası Hint kökenli Darwan (Ben Kingsley) da daha önce hiç görmediği biriyle görücü usulü evlilik yapacaktır. Böylece yolları kesişen ikili için hayat ummadıkları bir yönde yol alacaktır.

Kadın ve erkek evlendiklerinde tek bir ruh olurlar. Aynı şekilde hisseder ve düşünürler.
******
Aşk tanrıya ulaşmanın bir yoludur. Tanrı kimsenin yalnız olmasını istemez.
*****
Galiba görücü usulü evliliğe karşısın..
Biz ailelerimize yakın davranıyoruz. Bir insanı kimse ailesinden daha iyi tanıyamaz. Kendimize en uygun insanı ararken onlar kadar objektif olamayız. Eğer seçimi kendimiz yaparsak bazı hatalar yapabiliriz. Biz egomuza yenik düşeriz.
*****
Kitabı elime almayı seviyorum.
Bende, ama bunun için doğru kitap olmalı
Kitabın kokusu, hissi yaprakları çok önemli.
*****
Aşk duyduğum tek şey kelimelerdi. Kelimelerin içinde kayboldum.



ELÇİ


Gerçek olaylardan uyarlanan bir Macar yapımı. 16 Ağustos 1958’de, iki Macar mülteci, İsviçre’de Macaristan Konsolosluğu’na gizlice girer ve büyükelçiyi rehin alırlar.İsviçre polisi binayı kuşatır ve olaya bir terör eylemi müdahalesinde bulunurlar. Diğer yandan Macar mülteciler sokaklara çıkmış, protesto eylemleri gerçekleştirmektedir.



KUTUPTA MACERA / 2014

Yanlışlıkla, üç kardeş Spitsbergen adasında bir kış fırtına mahsur kalır. Nerede olduklarını, kimse bilmemektedir. Hayatta kalabilmek için  dramatik bir mücadeleye girerler…



GÜVENLİ YER YOK / 2014


Ashley Evans başarılı bir öğrencidir.Bir gün kendisine tıpa tıp benzeyen biri tarafından sanal ortamda yapmadığı davranış biçimleri ile suçlanır. Suçlu duruma düşen Ashley, annesi ile birlikte suçlamalara karşı mücadele etmeye çalışır. Ancak sandıklarından daha güç durumda kalmışlardır. Çaresizlik hissine kapılan Ashley ile annesi birlikte kaçma kararı alırlar.

Limon varsa limonata da vardır.
*****
Tutku irade mekanizmasını yoldan çıkarıyor.
*****
Tarih bizim sonradan anlayabileceğimiz bir ders.
*****
Savaş meydanındaki ve toplumdaki , dimdik bir şövalye bir 
erkeğin nasıl olması gerektiğinin örneğidir.
*****
Tarih hep yapımı devam eden bir süreçtir.
*****
Baskı varsa sadakat yoktur.
*****
Aslolan tarih sizin anlam yüklediğiniz şeylerdir.
*****
Ben kendi doğrularımdan eminim.



ADALET / 2009


Gerçek bir olaydan esinlenerek sahnelenen film, Jenn Corbin adlı bir kadının evinde intihar etmesiyle baslayan bir olaylar zincirini anlatıyor.Genç kadının ölümünü araştıran polis,zamanla bunun cinayet olma olasılığından şüphelenir.Akla gelen ilk şüpheli kocası olmasına rağmen, Jenn’in internette gizemli bir aşığının bulunması durumu dahada karmaşık hale getirir.



KEFARET YOLU / 2010

Bailey çocukluğunu tam anlamıyla yaşayamamış, birçok derde sahip ve hayatın içerisinde amaçsızca savrulup giden bir adamdır. Sarhoş olarak geçirdiği gecelerin birinde, gizemli bir adam olan Augy O'na yaklaşır ve ölen babasının mal varlığıyla ilgilenmesi için doğduğu kasabaya dönmesini iletir.
 Dönüş yolunda Bailey'nin hikayesi ve daima ilgili olduğu blues müziğinin sihri ortaya çıkar. Aslında Augy Bailey hakkında Bailey'nin düşündüğünden daha çok şey biliyordur ve O'na o sihirli melodiler vasıtasıyla birçok şeyin kontrolunu ele geçirebileceğini gösterecektir.

Sadece aşk seni özgürleştirir.



2 yorum:

  1. Aşk Sürüşü ' nü izlemiştim. Çok farklı , değiş,k bir film gelmişti izlerken ve oldukça da beğenmiştim.
    Diğerlerini ise not alıyorum ajandama...
    Bu arada kitaplar hakkında paylaşımlar yaptığım bir instagram adresim de var artık. Desteğini bekliyorum. Sevgiler..

    https://www.instagram.com/kitapci_lady/

    YanıtlaSil
  2. Kefaret Yolu güzel bir filme benziyor, ben de izleyeceğim. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil