İZLEDİKLERİM -60-

31 Ocak 2016


SAVAŞ ODASI /  2015

Jordan ailesi, kendi içinde iletişim sorunlarıyla mücadele etmektedir. Evin hanımı, Elizabeth’in tanıştığı Clara adındaki yaşlı bir kadının tavsiyeleriyle aile güçlüklerin üstesinden gelmeye çalışacaktır.

Savaş her devirde insanlığın bir parçası olmuş. Güç için zenginlik için haklarımız için ya da özgürlük için savaşırız. Her zaman savaşmak için bir neden olur. Fakat her savaşta tek bir doğru vardır. Savaş alanının arkasında bir kişi strateji geliştirmiştir.
*****
Zaferler kaza eseri elde edilmiyor.



NOVA GEÇİDİ / 2011


İspanya’nın baskısı altında ekonomik anlamda zor bir dönem yaşayan Hollanda’nın kurtuluşunun tek yolu Hindistan, Çin ve Japonya ile yapacakları ticarettir. Bunun için de gemileri kullanmayı planlamaktadırlar.  Ama denedikleri ilk yolda yine İspanya karşılarına çıkmıştır. Başka bir yol ise kuzey kutbuna yakın bir noktada bulunan Nova Zembla’nın etrafından dolaşmaktır. Sevdiği kadınla evlenebilmek için paraya ihtiyacı olan ve bu nedenle bu yolculuğa çıkan Gerrit de Veer’in hikayesi anlatılmaktadır filmde



63 CEHENNEMİ / 2009

1963 senesinde Hollanda daki geleneksel paten yarışmasını konu alan filmde; O günkü 18 derecelik hava sıcaklığında, 9294 yarışmacının katıldığı 200 kmlik şiddetli yarışda sadece 69 kişi finish çizgisini görecektir



EVEREST / 2015

İki grup dağcının görkemli Everest dağına yaptıkları yolculuk, herkesin aklının bir köşesinde bulunan büyük çığ felaketi ile belaya girer. Dağcıların bu zorlu hava koşullarında kurtulma çabalarının izleyeceğiz.


GHAJINI / 2008

Sanjay büyük bir iş adamıdır. Yine bir iş gezilerinden birinde evine dönerken karısı öldürülür kendisi de ağır şekilde yaralanır. Kafasına aldığı darbeler kısa süreli hafıza kaybına neden olur. Hasta bir şekilde sevgilisinin intikamını almak için yolculuğa koyulur.

 Gereğinden fazla susmak korkaklıktır. Eğer savaşacaksan zulme karşı savaş. Herkes akıntıya doğru yüzebilir, ama sadece gerçek kahramanlar akıntıya karşı yüzebilendir !..
*****
gerçeği insanların ölçüleri ile değil, insanları gerçeğin ölçüleri ile tanı!!!...
*****
İnançla cesaret arasında küçük bir fark vardır. ’’Yapabilirim” bu inançtır. Sadece ben yapabilirim demek iste cesarettendir. Devam etmek için de inanca ihtiyacımız vardır. Cesareti ofisinizin dışında bırakın.

UZUN ZAMANDIR İZLEDİĞİM EN İYİ FİLMLERDEN BİRİ.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder