İZLEDİKLERİM 2021/14

04 Nisan 2021

 

 
THE FATHER 2020
 
Baba yaşlandıkça kızı Annein (Olivia Colman) hiçbir yardımını kabul etmeyen ele avuca sığmaz ve özgürlüğüne çok düşkün yaşlı bir adama (Anthony Hopkins) odaklanıyor. Anne eşiyle birlikte Parise taşınmaya karar verdikten sonra bu yardım elzem hale gelir. Annein babası bir yandan değişmekte olan haline anlam vermeye çalışırken bir yandan da sevdiklerinden akıl sağlığından ve kendi gerçekliğinden şüphe etmeye başlar.
 
Güzeldi...
 

THE DIG 2021
 
 Zengin bir dul olan Edith Pretty 2. Dünya savaşının yaklaştığı dönemde arazinin içinde yer alan mezar höyüklerinde kazı yapılmasını ister. Pretty bunun için Basil Brown adında bir arkeologla anlaşır. Çok geçmeden kazı sırasında insanlık tarihini etkileyecek bir keşif yaparlar. Geçmişe dair yaptıkları bu keşifte elde ettikleri bulgular geleceği muallakta olan Britanyada büyük ses getirir.
 
Dönem filmi olarak güzeldi.
 
FİLMDEN REPLİKLER 
 
Kaygılardan arınmayı öğrenin.
Yarım yamalak eğitim tehlikelidir.
Hayat uçup gidiyor, bazı anlara sarılmak lazım.
 

GÖZBEBEĞİM - PUPILLE 2018
 
Annelik, bebekler, evlat edinme gibi hassas ve duygusal konulara değinen Gözbebeğim, Fransa’da yeni doğan bebeklerin evlatlık verilme sürecini mizahı elden bırakmadan gözlemliyor. Filmin başında, yeni doğan Théo, annesi tarafından terkedilince çocuk koruma hizmetleri, geçici bir süre ona bakması için Jean’la temasa geçer. Bu arada, yıllardır bir çocuk sahibi olmak için çabalayan Alice, evlat edinme sürecine başlar. Sorumlulukla harekete geçen devlet kurumları ve bireylerin bir yapboz gibi bir araya geldiği Gözbebeğim, zorlu bir süreci tüm ayrıntılarıyla, gerçekçi bir bakışla gözler önüne seriyor.
 
Tavsiye ederim güzeldi..

13 yorum:

  1. Teşekkürler öneriler için :)

    YanıtlaSil
  2. THE DIG'in konusuna benzer bir roman okumuştum. Sanırım romandan uyarlama. Tavsiye için teşekkürler. :) Film kıtlığı çekiyorum bu aralar. :)))

    YanıtlaSil
  3. Pupille muhteşem bir filmdi.. diğer ikisini izlemedim.. bakacağım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. The Dıg'ı seyrettim, sevmiştim ben.

    YanıtlaSil
  5. Selam.
    The father listede, Dig bu akşam izledik, beğendim. Durağan olsa da anlamlıydı.

    YanıtlaSil
  6. father aklımda olsun pekiii :)

    YanıtlaSil
  7. Gözbebeğim filmini not ettim, konusu ilgimi çekti.
    Tavsiyelerine sağlık ♥

    YanıtlaSil