BIRAK HAYAT SANA RAĞMEN DEĞİL, SENİNLE AKSIN

17 Mayıs 2021

 

 
Bayram bayram o da geldi geçti... 
Kimseler gelmedi sadece karşıdan bayramlaştık. Arife günü ne olur ne olmaz diye 1 kilo baklava almıştım o da bize kaldı diye düşünürken son gün bir tanıdık oğlu ile geldi maskeli ve mesafeli oturduk....
Ramazan boyunca evin köşesinde kokoreç satan komşu oğlundan, ramazan bitince ilk işim kokoreç almak oldu:)) Bütün bir ay boyunca aşerdim resmen:)) Kokoreç az olduğu için ezandan önce bitiyordu ve  sonradan ısıtmayı sevmediğim için de alamıyordum... 
 

 Artık bahçede oturup çay kahve keyfi yapıyorum ama tedirgin de olmaya başladım. Yan apartmanda oturan bir Emin amcamız var Bulgaristan göçmeni, kendisi Bulgar tv ve Rus tv filan izliyor. Geçen gün bir açık oturuma denk gelmiş, coronanın Çinden değil Uzaydaki karadelikten dünyaya indiğini iddia etmişler. Gökten üstümüze yağıyormuş, özellikle Çinli Öğrencilerin ABD ülkesinde devamlı maske ve şeffaf yağmurluklar dolaşmaları falan konu edilmiş. Şimdi bahçede de oturamayacakmıyız diye düşünmekten bir hal oluyorum.
 

 Bu da başka bir rezil haber....
 

 Bu balkona bayıldım, işte böyle bir yerde oturmak lazım, ama yağmurdan sonrasını düşünemiyorum. Bu arada içinizde mıknatıslı cam silme aleti kullanan varmı? memnuniyetinizi öğrenebilirmiyim.
 

 Bayramda bol bol okudum, film ve dizi izledim. Bahçeyi tekrar kazdırdık, karıkları yaptık, fide yetiştirdiğim viyollerden toğrağa aktarıyoruz şimdi. Fideler artacak onlarıda komşuya vereceğim artık. Naneleri hıdrellez sabahı biçmemiz gerekiyordu ama cumartesine kaldı, biçtik yıkadık iple bağladık tele astık, kurudular yapraklarını koparıp gazete kağıdı üstüne evin bir odasına koyduk, kuruyup elekten geçireceğiz. Bu akşam için de bolll taze soğanlı bolll yeşil naneli bir kuru fasulye yapıyoruz.
 

THE ONE dizi 2021 yapımı bitirdim.
İlginç bir dizi. Bilim kurgudan çok polisiye bir dizi, ask ve entrikalar var. Dna ile ask arasında gerçekten bağlantı var mı ? Bu konuda çok düşünmek lazım. Umarım 2. sezonu da gelir...
 
John Marrs'ın kitabından uyarlanan, ilişkilerle ilgili bu drama, özgün bir konuyu ele alıyor: DNA eşlemesi sayesinde mükemmel eşimizi bulabilseydik neler olurdu? GERÇEK AŞK oldukça yakın bir gelecekte, insanların tutkuyla âşık olmaya genetik yatkınlıkları bulunan mükemmel eşlerini DNA testi sayesinde bulabildikleri bir dünyada geçiyor. İlişkiniz ne kadar iyi gidiyor olursa olsun, hangimiz bize daha uygun bir başkası olup olmadığını hiç merak etmediğimizi söyleyebiliriz ki? Aradığımız mükemmel eşleşmeyi bulmak için tek gereken bir saç örneği olsa ne olurdu? Bu basit bir fikir gibi görünse de çok şiddetli sonuçlar doğurabilir. Aşka ve ilişkilere bakışımız bir daha asla eskisi gibi olmayacak. 
 
MAYIS AYI AY TAKVİMİ
 
ÇOK BİLİNMEYEN ÇOK İYİ FİLMLER
 
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
 
JÜPİTER BALIK BURCUNDA, BURÇ YORUMLARI
 
CORONAYA KARŞI YENİDEN DANS SALGINI 
 
HANGİ DUYGUYU NE KADAR YAŞIYORUZ
 

 

16 yorum:

  1. Sanırım gökten yağıyor olsaydı hepimiz çoktan hastalanmış olurduk. Bu bağlamda 2 seçenek var ya gökten yağmıyor ya da çoktan olduk da farkında değiliz. Rahat ol sen :)

    Mıknatıslı cam silme aparatım var. Köşeler biraz kalıyor ama çok memnunum. Zira üçüncü katta camdan sarkmamı gerektirecek kocaman sabit pencerelerim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Emin amcana güvenme sen diyorsun yani Handan.. Mıknatıslı aletin bir satış linkini bana iletirsen sevinirim.

      Sil
  2. Gelecek olan bayramların daha neşeli daha kalabalık olması duasıyla..buralarda da pek giden olmadı ama sokaklar hep kalabalıktı,enteresan bir durum sokakta tıklım tıklım olan insan gruplarından bulaş olmuyor ama evlerde bulaş oluyor diyorlar..Allah en doğrusunu bilir..
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proflardan Ahmet Rasim Küçükata şoyle demis Türkiye geneli aylık ölüm 3100 kişi günlük 103 kişi olur böl 81 ile kışı başı ölüm 1.3 kişi oluyor bu nasıl pandemi demiş :))

      Sil
  3. Bu bayram yalnız geçti. Sevdiklerimi görememek üzücü olsa da görmek istemediğim kişileri de görmemek iyi oldu. :)
    Çiçekler çok güzel görünüyor. Apartmanın bahçesinde oturamıyorum hiç, diğer insanlar olunca hep. Temiz hava almak istersem biraz yürüyüp geliyorum.
    Cam silme aparatı ben de istiyorum. Ucuzlukçularda var mıdır acaba? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet buruk bir bayramdı dışarıda gezmek daha iyi ben bahçe işleri olduğu için bahçedeyim

      Sil
  4. Komplo teorilerine koronanın uzaydan geldiği de mi eklenmiş? İyi o zaman balkona bahçeye balkona da çıkmasın insanlar. Dört duvardan başka yer kalmasın bize, pess!
    Kokoreççi Ramazan boyunca işkence çektirmiş millete. Gidip çarşıda pazarda satsaydı. Mahallede olur mu? :))) Karanfil şahaneymiş bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Ben Emin amcanın yalancısıyım:)) Yasaklar vardı ya çocuk buraya sokağın başına açtı, iyide satış yaptı. Romanlar boş bırakmadı hiç çocuğu...

      Sil
  5. Ev büyük olsa silinme derdi, cam çok olsa temizlenme derdi düşüyor illa ki, keyif yapma kısmı hep en son düşünce, tipik özelliğimiz bu sanırım:)

    Karadelik ve korona :) hayal gücüne sınır vurulmamalı bence ama bu denli geniş olanına da bilemiyorum artık:)

    Turiste uygulanan serbestlik ile vatandaşa uygulanan kısıtlama fazlasıyla can sıkıp kabak tadı veriyor artık.Bu son reklam şeydi de arada ki öfkeyi kuvvetlendiriyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çam silme benim gibi merdivene çıkamayalar için büyük dert. Emin amcanın yalancısıyım bu karadelik konusunda..

      Sil
  6. the one, duymadım, piki, sevceğim bir konu imiş :)

    YanıtlaSil
  7. Karadelik muhabbeti için "yok artık" demek geçiyor içimden ama diyemiyorum :-))

    YanıtlaSil
  8. Ayyy naneli kuru fasulye nasıl da güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeşil naneli ve yeşil soğanlı çok severiz biz.

      Sil