RUHUNU İNCİTEN HER ŞEYİ BIRAKACAK CESARETTE OL (HİÇLİKTEN GELEN GÜÇ)

01 Mayıs 2021

 

 
Herkese merhaba, ramazan olunca seyrek olan postlarımla aranızdayım. Tam karantina denildi evlere kapandık, marketler manavlar açık olunca pek stok yapma durumu olmadı. Sadece çarşıya inmem diye düşündüğüm için kedi maması stokladım, birde eczaneden eksik olan ilaçları tamamladım. Bu resmi de Eczaneye giderken çektim.
 

 Bahçede yağmurlar kesilince her taraftan otlar fışkırdı. Ekim yapacağımız alanları kazdırdık. Diğer kısımlara ot ilacı attıracağız. Bu arada ziraat odasından fasulye tohumu aldım onu ekeceğiz bu aralar.
 

 Ramazan güzel geçiyor, bol bol okuma yapıyorum. Oruç açmama yakın zamana kadar arkası yarın dinliyorum, bu şekilde bekliyorum. Yemek isteği hiç azalmıyor ama fazla aşırıya kaçmıyorum, tatlı isteğini dizginlemeye çalışıyorum.
 

Minnoşlarım büyümeye devam ediyorlar. Anasını besliyoruz bol bol...
 
Bu arada dinlediğim arkası yarınlar;
 
 
 
 
 
 
Okuduğum bir yazıdan aktarayım şunları size;
 
Eğer ruhun hasta ise; indigo mavi ve mor tonları giymeliymişsin.
Beden sağlığın için ise; kırmızı, pembe, turuncu giymelisin.
 

Nisan ayı okuduğum kitaplar....
 

AYRILMALIYDIN 2020
 
Orta yaşlarda olan bir adam ile genç aktris karısı Susanna evliliğinde sorunlar yaşamaktadır. İlişkilerini onarmak isteyen Theo ve Susanna, 6 yaşındaki kızları Ella ile beraber Galler kırsalına tatile gitmeye karar verir. Tatilin ilk günleri çift için oldukça verimli geçer. Fakat çok geçmeden kendilerini büyük bir kabusun içinde bulurlar.
 
Bu hafta izleyebildiğim tek film.....
 

Zenginlik bir başarı değildir. Statü sahibi olmanın kestirmesidir. Ve hiçbir kestirme kişiyi kendine götürmez, tam tersi uzaklaştırır.
 Pi kitabından
 
günün karikatürü
 
17 günlük karantinada film seçin dizi seçin
 
Hıdrelleze hazırlık;
 
Tekrar görüşünceye kadar hoşçakalın

11 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım olmuş. Çiçekler ve kediler çok tatlı, Maşallah. :)
    Ben de aldığım kitapları okumayı planlıyorum. Bugün romantik tarzda bir anime izlemeye başladım. Nedense mutlu hissettirdi bana. Ramazan iyi gidiyor, eskisi kadar acıkmıyorum bu iyi bir şey. Eskiden dakikaları sayardım. :)
    Renklerin sağlıkla ilgili ilginçmiş. Mavi yeşil ve moru sevdiğim için daha çok giyerim. Kırmızı ve pembeyi pek tercih etmezdim.
    Zenginlikle ilgili alıntı güzelmiş. Tekrar görüşmek üzere. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ne acıkıyor ne susuyorum ama ilk açışta sadece bir şişe su içiyorum doyuyorum:)renkl,i giyimde hem ruhen hem bedenen iyisin o zaman. Zenginlik başa bela akşam bir zenginle kavgam vardı...

      Sil
  2. Tam kapanma geldi ama ben halen detaylara hakim değilim... Her yerde araba ve insanlar dolu :-)) Bir biz evdeyiz galiba :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durum burada da mevcut, hatta akşamları müzik sonuna kadar açık arabalar geziyor.

      Sil
  3. Kırmızı ve pembeyi çok severim. Dolabımın yarısı bu iki renk. Umarım şu zamana kadar bana iyi gelmişlerdir:)) Çiçekler çok güzel. Ben de yolda yürürken her gördüğüm çiçeğin önünde minik bir mola veriyorum. Onlara bakınca hayatın güzel yanlarını görüyorum. Tam kapanma kime geldi hiç anlamadım. Araba trafiği eskisi gibi. Kim bunlar, nasıl araba ile hiçbir şey yokmuş gibi gezebiliyorlar hiç anlamıyorum. Güzel bir yazı olmuş. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hıdrellez günü de kırmızı giymeyi unutma o zaman.Çiçekler ruhen iyi geliyor insana.Tam kapanma evet yok gece bile araçlar son ses geziyor

      Sil
  4. Kilo aldım ramazanda, canım sadece ekmek arası bişeyler istiyor ve tatlı. Bayramdan sonra yine rejim göründü bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tartıya çıkmadım ama pideyi fazla kaçırıyorum. Tatlı benimde aynı durumda Handan...

      Sil
  5. Bizde genelde Bulgar versiyonu martenitsa olarak bilinen bu kırmızı beyaz iplerin Romanya'daki adı da mărțișor. Bizim Hıdırellez'e benzediğinden belki de en sevdiğim pagan ritüellerden biri. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adını bilmiyorum ama şekil olarak gördüm, balkanlarda görev yapan eski müdürüm resmini göndermişti.
      https://yandex.com.tr/gorsel/search?from=tabbar&text=mart%C3%A7enika&pos=26&img_url=http%3A%2F%2Fwww.travelpotpourri.net%2Fwp-content%2Fuploads%2Fphoto-gallery%2Fmartenica1.jpg&rpt=simage
      resmide yukarıdaki ile aynı idi.

      Sil
    2. Eski bir Romen Geleneği Mărțișor (Küçük Mart demekmiş). Eski takvime göre yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen 1 Martta baharın gelişi kutlanıyor. Mărțișor'un en başta kalbimi çalan yanı ise sanırım hayatın ve onun devamlılığının sembolü olarak kadın ve onun doğurganlığı ile ilişkilendirilmesi ve bu bağlamda yapılan kutlamaları.
      Bugün kadınlara bahar çiçekleri ile birlikte beyaz ve kırmızı ipliklerin birbirine sarılıp bağlanması ile oluşturulan aksesuarlar hediye ediliyor, ağaçlar süsleniyor. Genelde on iki gün boyunca, bazı meyve ağaçları çiçek açana kadar takıyor kadınlar bu aksesuarları ve takanların tüm yıl boyunca sağlıklı ve güçlü olacağına inanılıyor.
      Romen folkloründe mevsimlerin sembolik renkleri var: bahar kırmızı, yaz yeşil, sonbahar siyah ve kış ise beyaz. Kırmızı beyaz iplikler de soğuk beyaz kış mevsiminden, hayat ve ateşle ilişkilendirilen hayat dolu bahar mevsimine geçişi simgeliyor. :)

      Sil