ŞU ÖLÜMLÜ DÜNYADA ÖLÜMSÜZ ŞEYLERE TUTUNMALI İNSAN..

19 Mayıs 2021

 

 
Herkese merhaba güzel bir gün diliyorum.. 
 
Bu gün 19 mayıs bayram, heyecandan eksilen bir şey yok. 



"Her şeye rağmen muhakkak Işığa doğru yürümekteyiz.

Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve ‘hakikat aşkıyla Işık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik’ görmemdir.

Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun!..”

Mustafa Kemal ATATÜRK

Minnet ve Özlemle Anıyoruz..
 

Dün kütüphaneye kitapları götürmem gerekiyordu, onları götürdüm, üzerimde fazladan gözüken bir kitabı da istedi görevli memur, bende olmayan bir kitabı size nasıl veririm yanlışlık var dedim. Müdür bayan beni de tanıyor yanına gittim durumu açıkladım hatta en son aldığım kitapların instagram görüntüsünü paylaştım kendisi ile. Daha sonra memuru aradı barkod okumada bir yanlışlık olduğunu ve inceleyeceğini belirterek benim kitap almama müsade etti. Sarızeybek isimli bir kitap varmış. Neyse yukarıdaki 4 kitabı aldım.
 

Hazır çarşıya inmişken FLO ya bir uğradım yazın terlik giymeyi severim eskimişti. Yine ayağıma rahat gelen bir terlik aldım.
 
Çarşıya giderken pazar arabası ile gitmiştim. Ucuzlukçudan 2 büyük çiçek toprağı, 6 paket solucan gübresi, 2 büyük te saksı aldım. Oradan peynirciden taze yumuşak peynir aldım, manavdan yemeklik soğan aldım. Yağmur başladı hemen minibüs durağına geçip beklemeye başladım. Eve geldim yağmur bayağı hızlanmıştı, ektiğimiz domateslere iyi geldi.
 


 Yağmurdaki gül görüntümüz. Manavda çalışan bayan instagramda ekli, kavuniçi gülün rengini çok beğenmiş dal istiyor, bende tenekede 2 tane ekili mezarlığa götürecektik ama sana bir tanesini veririm dedim.
 
 

 Yağmurdan sonra kahve yapıp bahçeye çıktım, bu arada Kütüphane müdürü mesaj atmış, ona döndüm. Azra Kohenin bir soy isminin Sarızeybek olduğunu karışıklığın bundan kaynaklandığını üzerimde gözüken kitabın pi kitabı olduğunu belirtti, onu da zaten bugün iade ettiğimi söyledim. İade edilen kitapları koliye koyuyorlar, bayram dönüşü koliye baktıracağını söyledi.

Bugün biraz yaprak topladık, eski yapraklardan da bir tencere sardık. Altı gün oruçlarını tutuyorum. 3hafta pazartesi ve perşembe günleri oruçluyum. Haftaya da pimapen yerine takılacakmış, çocuk aradı işimiz var yani. 


YASEMİN AROMATERAPİSİ
 

 

3 yorum:

  1. Kahvenin yanındaki çiçek ne kadar güzelmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeni için sağol arkadaşım annem komşumuz çiçekçi orada beğendi bunu bende aldım, severek bakıyoruz şimdi petunya ismi

      Sil