İZLEDİKLERİM

22 Kasım 2020

 

 
ONCA YOKSULLUK VARKEN 2020 

Annesi seks işçisi olan, 12 yaşındaki göçmen bir çocuk ile İtalya’da bir bakımevi işleten Madame Rosa üzerinden kuruyor anlatısını. Holokost’tan kurtulan yaşlı bir Yahudi olan Madame Rosa; kısa süre önce kendisini soyan, Senegal asıllı Momo’yu yanına alır. Birbirlerinin koruyucusu olacak bu iki yalnız ruh, zamanla bir aile olma hissine de ortak olacaktır. 
 
Film ilk başta küfürlü başladı, iş yok dedim ama sonra sevdim.
 

 
KARDEC 2019
 Kardec filmi bir biyografi üzerine hazırlanmış filmdir. Hikayenin odak noktasında bulunan Leon Rivail 19. Yüzyılda Fransa’da yaşamıştır. Akademik çalışmaları oldukça meşhur olan Leon profesör unvanına ulaşmıştır. Mistik din ve inanışlara dair gizemlerle ilgili yapmış olduğu çalışmalar oldukça ses getirir. Her zaman yaptığı gibi bir gün yine rutin bir şekilde ruh çağırma seansına katılır. Ancak bu sefer bu olaydan oldukça etkilenir. Bununla birlikte kendisinin öncülüğünde spiritüalizm akımını kurar. Ancak hiç alışkın olmayan grup üyelerinin bu durum hiç de hoşuna gitmez ve gruptaki pek çok kişinin hedefi haline gelir. Çok sağlam olmasına rağmen elinde hep bastonuyla gezer. Bu onun bir sembolüdür ama yaşadığı ülkede ki gelişmeler kendi görüşü ile çatıştığı için istifa ederek ülkeyi terk eder.
 
 
Uzun yıllarıdır spritualizim ile ilgilenen biri olarak sevgili Allan Kardec'i sevgi ve minnetle anıyorum. Türkiye de Dr. Bedri Ruhselman ve Ergün Arıkdal bu bilgilerin üzerine kat be kat ve çok daha yüksek seviyeli bilgiler taşıdılar...Ruhları şad olsun..
 
Filmden replikler;
Kitaplar ne işe yarar ?
Hiç
Tabi onları düşünmek için kullanmazsak
veya hissetmek için
*****
İyilik olmadan kurtuluş olmaz.
*****
Hayat bir öğrenme alanıdır bitmez.
 

İTALYAN YAZI  2020
 
 Boşanma arifesindeki Jack, babasıyla birlikte İtalya’nın Toskana bölgesindeki yıkık dökük evlerini satmak amacıyla restore etmeye gider. Baba-oğulun başlarına bin bir aksilik gelir; yerli halktan birçok kişiyle tanışır, birbirleriyle takışırlar. Evi toparladıkça aralarındaki ilişki de iyileşir. Liam Neeson’ın baba Robert’ı, gerçek oğlu Micheál Richardson’ın da oğlu Jack’i canlandırdığı bu duygusal aile dramı, Toskana manzaralarıyla gözünüzü alacak, samimiyetiyle içinizi ısıtacak.
 
İtalyan yemeklerini sevenler, sevecektir bu filmi.
 
 

GREENLAND 2020
 
Dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Dünyanın yok olmasına neden olabiliecek bir gök cismi gittikçe dünyaya yaklaşmaktadır. İnsanların kaçabilmesi için önlerinde sadece 48 saat vardır. Hayatta kalmak için zamana karşı yarışan evli bir çift, oğulları ile birlikte felaketten kurtulabilmek için Grönland’daki bir yeraltı sığınağına ulaşmaya çalışır.
 
İzlenebilir bir film, ailecek güzel olur.

8 yorum:

  1. İlk sıradaki filmin kitabı güzeldir, eğer okumadıysan ve kütüphanede varsa alıp okumanı öneririm, nasılsa filmi izledim dersen de anlarım:)

    YanıtlaSil
  2. bloglardan birinde rastladım ama bloğu not almayı unutmuşum arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. Hiçbirini seyretmedim. Güzele benziyorlar. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. şu italyan yemekli filmi izleyim, kardec i de, sophia loren filminin eski versiyonunu izlemiştim yakınlardaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Onca Yoksulluk Varken'i hâlâ izlemedim. Kitabını çok sevmiştim ama. Madam Rosa kitapta güzelim Sophia Loren gibi değil. Birkaç kişinin zor ayağa kaldırdığı çok şişman bir kadın:) Bakalım, ilk fırsatta izleyeceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabini okumak istiyorum bu anlattıklarınız ile.

      Sil