İZLEDİKLERİM -57-

03 Ocak 2016


KARANLIK ÇÖKÜNCE / 2014

Hong Kong da şehir karanlığı indik den sonra kent de yangınları kontrol altına almak için itfaiyeciler ortaya çıkar…

Karanlıkta bile umudunuzu yitirmemelisiniz.  Her zaman bir umut ışığı olacaktır. Sadece inanırsak durum ne olursa olsun korkunun üstesinden gelebiliriz.



MUTANT DÜNYASI / 2014


Büyük bir meteor dünyaya çarpar ve insanlar zombilere dönüşür. Bir grup hayatta kalan kızlar bu mutantlarla savaşmak zorunda kalacaktır

İnsan her zaman güçlü olamaz.
Her zaman güçlü olmak gerekir, asla umudunu kaybetme.



SON MEKTUP / 2015

Birinci Dünya Savaşı esnasında gönüllü olarak Çanakkale’ye giden Tayyareci Y. Başı Salih Ekrem, sert koşullar altında hayatta kalmaya çalışan askerlere yardım etmekle meşgul olan Hemşire Nihal ile tanışır. Nihal ile Salih zor şartlar altında yaşam mücadelesi verirken birde Fuat isminde kimseyi olmayan bir çocuğu sahiplenirler. İngilizlerin yaptığı bir hava saldırısında Yüzbaşı Salih sayesinde kurtulan Küçük Fuat hemşire ile Salih arasındaki ölümsüz aşkın da tek şahidi olacaktır…

Nasıl olsa öleceğiz, bırak bize yakıştığı gibi yaşayalım!
Kollarından bacaklarından vazgeçtiler, canlarından sevdalarından vazgeçtiler, ama Çanakkale’den vazgeçmediler!
Düşman donanması denizde! geliyorlar! kardeşlerim! Burası sadece Çanakkale değil! Burası bugün İstanbul, Erzurum, Maraş, Van, Bosna, Bakü! Burası bugün Mekke, Medine! Bugün Selahattin biziz! Bugün Hamza biziz! Bugün Şeyh Şamil, Bugün Alparslan Kılıçarslan, Bugün Ulubatlı Hasan, Bugün bu Albayrak uğruna Gazi biziz! Bugün Şehit biziz!
Vatan sevgisi, imandan gelir kardeşlerim! Cennette bizim elimizde, cehennemde! Bir kusurumuz olduysa hakkınızı helal edin!
* Helal olsun! Helal olsun! Helal olsun!
Gidenler canını verdi, kalanlar da belki dönerler diye ömrünü..
Nice ayrılıklar, nice hüzünlü saatler, nica hasret kalmalar vatan sevdasının önüne geçemedi!



BİRAZ İNANÇ / 2011

Mitch Albom’un son derece güzel ve eğlenceli bir hayatı vardır. Detroit’de hayatını sürdürür ve mutlu bir evliliğe sahiptir. Ödüllü bir spor yazarı olmakla birlikte köşe yazıları herkes tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Ayrıca senaryo yazarlığı ve radyo ve televizyon yayını da yapmaktadır. Bir gün hayatına gelen iki adamla birlikte aslında bir şeylerin eksik olduğunu fark eder.

-Ağaçları tanrı mı yarattı?
-Neden bir sürü ağaç ?
-Neden tek bir ağaç değil? Yani o tanrı yaptığı her şey mükemmeldir, öyleyse neden bütün dünya için tek bir mükemmel ağaç yaratmadı? Bunun yerine bize meşeyi, çamı,karağacı, selviyi verdi. Yani belki inançta aynıdır. Hepsinin dalları cennete uzanan çok sayıda ağaç.
-Son zamanlarda dünyaya baktın mı? Ağaçlar birbirine saldırıyor.
- O inanç değil, nefret,
-Din adına patlak veren saldırılar…
-Ve yanlış öldürmeyeceksin, komşuna hürmet edeceksin. Ben bunları amaçlarsam ve diğer kişi bunları amaçlarsa ne olur?
-Dünyada barış
*********
İnsanlar eşyaları çok önemsiyor? Yeni elbiseler yeni arabalar….
Dünyayı kazanıp ruhunu kaybetmenin insana ne yararı olur ki?,
*********
Din bu günlerde öyle tavan yaptı ki, ya herkesin hayatını yönetmek istiyorlar ya da herkesin kendini teslim etmesini.



SANDAL AĞACI /2014

Acı evrenseldir. Ancak umut da öyle. Mumbai ve Barselona arasında gidip gelen Hindistan'dan Akdenize uzanan acı ve umut dolu bir hikaye.

Üne ve şöhrete rağmen, Bombay’ın sevilen oyuncusu Mina, annesinin ölümü ile zorla ayrıldığı küçük kardeşi Sita’yı unutamaz. 30 yıl sonra küçük kız kardeşi Sita’nın hayatta ve Barselona’da yaşadığını öğrenir, kardeşini bulmak için Hindistan’dan İspanya’ya gelir. Ancak kardeşi Sita'yı onu evlat alan üvey ailesi genç kadının bütün geçmişini çoktan silmiştir. Adı artık Paula olan, Mina ve Hindistan geçmişi ile ilgili hiçbir şey hatırlamayan genç kadın başarılı bir biyolog olmuştur. Ablası ile karşılaşmanın şokundan sonra kendi köklerini ve geçmişini bulmak için yolculuğa çıkan Paula aşkı da yine İspanya’da bir göçmen olan Hintli genç bir adam olan Prakash’de bulacaktır. Barselona ve Bombay arası umut ve aşkla işlenmiş bir yolculuğun hikayesi.


Güçlü ol ve yapabilirsen affet beni.



KURTLAR ARASINDA / 2015

1945 yılında, Buchenwald Toplama Kampı’na gelen esirlerden birinin valizinde, üç yaşında yahudi bir çocuk saklıdır. Hücre arkadaşı Hans Pippig, durumu fark eder. Eğer bunu yetkililere bildirirse, küçük çocuk infaz edilecektir. Ancak durumu sakladığı anlaşılırsa, uzun süredir SS subayları ile kurduğu ilişkisi bozulacak ve bu, onun hayatını tehlikeye sokacaktır. Hans, doğru ile yanlış arasındaki seçimi yapmak zorundadır.


2 yorum:

  1. Bir tek Son Mektup'u izledim sinemada çok güzeldi diğerlerinide not ettim, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Gecen senelerde farklı yönetmenler Çanakkale filmleri çekmişlerdi onlardan biri galiba son mektup . 120 filmiyle ayni yapımcıdan çıkmış ki 120 filmini Ağlayarak seyretmiştim. Dıger filmler de cok farklı teşekkürler ve iyi seyirler

    YanıtlaSil