MUTLULUK RAFTAN ALINACAK BİR ŞEY DEĞİLDİR, İNSANIN BUNUN İÇİN EMEK HARCAMASI GEREKİR.

27 Aralık 2017


Herkese merhabalar...
Dün akşam gökyüzüne baktığımda yıldızları görünce sevindim, bu ertesi gün havanın güzel olacağının belirtisi idi. Geceleri bizimkiler erken yattığı için ben kitap okuyorum veya film izliyorum. Nedense benim de akşam erken yatacağım tuttu. Jale aramış duymamışım.
Geceleri telefonu sessize alıyorum...


Sabah saat 10 gibi kalktım, kahvaltı yaptım. Ortalığı süpürdüm, bulaşık yıkadım. Akşama yemek kararlaştırdık annemle. Sonra telefona bakayım dedim, whatsap mesajını gördüm arkadaşın. Sinemaya gidelim demiş bende olur yazdım. Aynı filmi bende düşünmüştüm, kalp kalbe karşıymış demek ki....


Bu arada kıymada almam lazımdı. Evden erken çıktım parka gittim çay içtim, onur markete uğradım, kitaplarda % 50 indirim hala devam ediyor bir tane daha aldım kitap, birde yılbaşı süsü  melek ve noel baba vardı onlarda indirimli idi, meleği kendime noel babayı komşunun torunu Öykü'ye aldım.


Oradan sinemaya gittim, arkadaşlar geldi ve biz 


baş ağrısı ile çıktık filmden, neden çok gülmekten ağrı geldi.


Filmi beğendim fakat Gürse Birseli rolüne fazla yakıştıramadım.

Dün akşam da evde,


27 yaşındaki Bostonlu bir işçi olan Jeff, eski sevgilisi Erin’le tekrar barışmanın yollarını arar ve bu amaçla maratona katılır. Maraton başladığında her şey yolunda gitmektedir. Fakat Jeff, Erin’i finiş çizgisinde beklerken, şiddetli bir patlama meydana gelir. Jeff patlama anında iki bacağını da kaybeder ve hemen hastaneye kaldırılır. Yapılan tedaviler sonucu bilinci yerine gelen Jeff’in kendi yaşam savaşı yeni başlamıştır. Sevgilisi Erin ve ailesinin desteği ile aylarca süren psikolojik ve fiziksel terapinin üstesinden gelir. Bu zorlu süreç sayesinde Jeff, bir yandan ailesi ile bağlarını test ederken, bir yandan da kendisinde bulunan gücün farkına varır.
2013 Boston Maratonunun bombalanmasının ardından, şehirde ve dünyanın kalbinde umut verici bir sembol haline gelen Jeff Bauman’ın gerçek yaşam hikayesinden esinlenilmiştir.

Beğenerek tek nefeste izledim. Mücadelesi herkese örnek olmalı.
Arkadaşımın ağbisi fabrikada iş kazası geçirdi dizden aşağı bacağı kesildi. Ama daima gülen yüzünü eksik etmedi, önemli olan moral.
Kız istendi kendisine, söz bohçası yapıldı. Kızı eve bırakırken olmayacak ama olmuş protez ayağından yola fırlamış. Kız tarafı vazgeçmiş. Kız da bahçede dut ağacına çıkmış, ya beni Ömer'e verirsiniz ya da kendimi ağaçtan atarım demiş:)) 
Evlendiler ve çokta mutlular.. 
Aşk işte her şeye galip gelir.






6 yorum:

  1. Ne güzel ama ya :) :) Aile arasında efsaneydi gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. Azmin elinden hiçbir şey kurulmuyor. İçimizdeki yaşama sevinci kesilmesin yeter.

    YanıtlaSil
  3. Aile arasındaya gitmek istiyorum :)

    YanıtlaSil