YILBAŞINA DOĞRU...

24 Aralık 2017





2018 'e sayılı günler kala, yeni yıl kapitalizmi de aldı başını gidiyor.
Gerçi  umarım çoğu insan indirimlerden yararlanıyordur diye düşünüyorum. Ailem de yılbaşı geleneği olmadığı için bizde hediye olayı yoktur. Canımız istediğinde hediye alırız, özel günleri beklemeyiz.
22 yıllık çalışma hayatımda mecburen şirketin yaptığı kutlamalara katıldım. Şirkette ayrı restaurantta ayrı olurdu kutlamalar. Şirket içinde çekiliş ile hediyeler dağıtılırdı. Hiç unutmam katı meyve sıkacağı alacaktım çekilişte çıktı bana:))) Torpil yapıldı büyük ihtimal:))))))))


Bizler yeni yıl hediye hikayeleri ile değil, masal ve sevgi gösterileri ile büyümüş bir nesiliz. Hediye almak için illa doğum günü, evlilik yıldönümü, yılbaşı vs beklemeyiz. Tıpkı benim yazın anneme aldığım saksı çiçekler ile onu memnun etmek gibi...


Bu gün biraz dışarı çıktım, aylık dergiler gelmiş mi bir bakayım dedim. Ufacık bir alışveriş mekanı var, alt katında migros var.
Ortadaki boşluğa devasa bir ağaç koymuşlar ( yapay tabii). Migrosta raflar süslenmiş, Onur markete girdim, orada da raflar süslenmiş hatta bazı yerlere peluş ayıcıklar yerleştirmişler resmen beni al diyorlar:)) kitaplarda % 50 indirime gitmişler hemen Drina köprüsü ile ilgili bir kitap aldım. Dergilerim gelmemiş daha sonra eve geldim.


Facebook ta reklamını görüp merak ettiğim aşağıdaki filmi izledim



Filmin geçtiği dönem insanların, orkların, elflerin ve perilerin, yani kısaca bütün fantastik ırkların bir arada yaşadığı bir zaman dilimini anlatıyor. İnsan ırkına mensup Ward ve ork Jakoby gece devriyesinde partner olan iki polis memurudur. Aralarındaki farklılıkları aşmanın yanı sıra kanunu çiğneyenlerle de mücadele etmektedirler. Günün birinde bildikleri dünya tehdit altına girer. Artık genç dişi elfi ve yanlış ellerde her şeyi yok edebilecek, çoktan unutulduğu sanılan bir kutsal emaneti korumak için birlikte çalışmalıdırlar…


Küçük arı kitabının yanı sıra yukarıdaki kitabı kütüphaneden aldım onu da okuyorum.

Önemli günlerde değil, istediğiniz her an çocukça şeylerle de  mutlu olabilmeniz dileğiyle iyi haftalar.



6 yorum:

  1. Bir sonraki uazinfa gorseldeki kitaptan da bahsetsene

    YanıtlaSil
  2. Bizde de yılbası gelenegi yoktur. İcimizden geldigi zaman aliriz. :) Torpildir o torpil kesinlikle 😀

    YanıtlaSil
  3. Biz de de aynıdır durum. İhtiyaç olduğunda ya da uygun bir şey bulduğumda alırım. Hem çocuklarıma hem yeğenlerime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama.. illa hediye almak için yılbaşı olması gerekmez.

      Sil