HERKES KENDİNDE EKSİK OLANI SEVER

01 Ekim 2018


İki gündür yağmurlu buraları, kasırga yön değiştirmiş buna şükür dedim. Ülkemizde belki de büyük yıkımlara yol açabilirdi vurduğu yerlerde. Bugün biraz yağmur hafifledi, taksitleri ödemek için çarşıya ineceğim.
Sobayı kurduk, ilk defa yaktık içerisi çok sıcak oldu bu havada neden yaktın dersen, annem üşüdü dayanamadım yak dedi yaktım. Oturmuş şimdi Müge ANLI'yı izliyor. 
Ağbim hava yağmurlu diye işe gitmedi, buranın pazarı bugün alışverişe çıktı. 


Çarşıya inip taksitlerimi ödedikten sonra kahve molası verdim. 
Daha sonra Malatya pazarına gidip kuru erzak aldım. Nohut ve fasulyeyi almıştık zaten. Annem benim aldığım nohutu beğenmedi ama pişirince lezzetli buldu. Görünüşe aldanmamak lazım.

Daha sonra pazara indim, elektrik süpürgesine toz torbası aldım, birazda çamaşır aldım. Pazardan çıkınca kipaya uğradım oradan da Yuval Nohri HARARİ Kitabı aldım.


Eylül ayında okuduğum kitaplar yukarıda..
Bunun yanı sıra dergiler de var okuduklarım arasında.


Hayatı 50 yıldan uzun süredir paylaşmış John (Donald Sutherland) ve Ella (Helen Mirren) çifti, 'The Leisure Seeker' adını verdikleri araçlarıyla birlikte birçok seyahate çıkmışlardır. Artık Alzheimer belirtileri göstermeye başlayan John ve sürekli ona destek olan Ella, son bir kez unutulmaz bir macera yaşamak için Boston'dan Key West'teki Ernest Hemingway Evi'ne, kimseye haber vermeden bir yolculuğa çıkmaya karar verirler.


Filmini izledim.

Hoşgeldin Ekim Eylülü aratma derim....

10 yorum:

  1. Özlemciğim çok şükür kazasız belasız atlattık sayılır kasırga söylentisini gerçi Atina'ya üzüldük tabii. Havadaki yoğun nem sebebiyle biz ofiste tüm gün klima çalıştırdık serinlemek için ama tabi sizin oralar daha soğuktur şimdi, üşümesin anneciğin.
    İyi okumalar, iyi seyirler.

    YanıtlaSil
  2. Biz Yunanistan'a yakın olarak burada da bekledim. Ama şükür olmadı. Yağmur olunca esinti de fazla idi. Annem de şeker hastası olduğu için üşüdü.
    Her dileğin için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu gün 15 dakika şiddetli yağmur ardından dolu yağdı. Biraz dağıldık. Kasırga iyiki olmadı düşünemiyorum Allah korusun hepimizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ben türkiyedeki bina standartlarına göre burada bir kasırga düşünemiyorum.

      Sil
  5. katılmak için geldim başlığı okuyunca evet tam da doğru bir tespit bu :) ve yazını da okudum ne kadar içten yazıyorsun ve de doğal 2009 ların blog tadını veriyor yazılarım çok hoşuma gidiyorlar

    YanıtlaSil
  6. sakin güzel hayat. annen seviyo anlıyıı. hahari kim duymamışım. karavan filminin oyuncuları çok iyiymiş ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet seviyor deep, harari sapiens kitabının yazarı

      Sil
  7. Sobayı çok seviyorum çocukluğumu hatırlatıyor. Film dikkatimi çekti izleyeceğim :)

    YanıtlaSil