İZLEDİKLERİM

01 Ekim 2018


Bayan Susan oldukça zengin aynı zaman bir resim sergisi sahibidir. Bundan 20 yıl önce eşinden ayılmış olup hayatına başka bir erkek ile devam etme kararı almıştır. Eski eşi kendisine bir kitap taslağı vermiştir. Bu kitapta ailesiyle birlikte geçirmiş olduğu günlerde çekmiş olduğu sıkıntıları anlatan Tony isminde bir adamın hayatı anlatılmaktadır. Aslında bayan Susan eski eşini yeni tanışmış olduğu sevgilisi sebebiyle terk etmiş olsa dahi bu kitap sayesinde geriye bakacaktır. Gece Hayvanları isminde ki bu kitap Susan’ı derinden etkilemeyi başarır. Kitabı okumaya devam ettikçe geçmişi ile ilgili her şey yeniden şekillenecektir..



BİR NEFES ÖTEDE

Garip ve ölümcül bir sis Paris’i etkisi altına alır. Ne yapacaklarını bilmeyen, hayatta kalmaya çalışan insanlar apartmanların üst katlarına sığınmaya başlarlar. Fakat ne elektrik, ne su ne de yiyecek bir şeyleri vardır. Bir çift kendilerini bu felaketten kurtarmaya, kızlarını korumaya çalışır; fakat zaman ilerledikçe bazı şeyler açığa çıkar. Kendilerine yardım edebilecek kimse yoktur. İnsanlar başlarına gelen bu felaketten gerçekten kurtulmak istiyorlarsa şanslarını sise karışarak denemek zorunda kalacaklardır.



HOLD THE DARK

Hold the Dark, bir kurt sürüsü tarafından kaçırılan bir çocuğu bulmak için köye getirilen bir avcının hikayesini konu ediyor. Günün birinde sakin bir köyden bir çocuk kaçırılır. Çocuğu köyünden götüren ise bir kurt sürüsüdür. Vahşi hayvanlar olan kurtların çocuğu almasının ardından çocuğu kurtarmak için birini bulmak gereklidir. Köy halkı, kurt sürüsünü izlemesi ve yok edip çocuğu geri getirmesi için işinin ehli, usta bir avcı çağırır. Ancak avcı için kolay bir iş olarak görülen bu takip misyonu, onun için çok farklı bir deneyim olacaktır. Avcı kurtların peşinden yol aldıkça, doğanın acımasızlığı ve bir adam olarak kendi başarısızlıklarıyla yüzleşeceği, onu giderek karanlık ve şok edici bir yola sürükleyen bir maceraya atılır. Arkasında çocuğun yastan deliye dönmüş babası, önünde acımasız coğrafik şartlar bulunan avcı misyonunda ilerledikçe "avlanan"ın kim olduğu giderek belirsizleşmeye başlamıştır... 

William Giraldi’nin romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Jeremy Saulnier oturuyor. Senaryosunu Macon Blair’in kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Jeffrey Wright, Alexander Skarsgard, James Badge Dale, Riley Keough gibi isimler yer alıyor.

5 yorum:

  1. Gece hayvanları dikkatimi çekti. Teşekkürler bu güzel öneriler için.

    YanıtlaSil
  2. hımm izlerim duymadıklarım. şu dans la brume fransız sineması ve oyuncuları da iyiymiş :) o öncelikli benim için :) ay prenom diye bir fransız filmi var izle pek sevdiim :)

    YanıtlaSil
  3. Gece hayvanlarını izlemiştim hatırlıyorum, Oscar adaylarındaydı iki yada üç sene önce sanırım.
    Çok güzel seçimler yapmışsın ♥

    YanıtlaSil