MİM -DÜNÜN HİKAYESİ

31 Ekim 2018


Sevgili blogger arkadaşımız bizkimizkadınız beni mimlemiş.
Seve seve bu mimi gerçekleştiriyorum. Kendisinin mim cevabını okumak isterseniz;
adresinden okuyabilirsiniz.

Gerçi benim günlerim sabit ama dünümü yine de size anlatayım.
Sabah saat 08:30 kalktım. Ilık limonlu suyumu içtim. Annem erken kahvaltı yapmış, tek başına kahvaltıyı hiç sevmem, hemen bir iki atıştırma yaptım. Makineye çamaşırları attım.Yürüyüşü dün için erteledim, çünkü yatak odasını temizlemem gerekiyordu. Yatak odasının güneşlikleri güneşte erimiş bir tanesi elimde kaldı çeker iken. Hemen evde olan güneşlik kumaşından keserek bir önceki gün terziye götürüp diktirmiştim. Dün o güneşlikleri yıkadım ütüledim, camları sildim. Annem taktı sağ olsun. Benim merdivene çıkma korkum var çıkamıyorum, bu yüzden annem takıyor. Duvar saatinin pili bitmişti pil taktım. Biten pili de çantama koydum.
Daha sonra annemin mide ilacı bitmiş ana sağlığa yazdırmak için evden çıktım. Evden özellikle erken çıktım, biraz cafede takılırım dedim, çünkü öğle paydosuydu. Geçer iken BİM e uğradım pil atık kutusuna pili attım. 1 paket leblebi aldım. A101 e uğradım gözlük temizleme mendili gelmiş mi diye sordum. Gelmiş, çok sevindim çünkü aylardır bekliyorum hemen 3 paket aldım. Cafeye gittim. Nasıl olsa yürüyüşe gitmedim ya , fazlada kahvaltı yapmamıştım, oturdum peynirli açma ve çay ısmarladım. Onlar gelinceye kadar telefonumda oyalandım.
daha sonra kahve söyledim. kahve ile birlikte yeni kitabımı okudum.


Bir 10 sayfa okuduktan sonra canım tatlı çekti. O gördüğünüz çikolatayı yemedim tatlı niyetine:))


Yukarıda gördüğünüz Muzlu Asuman tatlısını yedim. En altta kek, üste beyaz pastacı kreması kenarlarda muz dilimleri ve en üste çikolata. Anlayacağınız dün iştah yerinde idi:)) diyeti bozduk...
Cafe'den hesabı ödeyip kalktıktan sonra durakta minibüs bekledim. 15 dakika sonra minibüs geldi. Ana sağlığa gittim bir sıra bir sıra sormayın, Doktor Suna hanım izne çıkmış, onun hastaları da bizim doktorumuz Reyhan hanımda 1 saat sıra bekledim, nihayet sıra geldi. Annemin mide koruyucu ilacını yazdırdım, birde TALCID  emme hapı yazdırdım. Eczaneye gittim, iaçları aldım. Grip aşısının gelip gelmediğini sordum, henüz gelmemiş. Adımı yazdırdım geldiğinde haber versinler diye. Çünkü anneme bu aşıyı her sene yaptırıyorum.
Eve geldim üstümü değiştirdim. Annem ıspanak doğramış, onları 5 su yıkadım. Bir baş soğan ile sararıncaya kadar kavurdum. Yumurtasını ağbim işten gelince kırmak üzere altını kapattım.
Biraz bahçeye çıktım, annem ben yokken çamaşırları asmış onları topladım katladım. Hala yerine kalkacaklar koltuk üstünde duruyorlar. Daha sonra kasımpatı topladım, bir kavanozun içerisine yerleştirdim, salona aldım.  Annem Esra Erol'u izler iken bende Nazan BEKİROĞLU'nun MİMOZA SÜRGÜNÜ Kitabını okumaya devam ettim. Ağbim işten geldi korna yaptı.çıktım bahçe kapılarını açtım. Arabayı park etti. Ardiyeye mal ayırmaya geçti. Bende ıspanağın yumurtasını kırdım hazırladım. Ağbimin ayırdığı malları arabaya yükledik. Ardından yemek yedik, Ağbim domuz yağı getirmiş, şekerden ayağında yara var oraya pansuman yaptım. Annem tavuklar ile birlikte yatar 20 gibi uyumuştu. Ağbim kahveye gitmişti. Ben de kitabımı bitirdim. Bu ayki hedefimi 2 kitap fazlası 
ile tamamladım. İnstagramda paylaşmak üzere resim çektim ve paylaştım.


PEMBE FİLİ DÜŞÜNME VE ISSIZ EV EMANETTİR.

Kadın dizisini izlemeye başladım. Ağbim kahveden geldi,ona meyve getirdim yesin diye. Sonra dizi bitince 24 gibi yattım.

Bu mimi yapmamış olan herkesi mimliyorum:)))


21 yorum:

  1. Kasımpatılar da nasıl güzeller :)

    Yumurtalı ıspanak çok severim, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Dolu dolu bir günmüş. Maşallah maşallah 👌👍😊🤚

    YanıtlaSil
  3. Kasımpatılarına bayılıyorum yine ;)) Dolu dolu günlerin, sağlık, huzur ve mutlulukla geçsin dilerim...

    YanıtlaSil
  4. Bir gözlük temizleme mendili müptelası daha :))) Ben de gelip gidip soruyorum, hala buraya gelmedi...

    O Asuman ne şahane gözüküyor ♥

    Ne zamandır yumurtalı yapmadım ıspanağı, bak bana yeni bir seçenek daha sundun yemek için. Şahanesin ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet müptelasıyım o temizleme mendillerinin daha temiz yapıyor diye düşünüyorum. Tatlı gerçekten çok güzel. Yumurtalı ıspanağı severiz, üstüne de pul biber serperiz.
      Sevgiler,

      Sil
  5. Off tatlı çok güzel görünüyor, tam diyet bozmalık:)

    YanıtlaSil
  6. O tatlıyı görüp de imrenmeyen var mıdır yahu, diyet de neymiş :P

    YanıtlaSil
  7. Tatlıdan sonrasını hatırlamıyorum sayın hakim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı muhteşem eğer İstanbulda yaşıyorsan aslını orada yiyebilirsin. Kadıköy de asuman pastanesi var... Ordan yayılmış ülkeye.

      Sil
  8. Muzlu Asuman tatlısı mı? Ne hoş bir isim.Kadıköy'de rastlarsak gidip yemeli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata dükkanı ismi adresi
      Adres: Moda Caddesi, Yeni FikirSokak, No:1 Moda / İstanbul
      Tel: 0 (216) 345 0526

      Sil
    2. ay modada mııııı ay en sevdiğim en çok gittiğim yer. oleey oh oh :)

      Sil
  9. çok güzeeel güün yaaa. gratis te var gözlük temizleme bezi onu tel temizlemek için kullanıyom :) muzlu asuman mııııı. duymadıım ve bulucam yicem ya da tarifini bulucam ay saooool yaaa süper bişi keşfettim sayendeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gratiste olduğunu bilmiyordum söylediğin iyi oldu oraya da bakarım artık.

      Sil
  10. Güzel, dolu dolu bir günmüş. Stabil gün bu mu?

    YanıtlaSil