BEKLEMEYİ ÖĞRETİYOR BİZE HAYAT

26 Aralık 2019


Günler yoğun bir şekilde geçiyor. Genelde ağbimin sağlığı ile ilgileniyorum. Arada alışverişe çıkıyorum. Sene sonu olduğu için vergi ve muhasebe işleri ile ilgileniyorum. Aralık ayı dahil muhasebe ücretlerini ödedim. Birsen hanım Şubat ayında görüşelim dedi. Ben de hay hay dedim. 

Şehrimizde haftanın 4 günü pazar kuruluyor farklı semtlerde tabii ki. Yeni bir semtte daha pazar kurulacak 2 gün daha. Buraya başvuru yaptık onun evraklarını hazırlamak ile ilgilendim. Diyeceksiniz ağbin hasta kim çıkacak pazara mecburen ben çıkacağım yaz aylarında. Elimizde bir hayli mal var onları tüketmemiz lazım.


Anlayacağınız pazarcı olacağım resmen. Allahtan ev tekstili satıyoruz başka bir şey olsa uğraşmam inanın. Borcumuz yok Allaha şükür ama ardiye mal dolu yenecek bir şey de değil tüketelim mecburen satmamız gerek.


Artık size pazar hallerimi yazarım yaza:))
Elimizde eski bir ford vardı 1988 model. Evde bahçede park etmiş duruyor. Bugün onu trafikten çektik. Ben sabahtan vergi dairesine gittim borcunu ödedim. İlişik kesme belgesi aldım. plakaları dün sökmüştük komşu oğlu ile. Bugünde ağbim ile notere gittik ruhsatı ve plakaları teslim ettik çekme belgesi aldık. Biliyorsunuz sıfır araba alımlarında 15.000 tl alıyor bu araları bayiler. 


Kitap ve dergi okumalara devam.....

14 yorum:

  1. o zaman yenisi için inşallah hayırlı olsun eskisi :) ve pazar maceralarını merakla bekleyeceğim ayrıca da internete de koysana fotoğraflarını çekip çekip :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yenisi zaten var uzmanamator. Taksi alırsak kullanacağız çekme belgesini.Pazar maceraları bitmez tabiki anlatırım.

      Sil
  2. aaa neler yazarsın kimbilir bize, ne hikayeler anılar çıkar. Hayırlı olsun şimdiden :)

    YanıtlaSil
  3. Bir pazarcı blog yazarına rastlamak ne güzel pazarcilik yazın güzel ve keyiflidir ama kışın zahmetli kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yazın güzel ama kışın zahmetli onun için kışın pek azara çıkılmaz bizde.

      Sil
  4. Pazar bence harika bir deneyim. Biz birer günlük tasarım şenliklerinde bile ne güzel anılar biriktiriyoruz. Size çok iyi gelecek bence.

    YanıtlaSil
  5. Pazarlar çok sıkıcı olur ozellikle o gürültü

    YanıtlaSil
  6. şu pazar olayı ne güzel ya...keyiflidir o ortam...

    YanıtlaSil
  7. ne güzel işte çalışmak iyidir ki, tımıms anlatırsıın. trafikten çekince noluyor yanii şimdi araba nolcak, durcak mı satcak mısınız ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. trafikten çekince hurdaya gitmesi lazım, hurdacıya değilde sıfır araba alırken galerici belli bir miktar paraya sayıyor peşinat gibi.

      Sil