HAYATTA BİR TEK BAŞARISIZLIK VARDIR, O DA DENEMEMEKTİR

26 Aralık 2021

 

 
Televizyon yoktu.
Gazete de her zaman olmazdı.
Öyle güzel cahildik ki, keyfimiz bozulmazdı hiç!
Portakal kabuklarını sobanın üzerine dizer,
kokusuna ram olurduk.
Kestane közlemek büsbütün bir gecenin akıllara seza mutluluğuydu.
Sonra illa ki, büyüklerin anlattığı hikâyeler, hatıralar...
Bir çoğu arızalı ve tedaviye muhtaç beyinlerden çıkma dizilerin ve filmlerin açtığı hasarlar yerine, geniş ve besleyici bir masal dünyası...
Lezzet bir tarafa, kokuya da hasret kalacağımız kimin aklına gelirdi?
Ekmeklerimiz el değerek üretilirdi,
sağlıklıydı, lezzetliydi ve mis gibi kokardı.
Çay da kokardı...
Domates de...
Bütün bu nefasete, küçücük bir bakkal dükkânının zenginliği yetiyordu.
Dışarıda kar...
İçeride huzur...
 
 
Trakya'daki giyim modamız diyebilirim:))) Üst üste kat kat aynen bu şekilde giyiniyoruz. Sabahları aşırı derecede kırağı var yerlerde,  beyaz bir buz tabakası var, kombiyi sabah ateşliyoruz bir süre sonra kısıyoruz. Ağbim öğlene kadar evden çıkmıyor, öğleden sonra kahveye gidiyor 1-2 saat takılıp, kahveye gelenler çoğalmaya başlayınca eve dönüyor.
 
 
Şehrimiz yolları yeni yıla hazırlanıyor, Geçen gün arkadaşa gittim. Aşağıdaki gri kupayı arkadaşın kızına hediye aldım. Hem de Bullet Journal denilen bir defter ve yapıştırmalar aldım yeni yıl hediyesi olarak kendisine verdim. Kupayı komşumun Halk eğitimde Öğretmen olan gelinine ilk ben yaptırdım, model resmi vermiştim kendisine, sonradan isteklisi bir hayli oldu...
 

Piyasalar çok kötü bir düşüş yaşadı, hepimiz bu duruma moral olarak üzüldük. Özellikle yüksekten alanlar için çok kötü bir durum oldu. Bankaların internet sitelerinin de girilememe olayı her şeye tuz biber ekmiştir diye düşünüyorum. Artık ürünlerde indirim bekliyoruz, ilk indirim örgü yünlerinde oldu:)) Netten yün siparişim vardı, ilk hesaplamamız 232 Tl idi, Daha sonra kargodan önce 222 tl ye indi. İNDİRİMLİ FİYATLA ALDIM:)))
 

Bzim Aksekililer cimrilikleri ile ünlüdürler. Onunla ilgili bir fıkra :))
 
“Mahalle kahvesinde o gün, bir Akseki’li ile bir Kayseri’li, kimin daha cimri olduğu konusunda yarışıyorlarmış. Bu sırada bir sinek gelip Kayseri’linin içmekte olduğu çay bardağına düşüvermiş. Kayseri’li önce, yarısından fazlası dolu, içerisine sinek düşmüş bardağa, sonra, kendini seyreden kalabalığa bakmış. İtina ile tutmuş sineği kanatlarından, çıkarmış bardağın içinden ve bacaklarından süzülen çay damlaları bardağa düşecek şekilde bir iki sefer silkeledikten sonra bırakmış ve çayını içmeye devam etmiş.

Olacak buya; aynı sinek bu sefer Akseki’linin bardağına düşmüş. Akseki’li de tutmuş sineği kanatlarından, Kayseri’li gibi silkelemiş bardağa ama bununla da yetinmemiş. Dudaklarının arasına götürerek hüüüüpppp diye çekmiş sineğin vucudunda kalan son çay damlacıklarını ve öyle bırakmış sineği."


:))) Doğrumu derseniz akrabalarımdan biliyorum, resmen sineğin yağını çıkartırız derler:)))
 

Arkadaşa gittiğim gün kızının haricinde kendisine de Sinan AKYÜZ son kitabını yılbaşı hediyesi olarak aldım, kendime de mavi bir yeni yıl ajandası aldım.
 

 

MİMİ 2021

Mimi , Hindistan’ın Rajasthan isimli küçük bir kasabasında, popüler bir dansçının (Kriti Sanon) rahmini para karşılığında çocuksuz bir Amerikalı çifte kiralamayı kabul etmesini ve taşıyıcı hamilelik sürecini konu ediniyor. 
 
Film inanılmaz güzeldi.
Bazı yerlerde gülmek ya da bazı yerlerde ağlamak elde değil.
Film kadar şarkı sözleri de beni etkiledi.

 
Bu hafta dinlediklerim;
 
 

 

 

10 yorum:

  1. herşey keyifli ne hoş :) ama başlığı anlamadım, denemek kötü mü yaniii :)

    YanıtlaSil
  2. Başlığa katılıyorum çok doğru bir söz, sarmanın şirinliğine ne demeli. İlk satırlar hep hatırlamak hatta şu an olmak istediğim zaman, şimdi ise bilmiyorum mutlaka birşeyler değişecek ama bizdeki değişimler hep olumsuz yönde malesef, ah sobamız üstünde ki portakal kabukları, tv yi her açtığımızda cinnet haberleri olmayan günler ah...

    YanıtlaSil
  3. Kupa çok şekermiş, güzel figür bulmuşsun :)

    Geçen hafta burası da çok soğumuştu bu hafta ılık yine. Umarım yılbaşı gecesi de ılık olur zira annemin balkonunda oturacağız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel de oldu:))Buralarada yağmur var dere taştı evler su altında hatta az önce Tele 1 tv de haber olduk.

      Sil
  4. Ne güzel yazmışsın, eskiyi özlettin bana. Kokular geldi burnuma...

    YanıtlaSil
  5. Kışın kat kat giyinmeyi sevenlerden olabilirim. *-*
    Kupalar çok şirin görünüyor. :)

    YanıtlaSil