YOLCULUK İÇİMİZDEN İÇİMİZEDİR BİR ÖMÜR BOYU SÜRER

18 Temmuz 2022

 

 

En basit haliyle güzelliği bulman için. Yalnız kalsan bile kendini tamamlaman için... Uçmak için kanatlara ihtiyaç olmadığını bilmen ve cesarete sahip olman için sihir diliyorum.

Eğer tam olarak sevgiyi hissetmiyorsan veda edebilmen için.. Her gün gözlerini açıp yaşadığına şükretmen için sihir…

Evreninin her köşesinde bolluğu görmen için…Rüyalarında başka boyutlara uçman için , korkusuz, sınırsız ve sonsuz.

O şairi, sanatçıyı, şarkıcıyı ve içindeki şifacıyı bulman için..

Hissetmek için ellere, yürüyecek ayaklara ve sonsuz ruha sahip olduğun için mutlu olma sihri.

İçinde ne kadar kutsal olduğunu kabul edecek sihir. Her zaman ayı, güneşi ve ışığı hissetmen için..

Kayan yıldızlarla dolu güzel geceler görebilmen için... Bir çok gün bulutlu olsa da günün sonunda neşeye değdi diyebilmen için..

Kalkamadığın zaman, bazı insan meleklerin yanında olup kanatlarını ödünç alabilmen için sihir. Bulunduğun yolun doğru olduğunu bilmenin sihrini...

Kendini eleştirdiğin her şeyi affetme sihri. (bazen kendine karşı ne kadar haksız olabileceğin için)

Ve bu hayatı neşe, renkler, danslar, müzik, tepeler ,dağ yürüyüşleri, derin sohbetler, doğa ile dolu güzel yaşaman için.

Diledim🙏🤍
 
 
severek takip ediyorum tavsiye ederim... 
 
 
Haftaya müzikle başlayalım......


Bayramdam sonra hepinize merhaba.
 
Bayramda kurban telaşı bittikten sonra, bol bol yürüyüş yaptım. Günlük 10.000 veya 13.000 adım modumu bozmuyorum. Yolun yarısında bir pastane var orada bir kahve molası veriyorum, ekmek fırını var, oradan kepekli ekmek almıştım bizimkilere çok beğendiler, her gün bez çantamı yanıma alıyorum, ekmeğimide alıp eve dönüyorum.
 
Bu arada bayramdan önce diyetisyene başlamıştım. Verdiği 3 samsı baklavayı bayramın 3 gününe böldüm:))
Toplamda şu ana kadar 9 kilo verdim, daha çok yolum var. 
 
Bayramın ilk günü telefonum kilitlendi, zaten çok dayandı:)) Samsung Note 5 ilk çıktığı yıllarda almıştım 2010 lu yıllarda yani. Birkan, telefon tamircim, çok dayandı abla artık bu son yüklemem galiba kendini telefon almaya hazırla demişti ama bayramda bunu yapacağını ummamıştım. Tamda arkadaş aramış açmıştım kilitledi kendini. Hemen bilgisayardan facebook ve instagramdan ilan geçtim cevap alamayanlar merak etmesin, telefon uçtu dedim:)))
Bayramın 3. günü mecburen yeni bir telefon aldım. Yine Samsung A23 modelini aldım, şu an ısınma aşamasındayız:))
 

Bu kitapları bayramdan önce kütüphaneden almıştım, bayramdan önce Hermann HESSE yi okudum. Esir şehrin insanlarına başladım, hay Allah ben bunu okudum galiba dedim:)) hemen 1000 kitap sitesine baktım:)) geçen sene okumuşum. Aslında Kütüphanede uyarı vermesi lazım sistem o şekilde, fakat ben okuduğum kitapları kütüphaneye bağışladığım için bu okunmuş gözükmüyor. Hata bende bir daha alacağım kitaplara 1000 kitap sitesinden bakacağım ona göre alacağım.
 


Uzun süre dergi ve oksijen gazetesi almayı düşünmüyorum, elimde bayağı birikmiş okunmamış dergi ve gazete var en azından 2 ayda bir almayı düşünüyorum. Zaten bu yıl dergi okuma olayım düşük toplamda 19 tane okumuşum şu ana kadar.
 

 
Oksijen gazetesinden....


Bahçeyi ekmiştik, şu ana kadar sadece salatalıklar ve biberler oldu, hasat edip sabah kahvaltılarına yemek için topluyoruz.... 

OUEEN (KROLOWA)
Uzun zamandır dizi izleyemiyordum, 
tavsiyesi ile bu diziyi bitirdim.....
Travestiler revaçta idi dizi de, ama konu ilginç, bağışlanma temalı bir dizi....
Dizi hakkında açıklamayı burada bulabilirsiniz;
 
Son zamanlarda youtubeden dinlediklerim;
 
Edremit Gelini türküsünün hikayesi. 
 
  Kaz Dağları’nın zirvesinde Beyoba Köyü’nün güzel kızı Emine; yetiştirdiği süt, bal, peynir, tereyağı gibi ürünleri beş saatlik bir yürüme mesafesiyle dağdan inerek pazara getirip satarak ailesinin geçimini sağlardı. Ova Köyü’nden yakışıklı Hasan da aynı şekilde, aynı pazarda sebze ve meyve satmaktadır. Emine ve Hasan bu pazarda tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Hasan Boğul hikayemiz de böyle başlamaktadır. Her hafta Çarşamba günlerinde pazarda; Hasan, Emine’ye aldığı sebze ve meyvelerin yanında karpuz da ikram etmektedir. Hasan ve Emine birbirlerine duydukları büyük özlemi bitirmek için evlenmeye karar verirler. Emine’nin ailesi ise bu evlilik kararından damat adaylarının ovada yetişmesi nedeniyle haz etmez. Hasan’ın Yörük hayatını ağır bulacağı, dayanamayacağı kanısındadırlar. Hasan Boğuldu hikayesinin dram kısmı da böylelikle efsaneye eklenmiş olur. İki gencin birbirleriyle evlenmeye kararlı olduğunu gören aile, Hasan’ın gücünü sınamak için bir sınavdan geçmesini şart koşar. Kırk kiloluk (ya da kırk okka ~60 kilogram) bir tuz çuvalını beş saat mesafedeki Kazdağları’nın zirvesine yakın bulunan obaya sırtına alıp çıkarabilirlerse; Emine ile evlenmesine izin verilecektir. Merak edildiği üzere Hasan Boğuldu efsanesi hikayesi güllük gülistanlık değildir. İçerisinde acı ve dram çok fazladır. Hasan ve Emine’nin aşkının mutlu sonla tamamlanmaması için birçok etmen devreye girer ve onların bu aşkına mani olmak için çaba sarf eder. Hasan Boğuldunun hikayesi de bu dramlarla bezenmiştir ve hazin bir şekilde sona ermiştir. Ya da ölümsüz bir aşk olarak da hafızalara işlenmiştir de diyebiliriz. Kırk kilo tuz çuvalını sırtlayıp Emine ile birlikte yola düşen Hasan, beş altı kilometre sonunda yavaşlamaya, yorulmaya başladığından dolayı dizlerinin bağları da çözülmektedir. Ova genci olan Hasan, nazik ve ağır işlerden uzak yetiştiği için yüke dayanamaz. Bulunduğu yere yığılır kalır. Emine ise her şeyden habersiz bir şekilde sevgilisinin arkasında olduğunu düşünür ve yürümeye devam etmektedir. Köye vardığında arkasında sevdiği adamı göremeyince geriye döner ve onu aramaya başlar. Hasan’a hediye ettiği yazmanın gölette yüzdüğünü görünce boğulduğunu düşünür ve kendini yazmasıyla bir çınar ağacına asarak intihar eder. Zamanla dalları Hasan’ın boğulduğu gölete uzanan Çınar, Emine Çınarı; gölet ise Hasan boğuldu göleti olarak adlandırılarak o ölümsüz aşkın izini günümüze kadar taşır.
 

14 yorum:

  1. Yazının başındaki alıntı olan kısım o kadar iyi geldi ki yüzümde bir gülümseme yayıldı okurken :) Teşekkürler :)

    Verdiğiniz 9 kilo süper! Tebrikler ve devamı için bol bol motivasyon dilerim :)

    Bu ay Kafa dergisini çok sevdim. Altını çize çize okudum. Sabit fikirli de aldım ama henüz bitiremedim. Ben de eskiden çok dergi okurdum ama artık sosyal medyaya takılıp kalıyorum maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu dünyada amacımız da yolumuz da o dur. evet 9 kilo verdim hatta bugün diyetisyen kontrol günüm bir 10.000 adım attım gitmeden önce belki 100-200 gr daha gitmiştir:)) bu ay ki kafa dergisini okumadım henüz ben, elimde çok birikti dergi bir süre almayacağım. Sosyal medyaya takılma bende de oluyor bazen ama, hemen frenliyorum kendimi kitabı elime alıyorum. Sevgiler,

      Sil
  2. 9 kilo çok iyi vermişsin. Diziyi duymamıştım ben. Bu ara ara verdim seyretmelere. Kitaplardan da bilmediklerim var. Okumaya da başlamalı artık.

    YanıtlaSil
  3. En baştaki alıntı çok güzeldi, okumak bile ne iyi hissettirdi.
    Hiç dergi okumayan biri olarak dergi okuma huyunuza hayran oldum. Sizden imrenerek bende başlamak istiyorum.
    Yürüyüşlerinizi anlatmanız da ayrı bir motivasyon oluyor. :)
    Hasan Boğuldu hikayesini biliyordum ama bir daha okumak güzel oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yürüyüşe herkes başlar ben diyetle birlikte bugün diyetisyende idim 13 kilo verdim bu sayede..

      Sil
  4. diyet maşallah kolay gelsin :) iç yolculuk en önemlisi eveet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyet kolaylığı dileğin için sağol deep, toplamda 11 kilo verdim toplamda daha yolum uzun:))

      Sil
  5. Kilo kaybı için tebrikler. Ben de kilo vermek istiyorum ama o disipline giremedim bir türlü. Adana sıcağı da yürüyüş konusunda yardımcı olmuyor bana. Hiç olmazsa akşamları çıkmaya çalışacağım çünkü maalesef hiç yürümüyorum.

    Ben de sizin ne kadar çok dergi okuduğunuzu düşünüyordum. Demek ki sizin performansınıza göre azmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben birden karar verdim azimle ilerliyorum şu anda. Adanalımısın? eski patronum da Adanalı idi benim.
      Şu ana kadar 54 kitap 21 dergi okudum bu sene kitap maratonu yaptım onun için ağır gidiyorum okumada. İlgili seçeneklere kitap bulmaya çalışmak ayrı bir dert oluyor.

      Sil
    2. Evet, Adanalıyım ve Adana'da yaşıyorum.

      Ben bu sene 44 kitap okumuşum. Normalde daha çok okurdum ama bu sen film ve dizilere ağırlık verdim. Eskiden olsa hırs yapar deli gibi kitap okumaya başlardım. Şimdi canım ne yapmak istiyorsa onu yapıyorum. Kitap okumayı görev değil keyif hâline getirmeye karar verdim.

      Sil
    3. 2014 senesinde fabrikam kapandı, bir çok arkadaşım şirketin Adanadaki fabrikasına gittiler, sıcaklardan ilk yıl bunalmışlardı:))
      evet zevk alarak kitap okumak daha güzel oluyor. Ben de bu sene film ve dizi izleyemiyorum.

      Sil
  6. Kolum sakattı, hastaydım falan derken yeniden 80 kilo olmuşum, benim de rejime başlamam lâzım. Dğn akşam evde ne kadar poğaça, tatlı varsa çöpe attım, umarım başlayacağım ben de artık rejime . 9 kilo harika, insan dinçleşiyor değil mi hafifledikçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 80 kiloya ben insem:)) inşallah o kiloları görürüm bende...

      Sil