ALTINI ÇİZDİKLERİM

19 Aralık 2023

 















8 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bu sefer altını çizdiklerinizin fotoğraflarının çerçevelerinde değişik bir format gördüm. Tabi burada bizi meşgul edecek şey altı çizilenlerin çerçeve formatı değil, içeriğidir. Hepsine baktım. Her bir altı çizili alıntı değişik ve önemli şeylerden bahsetmektedir.

    Altı çizili paylaşımlarınızdan ben "Site yönetimlerinin en çok yaptığı usulsüzlükler"i seçtim. Çünkü ben de bir sitede kat maliki olarak ikamet ediyorum. Yönetimi oluşturan organlardan denetçi, her ayın sonunda incelediği hesaplarla ilgili bir icmal fişi hazırlar ve bu fişi tüm kiracı ve kat malikleri ile vatsap üzerinden paylaşır.

    Yönetim ne kadar dürüst ve ahlaklı görünse de, benim insanlara güvenim kalmadığı için, doğru işten bile yanlış çıkarıyorum. Bu bağlamda hesabı didik didik etmeden piyasa araştırması yapmadan yüzeysel bir inceleme sonrası ilgili ayın icmalini arşive atıyorum. Eğer harcamalarda gösterilen rakamlardan bir şüphe hasıl olursa, o zaman ilgili giderin piyasa fiyat araştırmasını yaparım. Kafama takılmadığı sürece
    bir sorun olmuyor.

    Her sitede olduğu gibi bizim sitede de aidatlar sağlıklı bir şekilde toplanamıyor. Biz topu topu hepsi 68 daireyiz. Aylık aidatımız 350,00TL. Her ay 13 daire aidat yatırmada fire verir. İlerleyen günlerde telafi ediliyormuş ancak, aidatını yatırmayanlarla ilgili hiçbir hukuki yola başvurulmuyor. Zamanında yatırılmayan ve geç yatırılan aidata gecikme faizi de uygulanmıyor. Bu durum ben ve benim gibi düşünenlerin canını sıkıyor ama, kimseyle kötü olmamak adına şimdilik bu işler böyle ite kaka yapılıyor. Ben daha önce işte bu sebepten dolayı iki sefer dairemi satıp, başka yerlerden tekrar daire satın aldım. Ancak, bundan sonra bu iş bitti. Yani ne daire satılır, ne de daire alınır.

    Bu güzel ve keyifli altı çizili paylaşımınız için teşekkür eder; kaleminize, emeğinize
    ve gönlünüze sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) altını çizdiklerim gazeteden kestim, altınada beyaz karton koydum resmi o şekil çektim.
      Yönetim ile ilgili bir şey söylemem imkansız, ama belki bir gün kişilere lazım olur diye yayınladım.
      Sevgiler, saygılar...

      Sil
  2. Altını çizdiğiniz cümleler hak etmişler öne çıkmayı., dikkat çekmeyi
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. "inadına iyi olmak, inadına üretmekten başka yolumuz yok." o kadar haklı ki:)

    YanıtlaSil
  4. ay yaa siyasetne fena bişey :)

    YanıtlaSil