YALNIZLIK BENİ KORUYOR

25 Kasım 2019


Sarı yaz bitti artık kış geldi diyebilirim 2 gündür hava kapalı, rüzgarlı , yağmurlu ve soğuk.
Yukarıdaki resim de son kasımpatılara ait. 
Cumartesi öğlen İstanbul'dan Kuzen aradı. Abla derim ben benden büyük kuzenlerime. İzmir'den diğer  ablamın geldiğini ve müsaitsek bize gelmek istediklerini belirtti. Bende tabii ki dedim ve misafirleri kabul ettim. Akşam saat 18:00 otobüsüne bindiler saat 20:30 gibi burada idiler. Akşam yemeği için kuru fasulye yapmıştım sabahtan, yanına pilav ve çorba yapıp onun yanına da turşu koyduk masaya. yufka alıp sigara böreği yaptım. 

Akşam bol sohbetli çaylı bir fasıldan sonra geç saatlerde yattık.


Sabah kahvaltıdan sonra  İzmirden gelen ablam ile çarşıya indik. Tutturdu illaki eve tavuk,çay, şeker alıcam diye. Zor vazgeçirdim evde hepsi mevcut gerek yok ki. Benim canım pırasa böreği çekiyor dedi. Evde pırasa vardı, hemen kıyma yufka aldık. Torununa sünger bob temalı kıyafet aradı bulamadık. Bir pijama takımı aldı. Gelirken evin yolunun üstündeki konfeksiyondan da 6-7 tane alt pijamalar aldı. Eve geldik pırasalı böreği annem yapmaya başladı, bu arada ben otogara gittim onların bu gün için dönüş biletlerini aldım. Eve geldim ablam çarşıdan saç boyası almıştı onu hazırlayıp saçlarını boyadık.  Dün akşamki yemeğimiz de pırasa böreği ve çay idi.


Bu da dün parkta kahve molası verdiğimizde çektiğim bir kedi resmi.
Bu gün ise 12:00 otobüsü ile yolcu ettim kendilerini. Oradan pazara geçtim alışveriş yaptım, ağbimin siyez unlu ekmeğini aldım. Kahve molamıda yaptıktan  sonra eve döndüm. Benim bu hafta sonum böyle geçti ya sizin??????????




16 yorum:

  1. Benim de Londra'dan arkadaşım geldi. Bizim eve çok yakın bir hastanede tedavi gördüğünden iki ayda bir geliyor. Biz de bu sayede okul arkadaşları buluşuyoruz. Üç gün onunla gevezelik yaparken geçti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir hafta sonu olmuş seninde Handan her daim böyle olsun inşallah.

      Sil
  2. pırasalı börek kahve ...soğuk hava farklı bir gün geçmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer günlerden farkı yoktu, sadece kuzenler geldi.

      Sil
  3. Misafir eve bereket getiriyor, winter is coming...

    YanıtlaSil
  4. Pırasalı börek annem yapardı çocukken, ben de yapayım aklıma gelmişken, çok severdim çünkü. Benim hafta sonum yine evle çok ilgilenemeden geçti:) Gezersen iş olmuyor çünkü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gezmek te güzel bir aktivite. Pırasalı börek için de afiyet olsun.

      Sil
  5. En sevdiğim börek acaba annemin ki gibi olur mu benimde :(
    Çok güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz ben evden çıkamayanlardanım şu aralar.

    YanıtlaSil
  6. Kuzenim doğum yaptı, bebeği yoğun bakıma aldılar hemen, hastaneye git gel yaptım bolca. Kalan zamanda biraz temizlik, biraz çamaşır, biraz yemek, biraz örgüyle geçti hafta sonum. Özlemciğim kıymalı pırasa böreğinin anne tarifini almak isterim, bir müsait zamanında yazarsan öğrenip yapayım hafta sonu, size afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum bebeğe.

      Sil
  7. of of yemek süper yaaa :)

    YanıtlaSil
  8. Gözün aydın, hem kuzen özellikle de ablan için :) Ne keyiflidir kız oturması :))Çok severim. Pırasalı börek yıllardır yapmadı annem, aklıma getirdin. Afiyet olsun :)
    Hafta sonu bugüne kadar annemin evini taşımakla geçti, işe dinlenmeye geldim diyebilirim :)) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil