SESSİZLİK EN BÜYÜK MUTLULUKTUR.

06 Eylül 2021

 

 
Herkese güzel bir hafta diliyorum...  
Günler nasıl geçiyor, benim evde hasta bakımı,yemek yapımı, çamaşır yıkaması ev temizliği ile geçiyor. Allah ağız tadı ile yemeği nasip etsin, 20 kilo erik domatesten, kışlık bir 15 şişe menemenlik yaptık. Domatesleri doğradık, biraz tuzla kendi suyunda kaynattık yumuşadı kevgirden geçirdik. Diğer tarafta biraz tatlı biraz acı biber yağda sararınca çevirdik. Kevgirden geçirdiğimiz domatesle harmanladık suyunu çekinceye kadar kaynatıp küçük kavanozlara koyduk.


Bu üç küçüğü belediye veterenirine teslim ettim. Annesi attı gitti, uğramaz oldu. Gözler enfeksiyon kaptı, damla aldım kullandım, şırınga ile besledim. Düşündüm önümüzde serin günler var, belediye daha iyi bakar dedim, telefon açtım. 2 gün anne gelir diye bekliyorlarmış gelmedi, ertesi gün gelip aldılar. Veterinerler bakıp kısırlaştırıp salıyorlarmış. Emin ellerdeler şimdi içim rahat...

 
Coronalı günlerin ilk ve son düğününe katıldım. Takıyı verdim ama tokalaşmadım. Maskeli idim. Burası bizim mahallenin boş arazisi, mahalle düğünleri orada olur. Bitişik komşumun sünnet düğünü idi.  Düğün başka bir yerde olsa katılmazdım coronadan dolayı, eve verirdim hediyesini ama, yakın olunca ayıp dedim gittim. Fazla kalmadım, dansla açılış, biraz oyun havası izledim eve geldim. Sandalyemide arkalarda topluluklardan uzak yere koydum öyle oturdum. Düğün sahipleri öpüşüp tokalaştılar, Allah korusun onlarıda inşallah kapmamışlardır birşey.
 

 
Bu gün buranın pazarı, pazara sadece yeşil fasulye almak için indim. Manavdaki yeşil fasulyeleri sevmiyorum, bu arada sonbahar geldi altlık pijama türü birşeyler baktım Vicdan abladan. Kent konseyinde çıkmadan bir kahve içeyim dedim, abla kahveyi getirdi
-çok paran olacak dedi , 
köpükteki gözleri görünce, bende
- onları göz var diye yorumluyorlar, çalışmıyorum nereden çok param olacak dedim:)) bir yudumda o çok paraları hüplettim:))




Migrosa geçtim, dergilerimi aldım, ağbime tuzsuz peynir aldım, Pazarda bayağı dolaştıktan sonra Al götür kahve dünyasına geçtim orada da duble bir türk kahvesi içtim...,

 
Eve geldim, ağbime yemek koydum bu arada annem yeşil fasulyeyi ayıklamaya başladı. ( Alırken ayrı poşetlerde 1 er kilo alıyorum, birini hafta içi yemek yapıyoruz, diğerini sarartıp domatesle dondurucuya koyuyoruz. ) Annem fasulyeyi beğendi kilosunu sordu 15 dedim git 2 kilo daha al dedi. Pazar arabasını aldım manavdan da alışveriş yaparım dedim evden çıktım. Vicdan abladan aldığım 2 altlığı evdekiler beğendi, 2 sini beğenmediler. Onlarıda aldım yanıma, geçerken başka bir sergiden 20 tl ye 2 tishirt aldım, Vicdan ablaya 10 tl daha verdim evdeki beğenilen altlıklardan 2 tane daha aldım.  Fasulye aldım 3 kilo daha, oradan minibüse bindim çarşıda indim. Manavıma geçmeden önce, kuaförüme uğradım kitap kargom gelmiş onları aldım parkıma geçtim bir ajda bardak çay söyledim.



 Yeni gelen kitaplarım bunlar.....

Çayımı içer iken komşu aradı, malum kışlık hazırlama günlerindeyiz, kırmızı biber ve patlıcan közleyeceğiz bizim bahçede. Ne zaman yapalım dedi. Bende önümüzdeki hafta olur dedim ancak. Çünkü yarın annem ile işimiz var çarşıda onu halledeceğiz. Perşembe kombi bakımını yapmaya gelecekler. Eh misafirim oluyor, çaydı falan vakit öyle geçiyor. Önümüzdeki hafta uygun geldi bana.
 


 
1 haftalık küçük bir çelınç başlatıyorum katılmak istermisiniz?
 
Bügün yaptığım iyi bir şey evden dışarı çıkmak oldu, beni gevşetti , rahatlattı bu olay. Yoksa hep evde kapalıyım....Migros ve Pazarda bile kendi halimde dolaşmak beni benle bırakan bir durumdu....
 
Numerolojide çakra yıllarınıza bakın....
 
Buzluğa cam şişe konulmaz diye kim söylemiş??????
 
Şu günlerin bir ucundan tutsak ne güzel olur....
Ben 8. Günden bir tutayım diyorum ucunu.....
 
Göz renginize göre ruj seçenekleri....
 

 
Sizin Muhitte hafta sonu nasıl? Banada yazın bu hafta sonu planlarınızı?
 

#muhittehaftasonu 
tagı ile instagramda katılabilirsiniz...
 
Bedendeki ağrıların sipirütüel sebepleri...
 
Eylül ayı dilek günleri
 
 
 




14 yorum:

  1. Düğün fotosu karakterleri, dekor ve şıklıkları ile birlikte muhteşem; Emir Kustirica filminden bir sahne gibi hissettim... Yakaladığın an ve açı şahane. Çok alkış ve çok tebrikler yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rastgele çekilmiş bir foto:)))

      Sil
    2. Güzelliği oradan zaten, ama karar veren bir göz var sonuçta:))

      Sil
    3. Bakış açısı diyorsun yani:))

      Sil
  2. Domatesleri de kapya biberleri de hiç kaynatmadan yani çiğ iken bazen ikisi bir arada bazen ayrı ayrı rondodan geçirir, ondan sonra biraz tuzla 20 dk kadar kaynatıp sıcakken kavanozlarım. Aşırı kolaylıktır. Bir kavanoz da böyle dene istersen Özlem:)
    Güzel kitaplar gelmiş. İyi okumalar, diğer işlerinde de kolaylıklar...
    Sağlıkla, huzurla, güle güle tüketin hepsini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rondomu büyüttüğümde deneyeceğim arkadaşım dediğini.Sevgiler,

      Sil
  3. Ablacım sosa bir kaç dış sarımsak da katsaydın biraz da acı biber😋
    Ellerine sağlık afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes sarımsaklı yemiyor Sevgiciğim, acı biber tabiki kattım.
      Sevgiler,

      Sil
  4. Merhabalar.
    Güz mevsimi bu yıl erken geldi. Geçen sene böyle değildi. Şu anda herkes kış hazırlıkları ile uğraşıyor. Bulgur kaynadı, yarma hazırlandı, salça kaynadı, kurutmalıklar kurutuldu, melemenler yapıldı. Marmelatlar, reçeller derken sıra yavaş yavaş üzüm kaynatarak pekmez yapmaya ardından da soğuktan ve hastalıklardan kurtulmuş cevizleri indirmeye gelecek.

    Yeşil fasulye bizim buralarda da pahalıydı. Kayısı ve ceviz ağaçlarını hep soğuk aldı.
    Ama bir iki ağaç kayısı kendini nasıl olduysa kurtarmış, bu sene biraz kayısı çiri yapabildik.
    Sayfanızda dolaşırken görsel üzerine geldiğimiz de resimli bir reklam geliyor. Bu reklamı siz mi kabul ettiniz, yoksa sayfanıza musallat olan bir reklam mı?
    Ağabeyinizin sağlık durumu nasıl? İnşAllah biraz daha iyicedir. Ağabeyinize sağlık, sıhhat ve afiyeler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu gün acayip bir rüzgar var nedense. Cevizleri bizde silmedik daha. Yeşil fasulye bu hafta 15 tl idi ve güzeldi kaçırmadım bende 5 kilo aldım kışlık dondurucuya kaldırdık. O resim Pinterest bağlantısından geliyor, sağ da pinterest ekranım açık ondan. Ağabeyim şu an iyi sağlık olsun.
      Selamlar,

      Sil
  5. kolay gelsin sana ev işleri, bakımda :) per wahlo yu sevdin sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol deep, serinin eksik kalan kitapları onlar:))

      Sil
  6. Kış hazırlıkları yoruyor insanı. Domates kavanozlama işini hallettim ama menemen hala bekliyor :/ Hayırlısı diyorum.

    Ne güzel kitaplar almışsın yine. Kurtlarla koşan kadınlar hem çok merak ettiğim hem de okumaktan korktuğum bir kitap benim. Nedeni hakkında hiçbir fikrim yok :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Şebo bayağı bi yoruluyoruz haftaya da közlemeler var hayırlısı ile. Kitaplar uzun zamandır sepette idi, bir anda aldım. O kitabı çok merak ediyordum okuyacağım kısa zamanda.
      Sevgiler,

      Sil